21 Temmuz 2011 Perşembe

MEME TRANSFER SONUÇLARI

                                Yeni yapılan larva transferleri
Şehirli kızlar tırstı.Ofisin balkonundan kendilerini bir anda ormanın ve doğanın içinde bulunca acaip tırstılar:))Altta havalandırma ızgaralarından kovan girişine kadar kocaman bir sakal yaptılar.Sanki diğer kolonilere gözdağı veriyor gibi idiler...

İşin biraz tembelliğine ,birazda hani bu işi nasıl daha basit şekilde yaparım diyerek katlı kolonilerimde  ana değişimlerini meme transferi yöntemiyle aşmayı düşündüm ve uyguladım.Sonuçlar pek iç açıcı olmadı diyebilirim.%50 başarı oranı.Yani baraj altı :((

Geriye baktığım zaman biraz aceleci ve fazla hüsnüzan gösterdiğimi düşünüyorum.

Anasını aldığım koloniye 24 saat sonra meme transferi yapıyorum.Kağıt üstünde okey ama uygulama da sonuç hüsran olabiliyor.Halbuki al 4-5 gün öncesinden anasını iyice bir görsün....:((

Üstelik memeleri çıta arasına koyacağım yerde kaptır bir çerçevenin kenarına çarpmasın şeytanın gözüne...((

Bak bak hep sonradan geliyor aklıma.

Velhasıl olan oldu.Kaçındığımız iş başımıza geldi ve meme temizliği yapmak zorunda kaldım.Üstelik bir daha yapma durumum var kiii bunu da Asım abiye yıkmayı düşünüyorum. ( tatilde olacağım)

Ve yeni analar elde etmek içinde dün akşam tezgah başındaydık.Çok güzel bir deneyimdi.Bir kare fotoğrafımı alacak bir yardımcı elemanım bile yoktu.Ormanın ortasında bir arılarım bir de ben.

Sakin sakin larva tarnsferlerini yaptım.Yalnız ideal kurtcukları alamadım.Onları görmem mümkün olmadı,görmediğimi de ben almadım.Sadri abiyi güldük ama bize de onun mercekten almak farz oldu.

Not. Haftaya nasib olursa tatilde olacağım.Bir haftalık kısa bir ayrılık.Dönüşümde herşeyi daha muhteşem bulmak dileğiyle Allah'a emanet olun.

SLM ve Muhabbetle...

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

S.a Yusuf hayırlısı olsun.
Bir iki saldırgan kovan nelere sebeb oldu. Öncelikle bölmeler geç kaldı, memelerde yeni bölünmüş koloniye verildiğinde zaten kesileceğini biliyorduk, yeniden bir test etmiş olduk ama fatura ağır olmuş.

Sana önümüzdeki hafta iyi tatiller dilerim, bende bir kaç günlüğüne kaçma istiyorum::))
Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

s.a baş bakanım her şey iyi güzeldi bence sadece eksiklik ana memelerini çıkacağı gün değilde çıkmalarına 2-3 gün kalarak verseydik başarı oranı bir o kadar daha yüksek olabilirdi memeleri verdik o gün çıktılar memeler den ana adayları ve sonuç hüsran oldu
desene önümüzdeki hafta işimiz iştir eyalet teslim banamerak etme gözün arkada kalmasın şimdiden hayırlı tatiller.allaha emanet olun ailece.

miriliburak dedi ki...

selamünaleyküm

Abi uygulama sonuçlarını merakla bekliyordum ki olan olmuş hayırlısı olsun ama zor işler bunlar, git gel ver al Hz.ALLAH kolaylık versin, İyi tatiler

muhteşem turunç dedi ki...

Biliyorum tatildesin şu an:) böyle duygusal şiir gibi oldu:) ama hakikaten biliyorum zira geçerken ereyliden aramıştın abi:) her şeyin hayırlısı paylaşımın güzelliği işte hakikaten bu senin yaşadığın olumsuzluğu başkalarının yaşamamasını sağlamak. Kal sağlıcakla.

Erdoğan dedi ki...

Yusuf Abi,

Hayırlısı diyelim. Elbet bunda da bir hayır vardır. İnşallah bir dahakine sonuçlar daha güzel olacaktır.

Selamlar. İyi tatiller.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Denemeden bilemezsin.Fazla iyimserdim o kadar.Önemli olan pes etmemek:))Nasıl olsa haklarından gelirim.

İyi tatiller diyeceğim ama ben yazıyı yzarken sende dönmüş olmalısın.

Asım Abi.


Ben yokken uygulamaları takip ettiğin için teşekkür ediyorum.Bazen bilmek yetmiyor,denemek lazım:)

Fatih Bey.

Bu seferde yapılan yanlışları uygulama sonucunda gördük.Birsonrki seferunlaa göz önüne alınark aynı sisem ile uygulama yapağım inşallah.

Muhteşem Abi.

Dönüşüm geçti arayamadım:)

Güzel bir dinlenme fırsatım oldu.Hatalarımdan gerekli dersleri alarak yoluma devam edeceğim.Katlı kolonilere diğer türlü ana verme biraz sıkıntılı olabiliyor.Meme temizliği gibi.

Erdoğan bey.

Bizim kitapımızda pes etmek yok.Durmak yokkk,yola devammm.

SLM ve Muhabbetle...