27 Aralık 2016 Salı

BİR FUAR DAHA GERİ DE KALDI


Fuarların vazgeçilmez neşeli simasi Ercanın standındayız.Yedik ,içtik , eğlendik...Ercan sonuçta bakacak ki ...olan benim pastalara oldu...::))



Bu resim Ali abiden araklamadır..::))

Benim ilk arıları aldığım ve ilk rehberim Hasan Abim.Sakalları gibi kalbide safidir...

Yalnız nöbet yerini terk etti.Hele sen bir dakika nefeslen içeri bir kolacan edip gelelim dedik...dönüşte yerinde bulamadık...Anlaşılan biz de dönüşü fazla uzattık..::))


Saim Gürel Kardeşimiz...Markalaşma konusunda adım atmaya başladı.İsabetli bir karar verdi .Geliştirmeye ve yatırıma devam edecektir diye düşünüyorum.Marka yatırımı emek+paradır.



Ali Civan ve Bayram Bektaş.Ekranların görünen yüzü değildir ama Ercan Bektaşın kardeşidir.Ali ise bilinen şahsiyet, fuarın renkli simasi.Allah çıktığı yolda rızkını artırır inşallah.


Yalçın Bey , yorgunluktan ve yoğunluktan nefes almakta zorlanıyordu.Bir ara iki kelam etme fırsatı bulduk.Festivallerin fikir babası ve asli düzenleyicisi olduğu için kendisine teşekkür ederim.



Belki de fuarın tek yeni ürünü...Firma karakovan çeşitlemeleri üzerine değişik tarz yaklaşımlar geliştirmiş.Hobiciler için çok güzel örnekler var.


Kadıoğlunun standı.Bu sene yengemiz işlere el koymuş gibi görünüyor.Gelecek yıllarda elde edindiği tecrübeler ışığında iyi bir pazar yakalayacağını düşünüyorum.Yalnız sabır şart.::))


Hüseyin Diner beyin standına geçme fırsatı bulamadan sağolsun kendisi erken davrandı o ziyarete geldi.


Bu da yine Kovansan firmasının geliştirdiği karakovan örneklemelerinden bir tanesi.Çok şirin ve tatlı duruyor.


Demonte çıta örneklmesi.Daha bunun bir çok örneklerini görmüştüm ama Kovansan firmasının bu çalışması da pratik ve kullanışlı.Fiyatları biraz yüksek kalıyor.Tabii bir de bu çıtaları çakılmamış haliyle gönderdiğinde işin hiçbir anlamı kalmıyor.Pazar için bu bir sıkıntı.Firmanın bu konulara çözüm getireceğine eminim.


Sıralamada bu resim üsttlerdeydi ama nasıl olmuşsa en alt sıraya gelmiş..::))

Keçi niyetine ne bulduysak yedik.Ali Şekerli abim ise resim çekmekle yetindi.Bizden habersiz erken yemek yeyince Keçi fırsatını da tepmiş oldu..::))

Ali Abi son bir fırsatın var.Benim arılıkta Keçi niyetimiz var , kaçırma derim...

*******************
Günün neredeyse tamamını hoş sohbette geçirdik diyebilirim.

Bu yıl her stant kendi tedbirini almış.Hepsinde çay vardı.Çaycıda sadece bir çay içtik.Gerisi bedava.::)
tek tek sayamıyorum ama herbirine ikram ve hoşsohbetleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sadri abi resimlerde yok kusuruma bakmasın , tekrar döner sohbet ederiz diye düşündük , iki defa da geldik ama müsait bulamadık.Sadri abinin Sonbaharda gönderdiği kekleri arılıkta denemiş ve memnun kalmıştım. İlkahar için 300 kg talebim oldu.İnşallah İlkbaharda arılarım onun kekleri ile daha coşacaklar diye düşünüyorum.

Bir de Kerim Yener Hoca ile resim alamadık.Ona da tekrar standına dönme  ve sohbet etme sözü vermiştim.İki defa onun standına dönmeme rağmen ikisinde de yerinde yoktu.

Güzel bir Feshane fuarını daha geride bıraktık.Geçen yılı Haliçteki fuarı yok sayıyorum.Bu yıl fuar tekrar aslına döndü.

Katılımcı firmaların eksikliği ve yeni ürün olmayışı bir eksiklikti.

Fakat geri kalan herşey harikaydı diyebilirim.

Yalçın Bey , geçen yıllarda yaptığımız tesbitleri dikkate almış.Mesela yiyecek içeçek yerleri gibi en önemli eksiklik bu yıl giderilmiş.

Çay ve yemekler hem güzel hem de fiyat olarak ta uygundu.Oturma mekanı yeterli idi.Bu yıl Arı ürünleri dışında ürünün olmaması da isabetli bir karardı.Süt ürünleri gibi mamüllerin Arı fuarında ne işi olabilirdi ki.

Nihayetinde kanatlı değiller..::))

***

Son dönemlerde sanal alemde fuar aleyhine yazı yazan , sözde laf yetiştiren ahmaklar var.Kusuruma bakmasınlar ahmak dediğim için ama fuarların ne ifade ettiğini bilemeyecek kadar ahmaklar.Bu sayfada Fuarın sektörel katkısını yazmaya bile gerek duymuyorum.

Onları küçücük dünyalarında keni hallerine bırakıyorum.

Kızgın olduğum diğer bir konu var.

Bunu daha fazla önemsiyorum...

Yalçın beyin düzenlemiş olduğu ilk fuardan sonra malumunuz olduğu üzere birlikte fuar düzenledi.Elbette fuar düzenlemek hakları ama bunu yaparken katılımcı firmalara aba altından soba göstererek Yalçın Beyin fuarına katılanlara boykot uygulaması kabul edilebilir değil.

Fuar yapmak istiyorsan çıkarsın adam gibi Feshanedeki fuara katılırsın , akabinde kendi fuarını düzenler orada da hiç bir firmaya bloke koymazsın.Nasıl Yalçın bey sizin fuara katılıyorsa sizler de aynı medeni cesareti gösterip katılmalısınız.

Fakat nedendir bilinmez ( aslında bilinir , açgözlülük ) bu sefer armasad diye sözüm ona bir birlik kuruldu ve bu sefer onlar fuar yapmaya ve diğer fuarları bloke etmeye karar verdiler....:::(((

Armasad kurucuları çıkıp aleni bir şekilde ilk olarak biz arıcılara bu yapıyı neden kuruduklarını ve amaçlarını anlatmalılar....( bunu da biliyorum ya ...neyse....)

İkinci olarak fuarları boykot ederek neyin peşindesiniz...Bunu da bilmek bizim hakkımız...

Kendi fuarınızı neden düzenleme ihtiyacı duydunuz ?

Ben bunların hepsinin cevapını biliyorum ve de onun için diyorum ki ....

Arıcı ahırda sağılan sağmal inek değildir....

Armasad biz arıcıları boykot ettiği için....Ben de diyorum kiii....

Arıcılar da sizi boykot ediyor ve fuarınıza katılmıyoruz.

Tüm dostlarıma da çağrımdır ...sizler de katılmayarak haklı tepkinizi göstermesini bilin.Şayet bunu bugün yapmazsanız, bugün yaptığınız gibi peteğin fiyatı neden başını aldı gidiyor diye düşüneceğiniz yerde gelecekte artık sadece mumun fiyatını düşünmeyeceksiniz...

Akıllı olun , size yapılan boykotu görün ve de tepkinizi gösterin.

SLM ve Muhabbetle...




4 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Yusuf, fuar için söylediklerinin altına ben de imzamı atarım! Taklitler aslını yaşatır diyelim ve protesto edelim arıcılar olarak, yolunacak kaz değiliz herhalde. Keçi işine gelince kısmet diyelim, kısmet olmayınca sopa bile yenilmiyor.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abim
İyi gezdik pardon iyi sohbet ettik özlemişiz birbirimizi tüm dostları
Yazdıklarına katılıyorum. Bence de fuar böyle olmalı ve rekabet belden aşağı vuruşlara dönmemeli. Keçi konusu önemli ilk fırsatta görüşmek üzere.
Sağlıcakla kal.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Yusuf Bey
Selamün aleyküm
Anlaşılan çok hoş bir gün geçirmişsiniz. Muhabbetiniz daim olsun...
Karakovan çalışması güzel olmuş. Aslında alınıp denene bilir.
İlk ustaları görmek insana mutluluk ve heyecan verir.
Benim ilk ustam arıcılığı tamamen bıraktı.
Selam, saygı ve muhabbetle...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Ali Abi.

Armasadın yapmaya çalıştığı şey , firmaları tek çatı altında toplayarak fiyatları istediği gibi ayarlamak.BU bile yetmedi kendi fuar düzenleyerek orada da bir kartel oluşturmak.

İki yıldır mum aldı başını gidiyor.Neden..::??

Eğer bunlar kendi istediklerini başarabilirlerse o zaman sen bütün ekipmanların fiyatlarını gör..::((

Bunun için ben de tepkimizi koymalıyız diyorum.

Yalçın Bey benim ortağım veya akrabam değil.Ama adamın hakkını vermemiz gerek.Fuar düzenleme fikrini ortaya atan ve bunu ilk yapan kişidir.

Keçi kovalarken seni de aramızda görmek isterim.Davette özel birkaç isim olacak sohbetin zirvesine vuracağız inşallah.

Sezonluk dertleşme yaparız artık.

Muhteşem Abim.

Sohbet etik etmesine de vakit çok dar geldi.Keçi fasıllarını çoğaltmalı , Mart a kadar en az bir kaç hafta sonu keçi etkinlikleri düzenlemeliyiz.

Mesela ; Ustanın aldığı arabayı ıslatmak henüz nasip olmadı..::))

Muhittin Hocam.

Arıcı arıcı dostunu bulurda gün hoş geçmez mi....LAfın belini kırdık hocam..::))

Hobiciler veya profesyonel karakovan balı satmak isteyenler için çok hoş çalışmalar yapmış.Ben sadece bir kaçını resimledim.Yoksa adam yaptıkça yapmış.Fakat fiyat ve kargolama bir sorun bence.Bu şartlar altında son derece kısır bir pazara ulaşabilir gibi görünüyor.

Ustaya saygı duuymalı ve hürmet göstermelidir.Benim mevcut bilgim ustamın iki katına çıkmış olsa bile ustam her daim ustamdır.

İlk Ustam Hasan abi , ikincisi ise Ali Abidir.

İnşallah bize de bir gün birileri ustam der.

SLM ve Muhabbetle...