27 Ekim 2014 Pazartesi

GEZMEYE BAŞLADIK


Muhteşem Abi şovuna başladı.Usta dahil hepimize...


10 çıtalık bir kolonisi .Maşallahı var kolonin.Cıvıl cıvıl kızlar hareketli.Arıcı adam böyle kolonileri gördüğünde içi kıpraşır.


Horozun son hali.Kart mart dinlemem.Bir yıl beklemiş olsam da önemli olan sonuçtur.Muhteşem Abi de sağolsun çok güzel yağlamış bizim horozu.Mmmm nefisti ...


Ye ye de nereye kadar.Horoz önümde bekliyor diğer taraftan Sadri Abi  ızgara elde habire  servise devam ediyor.


Kalfanın ve Ustanın tabağa dikkat ! Olayı Muhteşem abi hisseti de lades ayağına ustayı savuşturdu::))


 Bir tarafta Sadri abinin getirdiği ev yapımı baklava türevi bir tatlı.Diğer tarafta bizim ustanın kestane tatlısı.Unutmadan ekleyelim , Tatlı için Sadri Abiye ve yengeye teşekkür ediyorum.Ellerine sağlık.


Muhteşem Abiye , mum eşiliğinde yaş günü kutladık::)) Kestane pastasından ::))


Sadri Abi haklı. Kestane tatlısı için Bakana diyor ki ; sen getirdin sen götürdün ne anladık bu işten :::)))

Bizim elimizde çatal ustanın elinde kaşık ::))


Usta tezgah başında.Ne de olsa kestane sahibi o.Sadri abi taktikleri verdi , İlhami abi ile ben çizdim , Usta tuzlu suya attı ve pişirdi.


Bakan ile ben oynamayı beceremeyince iki kurt masanın yanında yerlerini aldılar.Çinliler kadar iyi olmasalar da bizden iyi oldukları kesin.




Muhteşem Abinin çatı katındaki 10 çıtalık koloninin alttan görünüşü.Izgara komple açık.Evet koloni iyi ama ben olsam yine de kışa girerken bu kadar açamazdım.

*******************

Arıcının yarıyıl tatili başladı diyebilirim.Çalışkan öğrenci için sorun yok.Karnesi iyi ise güzel bir tatili haketti demektir.Muhteşem Abim karnesi pekiyi olanlardandı.Usta ise iyi diye tahmin ediyorum.Benim ise orta::((

Benim arılık ancak Kasım sonunda kışlamaya hazır hale gelir.Olsa da olur olmasa da misali bende tatile başladım.

Bu yıl tatile Muhteşem Abinin mekandan başladık.Ne de olsa geçen yıldan kalma bir hesabımız vardı.

Bilmeyenler için söyleyeyim ; geçen yıl Muhteşem abinin kart horozunu yemeğe gitmiş ama onun yerine kasaptan alınan tavuğu yemiştik.İçimde kalmıştı.

Bir yıl boyunca bu horozu nasıl yeriz onun çalışmasını yaptık::))

Randevulaştığımız üzere , planlamadan iki saat geçte olsa , bu sefer geçikme sebepi ben olmasam da ...................................................... hahahahahaa :::)))

Lafın düştüğü yeri biilen boşlukları doldurur ::))

Yakalamışım fırsatı bırakırmıyım.Zatın birisi her seferinde Marmaris buluşmasını yazarken , yazının girişine mutlaka benim geç kaldığımı yazıyordu ::))

Ben insaflıyım bak , orta da yazıyorum::))

Meteorolojik tahminler fırtına ve yoğun yağış gösteriyordu , ama kimin umurunda.Ne olursa olsun dedik ve yola koyulduk.Neyseki korkulan olmadı çok güzel bir hava eşliğinde harika birgün geçirdik.

Kart horozdan rövanşı aldık.Gerçi tek kazanç bu değildi elbet.

Bir aydır Ustanın kestaneleri mideye indirmenin derdindeyiz.Bu sayede hem kestane şekerini , hemde kestaneleri yedik.Daha bu başlangıc tabii.Ustanın kiler ağzına kadar kestane doludur şimdi.Sıra depoyu patlatmakta::))

Muhteşem Abiyi ve sohbet ortamını yazmaya gerek yok.Her daim olduğu üzere adı gibi muhteşem bir gündü.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gün biterken tek şikayetimiz vardı.Çok ama çok fazla yemek.Olayı çok fazla abarttık.Çok fazla yedik.İyi ki Muhteşem abiye zırtpırt misafir olmuyoruz.Yoksa halimiz haraptı.Şİmdi o kasın neden olduğunu daha iyi anlıyorum::))

Şakası bir tarafa bundan sonra yemek kısmı bu kadar ağır olmamalı.Ve de biraz hareket tabii.Muhabbetten , dışarıda iki tur atmak aklımıza gelmedi.Yediklerimi eritmem gece yarısını buldu::))

Hep arıya dair yazacak değiliz ya.

Bu seferde arıcıya dair yazdık.

SLM ve Muhabbetle...

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi ayağınıza sağlık. Gerçekten özlemişim dost sohbetini kendi adıma iyi oldu. Hoş her kim hangi fotoğrafa baksa herkesin ağzının kulaklarında olduğunu görür. Yemek konusuna gelince bende aynı durumdaydım o kadar çok tatlı ve kestane yemişimki ustanın kileri patlatmaktan bahsediyorsunda bana öyle geliyorki biz patlarız o durumda haberin olsun. Arıcılık notum için teşekkür ederim. Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Yusuf abi selam ,
Gecen sene bende acmadim hep kuflendil citalar. Bende hepsini komple actim..
Hayirlisi artik

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi kime yaramadı ki.Yaramasına yaradı da , sorun biraz fazla yaradı::))

Düşündüğün şeye bak , biz depoyu patlatalım da , yiyemez isek , hayır yaparız::))

Abi , herşey için teşekkür ediyorum.

Zülfü Bey.

Çıtanın küflenmesi tabii ki nemden kaynaklanıyor.Fakat bunun tek çözümü alt ızgarayı komple açmak değil.Örtü bezi olarak hava geçiren bez türevi bir örtü kullanıp, bezin üstüne de gazete koyarsan kış boyu içeride nem oluşmayacağını göreceksin.

Güçlü koloniler için alt ızgaranıın açık olması sorun teşkil etmeyebilir.Yani katlı bir koloni için.Fakat yavru dönemine koloni girdiğinde mutlaka sorun teşkil edecektir.

SLM ve Muhabbetle...