9 Ekim 2014 Perşembe

BAYRAM FIRSATLARI


Allah İnsanı sevdiğinden ayırmasın.Kendimi arılığımda bir başka huzurlu hissediyorum.Dumanın tütmesi bile bir ayrı hoş.


Depolama alanım kışlık pozisyonunu aldı.Petekler gruplarına göre tasnif edildi.En alt kata alt ızgarası açık boş kovan koyuldu.Üstüne ise katlar halinde dizildi.Bu sayede hem peteklerin güvelenmesinin önüne geçiliyor hem de aradığın zaman neyi nereden alman gerektiğini biliyorsun.Şıp , elinin altında::))


Eritilmeyi bekleyen ama henüz iş yoğunluğundan bir türlü sırası gelmeyen petekler.Buzdolapından yaptığım eritme kazanı çalışmadı.Şayet çalışmış olsaydı yaz boyu bunlar tertemiz olmuş olacaktı.Şİmdi eski sistem kazanda eritme yapacağım.Tabii ne zaman sıra bunlara gelir bilinmez.


Strafor ruşetlerim.Yazın beklentilerimi pek karşıladıklarını söyleyemem.Arının içinde çok iyi gelişim göstermesini bekliyordum ama hiç te öyle olmadı.Tabii buna sebep coğrafik yapımıdır o da belli değil.Üç yıldır yazın bölme arı benim orada iyi gelişmiyor.Fakat kış performansını çok iyi bekliyorum.Strafor olması sebebiyle arıyı kışın erken uyandırmayı planlıyorum.Bu sayede hızlı gelişim gösterecekler diye umuyorum.

*******************

Sağım arkasından bir arığılı toparlamak kolay değildir.Üstelik bir de tek kişi isen.

Kolonilerdeki katların alınması , sıkıştırılmaları , bakımları , ilaçlanmaları , yalatılmış peteklerin kovanlardan alınması,tasnif edilmesi ve istiflenmeleleri vesair vesair.....

Bu yıl koloni sayısı da düşündüğümün çok ama çok üzerinde.200 koloni sadece kapak açıp kapatayım desen saatler alır.Ben bütün bunları haftanın sadece bir gününe , pazar gününe sığdırmaya çalışıyorum.

Yoruluyormuyum ?

Evet , hem de acaip yoruluyorum...

Yorgun ama mutluyum.....

Tabii bu sayı benim için abartılı.Yarısınından fazlasını satmayı planlıyorum.Tabii istediğim fiyata olursa.Beni bilenler bilir , hak ettiği fiyatı bulmazsa vermem.Emeğime yazık olur.

Çay demlerim olur biter::))

Benim gibi işi başından aşmış , arıcılığı artan zamanlarında yapan arıcılar için bayram demek fırsat demek.Bu sayede arılıkta bekleyen ne kadar iş varsa tamamlamaya çalışırım.Bayramın birinci günü bile ortalık ikindi vakti sakinleyince soluğu ormanda aldım.

Kolonilerim hemen hemen kışa hazır sayılırlar.İlaçlamaları bu hafta son.Keklemeye devam ediyorum.Ekim sonuna kadar keke devam.

Bu yıl fazla şuruplama yapmayı düşünmüyorum.Ruşetlerime zaten gerek yok.Diğer kovanlarıma ise iki posta şuruplama yaptım mı kafi.Çok fazla verdin mi yan gelip yatıyorlar.Az vereceksin ki çalışsınlar ::))

İlk defa bu kış stok fazla yaptırmayacağım.Kışın erken uyandırmayı düşünüyorum.İnşallah uzun kış olmaz.Bende bu şans varken , çöldeki bedevi misali kış Martta uzarsa , bizim zarda yan yatar::))

Biraz risk almayı düşünüyorum yani.

Kolonilerin genel görüntüsü iyi .Yavru durumları idare eder.Geçen yıla göre daha kuvvetli kışlamaya girecek gibi duruyorum.Bir, iki tur daha yavru attırdım mı işler yolunda demektir.Bakalım , İstanbul'a kış ne zaman gelir bilinmez.

SLM ve Muhabbetle...



4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf arılığı düzenleyip kışa sokmak oldukça zoroluyor, sayı fazla ve tek kişi olursan zorluklar katmerli oluyor...
Anladığım kadarı ile ufak tefek rötuşlar kalmış ve kışa meydan okur bir halin var...
Baharda arı arayan çok olur,satacağın zaman değerini vereceklerdir merak etme...
Önümüz kış ve her an bastıra bilir, kış ne zaman gelir diye gafil avlanmamak lazım...

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi 200 koloni...:( sadece pazar günleri ..:( seni baharda düşünemiyorum. Ama baharda satılır keyif alacağın düzeye indirmeni tavsiye ederim. Kış bu sene kimilerine göre gelmeyecek sıcak gidecek (ayva az olmuş) :)) kimilerine görede tersi en doğrusu ise bekleyip görmek hayırlısı bakalım. Bu arada kış geliyor felan derken kart horoz dondurucuda sizleri beklemekte haberin olsun.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Yusuf Bey
Selamün aleyküm
Maşallah arılığınız çok güzel görünüyor.
Buz dolabından yapılan petek eritme sistemi neden çalışmadı? Memnun olmamanıza neden olan hususlar nedir?
Selam, saygı ve muhabbetle...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Kışa hazır sayılırım.Birazda zar atacağım.Bakalım ne olur.

Arı alacak olan olursa , satacak adam da var :)

Muhteşem Abi.

Sen bu işi biliyorsun.Gerçek hobici sendin.Bazen sana özenmiyor değilim.Bu yıl istediğim satışı yaparsam senin kadar olmasa da kovan adetini baya düşüreceğim.

Sen horozu dert etme.onun dermanı biz de ::))

Muhittin Hocam.

Beğendiğin için teşekkür ediyorum.

Dolaptan yapılan eritme neden çalışmıyor bende bilmiyorum.Hava kaçırıyor diyeceğim ama mümkünatı yok.İçeride kısmende olsa erime gerçekleşiyor.

Fakat istediğim düzeyde erime bir türlü olmadı.Şuan kızakta .Artık seneye bakacağız.

SLM ve Muhabbetle...