25 Haziran 2012 Pazartesi

BİR TEKLİFİM VAR...

 sırlanma bitti sayılır.
Karınca kolonisi.

Karıncalar hala sorun olmaya devam ediyor.Kapıdan kovuyorsun,bacadan giriyor misali:(

Bir tarafı pudralıyorsun ,bu sefer gidip başka bir noktaya yerleşiyor.Bu seferki koloni ise inanılmaz.Yerde binlerce yumurta ve topraklı bölümde ise onlarca ana adayı karınca.Bu karıncalar işi abarttı bu sefer.Tahmin ediyorum bunun ırkıda karnıol::))

İlk nektar akımının sonuna geldik sayılır.Arılarımda zaten sırlamalarını bitirdi gibiler.Sağım için ikinci nektar akımını bekleyeceğim.Bazı dostlarım kızsa da ben kestane ve salgı balını birbirinden ayırmıyorum.Karışımın daha güzel olduğu kanısındayım.

Sezon başlangıcından beri belki de en rahat hafta sonumu geçirdim.Bir güzel dinlendim.

Nektar akımı hız kestiği için bala çalışan kolonilerimde yapacak birşey yoktu.Ana üretim ruşetlerimde ise hala yola koyamadıklarım  var.Geçen hafta onlar ve yeni kutular için larva transferi yapmıştım.Yarısı tutmuştu.Çarşamba günü tutmayan yerlere aşı yaptım.Bu hafta baktığımda aşı yaptığım bütün larvaları temizlemişler birde üstüne bizim tutan memelerde de biraz temizlik yapmışlar.25 meme ,12 memeye düştü:((

İndureceğumuz yerde ,bindurduk misali ::((

GELELİM TEKLİFİME

Her yörenin balının kendine has kokusu ve tadı vardır.Aynı şekilde vucudumuza yararı da farklıdır.Bu sebeple bende istiyorum ki mutfağımda ve soframda her yöreye ait bal olsun.

Arıcılar her nedense kendi aralarında pek bal alış verişi yapmazlar.Hep düşünmüşümdür neden diye.Cevapını bulamadım ama önemli değil.Ben şimdi kendi adıma her arıcı dostumdan bal istiyorum.Tabii karşılığında bal göndereceğim.Bir nev'i takas yani.

Tercihim balların petekli olması.Tabii süzmede olabilir.

Yalnız bir iki tane şartım var.

Şekerli veya ayçiçek,kanola balı olmayacak.Birde her gönderiye karşılık kendi adresi  de olacak ki bende kendisine bal gönderebileyim.Takası kabul etmeyenlerden bende bal istemiyorum bu da biline.

Adresim ; Atatürk mah.Alemdağ cad.Tuna sok.Tuna apart.No.1/23 Ümraniye / İst.

SLM ve Muhabbetle... 


18 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam Yusuf bey,
Bin bir kere maşallah,resimdeki sırlanmış çerçeveleri görünce çok sevindim,böyle manzara karşısında bütün yılın yorgunluğu bir an içinde yok olup gidiyor,uzun ömrün sırrı da bu olması gerek,sezonunuz hayırlı ve bereketli olsun.

Selamlar Saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slm Yusuf.
Maşallah ballar güzelde , salgı balını bu arılar nereye koyacak, yermi kaldı::))

Orman içinde karıncalarla başa çıkmaz zor, geçen sene ormanda kışlattığım arıların her tarafı karınca ve kovanlaı yiyorlar, taşımak için iki kişi tutuyoruz, arabaya varana kadar her tarafımız karınca oluyor ve bu inekler birde ısırıyor, emnim sen bu karınca işini çözeceksin ben şimdilik pes ettim arıları ormandan açık yere taşıyorum::))

Yapmış olduğun teklifte haksızlıklar görüyorum, sevgili kalfamda kanola ve ayçiçek balı var, kafadan elenmiş yazık degilmi, gerçi sürünsün, benimle ayçiçek ve kestane balı takası yapmak içi ay çiçek balı bu sene 25-30 lira olacakmış diyordu::))

Benim evimde genelde her sene degişik ballar oluyor, antalyadan vardı, erzincandan vardı, izmirden vardı, muğladan vardı, Trakya bölgesi ve kestane balınıda zaten kendimiz üretiyoruz...
Teklifinde başarılar, gelen ballar içinden glikoz çıkmasın ve sağlıcala kal.

mustafa dedi ki...

Selamlar Yusuf Bey,
Teklifinize "evet" diyorum. Bu teklifin maddi yanından ziyade manevi yanının daha önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah temmuzun ortalarında Sivas yöresinin çiçek balı elimizde olacak.

muhteşem turunç dedi ki...

Maşallah balların görünce insanın içi açılıyor. Fakat yaptığın ayıptır:/) bende artık bu sene bari bizim ustayı kandırmakdan vazgeçerim bulurum kestane balıyla ayçiçek balını birebir değiştirecek birini derken yapılırmı bu:/) napalım kek yapımı zamanını bekleyip gene bizimkini kekleyecez desene:/) sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey ballar güzel,teklifte güzel,biz varız ,saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Yusuf abi selamlar;

Sırlı peteği görünce inan ki senden çok sevindim :))

bu sene benim arılar kestaneye gitmedi biliyorsun haliyle bende unuttum kestane balının tadını Bursalılar şaka yaptım sanıp sağımlara da çağırmadı adres belli artık :))

Bereketli sezon ve hayırlı günler dilerim...

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Yusuf bey hayırlı olsun,emeklerinizin karşılığını fazlasıyla almışsınız,karıncalar büyük sorun arılar nedense bizlere gösterdikleri mukavemeti karıncalara göstermiyorlar,düşünceniz çok güzel,sevgi ve saygılarımla.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Yusuf bey merhaba,
hasadınız hayırlı, ürününüz bereketli olsun. Bal takası güzel bir düşünce.
Sağlıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Kardeşim.

Bir arıcıyı ancak başka bir arıcı anlar:)

Ağzından bal damlıyor mübarek...

Sayın Bakanım.

Yahu bal olsun ,ben onu koyacak yeri bulurum:) ( Tekne hala bende::))

Karıncalar ile köşe kapmaca oynamaya devam ediyoruz.Biryerde son bulacak ama bakalaım nerde::((

Doktorumun balı değerlidir.Onu karıştırma.Sen hiç duymadın mı '' Doktor'dan satılık vesair diye::))

Mustafa Bey.

Bunun maddi boyutu yok.Dostluk ve mide boyutu var.Seni bir tarafa yazdım bilesin.Geçen yıl sivas çiçek balından almıştım güzeldi.Bu yılda mutfağımda bulunması güzel olacak.Benim balı beğenmeme gibi bir durum olası değil zaten:)

Vecdi Abi.

Albende de o kadar.Seni de bir köşeye yazdım bilesin.

Muhteşem Abi.

Kim dedi ki Doktor ile takas yok.Var tabii abi.Üstelik Bakan ile takas etme ,onda salgı balı yok.( Soğuk algınlığına birebir bilesin)

Fatih Bey.

Sen Bursalıları boşver.Biz henüz ölmedik,buradayız.Sana da kabul.

İlhami Abi.

Proje güzel de ,sende varmısın onu öğrenemedik.Balımız birbirine yakındır diye düşünme,sen kızılca ben ishaklı arada dağlar var.Birde aynısı olsa ne yazar ki.Alalım verelim,hediyeleşelim.Seni de bekliyorum.

Hasan Bey.


Teşekkür ediyorum.Seni de bu takasta var sayıyorum.Afyonun balını tatmak güzel olacak.

SLM ve Muhabbetle...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Yusuf bey hasatınız bereketli olsun,sırlanmış petekde çok güzel maşallah,sağlıcakla kalın.

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Slm Yusuf bey maşallah hasatınız bereketli olsun,görüntü şahane.Karıncalar için elektronik ürünleri hiç denedinizmi belki işe yarayabilir.saygılar.

Volkan Karuk dedi ki...

Yusuf bey merhabalar
Bilecik Bozüyük e bağlı köyümüzde hobi olarak arıcılık yapıyorum. Şekerle besleme işini mayıs ortalarında bitiriyorum ve varoayla mücadeleyi de organik asitlerle yapmaya çalışıyorum. Teklifiniz çok güzel, mümkünse ben de dahil olmak isterim listeye. Blogunuzdan takip ediyorum zaman zaman ama, inşaallah tanışma imkanı da buluruz bir gün.
İyi çalşmalar...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Serdar Bey.

Varım mı demek istediniz,tam olarak anlayamadım da::))

Eyüp Bey.

Karıncalar için öyle bir uygulamam olmadı.Sen denemiş ve başarılı sonuçlar almışsan bizimle paylaşırsan sevinirim.Bizi de bu dertten kurtarmış olursun.Bu arada teklifim için ne düşünüyorsun.

Volkan Bey.

Danışmaktan tabii mutluluk duyarım.Ofisim adresini yazdım,artık herkes biliyor.Takasa seni de yazdım bilesin,bekliyorum.

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Yusuf kardeşim selamunaleyküm;

Maşallah görüntü süper eğer bütün çıtalar böyle ise bu sene rekolte rekoru kırarsın. Bizede maşallah demek düşer.Allah nazardan korusun

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Selamlar Yusuf bey
Karıncalarla fazla bir sorunum olmadı sadece size fikir vermek amacıyla aklıma gelmişti.Aslında, resimdeki sırlı balı görünce teklifinizi düşünmedim desem yalan olur.Hem bizde ilk defa kestane balı tatmış oluruz o yüzden bende varım.Saygılar.

Eyüp ÇAKIR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Volkan Karuk dedi ki...

Yusuf bey ağustos sonu gibi hasatımı yaptıktan sonra balınızı yolluyorum inşaallah. Aslında birde takas listesi oluşturabilsek, kaç kişi olursa, herkes birbirine her sene kendi balından yollayabilse, ne güzel olurdu.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer abi .

Allah seninde benimde kalbime göre verir inşallah .Takasta seni de görmek isterim.

Eyüp Bey.

Düşünmen ve öneride bulunman hoş.Fakat elektronik boceksavarlar aynı zamanda arilarada zarar vereceğini düşünüyorum .

Varimmmm diyorsunuz bende seni bir köşeye not ediyorum.

Volkan Bey.

Ne zaman göndereceğin o kadarda sorun değil.Nihayeinde benimde sagım Zaman'ıma daha var.Onemli olan arıcılar arasındaki dostluğu artırmak hemde mutfağımızı zenginleştirmek.Liste bira zor ama ben şahsen bu yıldan sonra yaşadığım müddetçe takasa varım diyenlere Bende arım diyorum.

SLM ve Muhabbetle...