4 Temmuz 2011 Pazartesi

ARTIK KESTANENİN KOKUSU DA YOK...

 Ortanca kızım Halime.Arılarımın yanına maskesiz ve korkusuz bir şekilde yaklaşabilmeleri çok hoş.
 Yeğenim Ahmet.O da  biraz korksa da arıyı yakından izleme cesaretini gösterdi.
Bakanın 81 nolu kızlardan yaptığı transfer çıtası.

Artık işler biraz daha rahat.Normelde ana işleri ile uğraşmasam tam yatma zamanı.Ama nasıl beceriyorsam beceriyorum kendime boş zaman bırakmıyorum :(

Bu hafta arılıkta artık kestanenin kokusunu alamaz olduk.Epeydir kokusunu alıyor ,kendisini göremiyor idik.Artık o da yok.Kestane hiç yok desek yalan olur ama beklentilerin altında diyebilirim.Şimdi gözümüz Ihlamur da.Bakalım nasıl geçecek.

Transferini Bakanın yaptığı çerçevelerin kontrollerini yaptım.33 meme tutmuş.Bu sefer memeler daha bir büyük.Besleyici koloni farkı açıkça görünüyor.Tabii bir sıkıştırma olayı.

Bu sefer çıkacak olan ana adaylarını çiftleştirme kutularında değil de ,anasını değiştirmeyi düşündüğüm koloniye kapalı meme halinde vereceğim.Bu uygulamayı da işi biraz daha basitleştirmek için yapıyorum.Aksi halde  katlı kolonilerde meme temizliği yapmak zor olacaktı.Şimdi ana memesini kapalı halde koloniye vereceğimden pek sorun olacağını zannetmiyorum.Çiftleşme uçuşlarında da arı kuşları şu aralar pek görünmediklerinden fazla riskli olduğunu düşünmüyorum.Olsa bile yedeklerim var.Kaptırırız bir tane olur biter.

Bir de bu uygulamayı zamanlamasını iyi yapmak istedim.Bölgemde son nektar akımı 01-15  Ağustos arasında oluyor.Basit hesapta ben anayı koloniden aldığım zaman ana son tarlacıyı da yumurtlamış olacak.Bu sebepten de olası bir iki çerçevelik arı kaybı performansı etkilemeyecektir.Zaten yeni gelen ana da kışa hazırlanırken bu farkı fazlasıyla kapatacaktır.

Bunlar düşünce ve beklentilerim.Bakalım uygulama safhasında bizi neler bekliyor.

SLM ve Muhabbetle...

7 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Şimşak geriden kaliteli yardımcılar yetişiyor,çocuklar öğrenme ve kavrama konusunda bizlerden çok ilerideler,verimli bir sezon diliyor saygılar sunuyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi mantık güzel memeleri verme zamanı çok önemli olaak gibi haydi hayırlısı olsun.Bende de iki tane oğul var bu yöntemi onlarda deneyeceğim. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey selamlar,kestane kokusu sizde bitmiş anlaşılan bizde hala devam ediyor kovanların yanında.Ama nektar gelişi az verim düşük bu sene.Memeleri değişekcek ana arıların yerine verme fikri çok güzel bende deneyeceğim.Kolay gelsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey yeni yardımcıların maşallahı var.Transfer edilen larvalardan saglıklı ana arılar çıkması dilğiyle,saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf dün itibari ile hala arı şilede kestaneye konuyor dedi bizim başkan, bu nasıl iş anlamadım.

Maşallah ailede arıcı adayları yavaş yavaş arılıga gelmeye başlamışlar.

İnşallah son tarnferdeki kızlarda kendilerine yakışıklı erkek bulurlar, nektar kesildiginde erkekleride kesiyorlar bilesin::))
Kal sağlıcakla.

Erdoğan dedi ki...

Yusuf Bey,

Görev icabı yaklaşık bir hafta önce Polonezköy'e yolum düştü. Orada 70 yaşına yaklaşmış bir arıcı abimizle görüştüm. Bana "Burada kestaneler bitti, arıları yarın götürüyorum" demişti. O dönemde ise Akbaba'da kestaneler daha yeni yeni uyanmaya başlamıştı. Anlaşılan yükselti farkı aynı ilçe içinde bile bal akım zamanını değiştirebiliyor.

Selamlar. Saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

3 kız çoçuğum var.Az bir ihtimal ama sadece birisi beni takip etse kafi.Yoksa enişte adaylarında arıcı olnaları tercih edeceğim:))

Muhteşem Abi.

Zamanlama çok önemli.Beklentim bunun basit ve kolay olacağı yönünde.Umarım bir aksilik çıkmaz.

Emrah Bey.


Malesef koku bu sezon itibariyle artık yok.Umut Ihlamur da.Bir kaç arkadaşımızın bunu denemesi çok güzel olacak.Birimizin uygulamasında çıkacak sorunları el birliği ile daha çabuk çözeceğiz demektir bu.

Vecdi Abi.

Tek sen mi asker yetiştireceksin:)Biz de bir şekilde çocuklara aşılama yapmaya çalışıyoruz.Yeni kızlardan gelecek yıl çok şeyler bekliyorum.İşleri zor hani.

Sayın Bakanım.

Koku kesti diye ,ağaca inişler yasaklanmadı yaaa:))

Gerçek şu ki Kestane bitti.Ama adam hala geliyor diyorsa itirazım olmaz ,o ne ala derim hani.Mesafe olmasa benim kızlara da adresimi verirdim hani:)

Tosundan yana tasam yok.Yeteri kadar var.Buhar olurda yok olurlarsa ,Gebzeye yanına yolları olur biter.Sorun mu yani:)

Erdoğan Bey.

Amcamız neye istinaden söyledi bilmiyorum ama Polonezköy ile kuş uçumu 5km mesafedeyiz.Karşılıklı bakıyoruz yani.O mesafe de iklim farkı olması çok zor.Geçen hafta akım az da olsa var idi.Hafta sonu tamamen kesti.Akbaba da ise Saim bey ikame ediyor ,oranında bizimle bu kadar farketmesi imkansız.Gözlem farkıdır diye düşünüyorum.Bir çok arıcı dostumuz kapak kaldırmadan ahkam kesiyor ne yazık ki.

SLM ve Muhabbetle...