14 Haziran 2010 Pazartesi

BAL AKIMI BAŞLADI

Ormandaki kolonilerim de ,çalışan bir fabrika misali acaip bir hareket vardı.
En güçlü kolonimden bir görüntü.Ufaktan da olsa ağarma başlamış.
Orman da koloni olunca karınca da bir şekilde olaya müdahil oluyor.Kapakların altına koydurduğun straforlar karıncalar için iyi bir yuva imkanı veriyor.Tabii ben müsaade etmiyorum.Selahattin Başkanın tavsiyesi ile talk budra kullanarak kolonilerimi karınca istilasından koruyorum.
Ben onları imha etmeye çalışırken o da neslinin devamını sağlamak için ,bulabildiği sağlam yumurtayı alarak emin bir mekana yerleştirmeye çalışıyor.Dünya dediğimiz bu olsa gerek.Biri öldürmeye ,öteki yaşatmaya çalışıyor.
  • Kolonilerim bala hazır olmasalarda bal akımı başladı.Kestane açalı 3-4 gün oldu.Ihlamurunda eli kulağından.Bu yıl kısmetsizlikten olsa gerek bal akımı da bir hafta erken başladı gibi.
  • Yapılan kontroller de sorunsuz bir hafta bekler iken yine bir süprizle karşılaştım.Kovan terki.Bu yıl ikinci terkim oluyor.Çok bilmişlerden değilim.Dolayısıyla hata yapabileceğimi varsayarak bütün olasılıkları kontrol ediyorum ama arının kovan terkini gerektirecek bir durum yok.Kovan daha bu yıl alındı,dolayısıyla yeni.yiyecek desen yeteri kadar var.Oğul desen orta da ana memesi yok.Veya geride kalan 1,5 çıta arıda ana yok. O halde sorun ne.
  • Koloni durumu bir öncekine benzerlikleri var.Yine onun gibi 8 çıta arılı bir kovan ve geride kalan yeni çıkmış 1,5 çıta arı.Tahminden öte bir şey yapamıyorum.Hava muhalefeti sebepiyle geçen hafta kolonileri açamadığımdan 15 gündür kolonilerin işleyişinden haberim yok.Her ne olmuşsa olmuş,olan bizim kovana oldu.Bir ihtimal daha var ama o da mesafe uzak.Acaba diyorum Gebzeye baba evinemi gittiler:))O kadar da kötü davranmamıştım halbuki :)
  • Artık çok üzülmüyorum.Lakin sezona da buruk başlamadım desem yalan olur.Bal akımı başlamış ben hala neler ile uğraşıyorum.Nasipte ne ise o olur.Ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
  • SLM ve Muhabbetle...



6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bu gün Gebzedeydim bizimki diyor bir oğul geldi belliki uzak yoldan geldi çok yorgundular boş kovanın önüne pat diye düştüler. Abi kesin senin arı bu peşini bırakma:)Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav bu doktor ne gudümsüz adam anlamadım gitti, ne zaman arılıga gelse kovanlardan oğul çıkıyor, şimdide kovanımdan çıkan oğulu başkasına tarif ediyor, Allah her şeyin hayırlısını versin talebeninde ustanında::))
Melek gibi ustaya düşan talebeye bakın::(((

Yusuf nektar akımı başlamış, hava durumuda lodos olmaz ise 7 gün süper gözüküyor. Kal sağlıcakla.

Chrysler:5/C dedi ki...

Yusuf amca pudrayı az kullan::))
Karıncayı kaçıran mamül arıyıda kaçırır bilmem anlatabildimmi?

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Tiyo için teşekkür ediyorum.Bir deste çicek demedi elime tutuşturup gebze yoluna düşeyim.Ne de olsa mal bizim.İkna eder evine döndürürüz.

Sayın Bakanım.

Nasibten öte rızık yok.Hedeflerimin çok gerisinde kaldığım için azı da çoğuda beni çok etkileyeceğini düşünmüyorum.Yeni bir rüzgara ihtiyacım var anlayacağın.

Furkanım.( Bakanım )

Arıların rahatsızlığı gözlemliyorum ,lakin onlar la pek ilgisi olmuyor.Neden dersen ,normalde kapağı budralamıyorum.Örtü bezinin kenar kısımlarına döküyorum.Bu kavim inatçı çıktı ve terk etme konusnda ısrarcı olunca bende onlara karşı biraz cömert oldum.

SLM ve Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

I would like to exchange links with your site ysimsak.blogspot.com
Is this possible?

Adsız dedi ki...

keyloggers
help you to determine if a keylogger is and what to do in regards to
keylogger software removal from your PC. Ensure that your PC
might be infected, it is always possible to collect evidence,
if the employees are wasting company time.