27 Ocak 2010 Çarşamba

KIŞ MANZARALARI

Arılarımı ısıtsak mı acaba !
Arılarımın bir bölümü
Bunlar ise diğer bölümde kalanlar.Rüzgarı daha az aldığında olsa gerek ,kar buraya biraz fazla torpil geçti.
Bunlar ise en doğal alanda ormanlık alan içerisinde kalan arılarım.
Köyümün kar altındaki görüntüsü.
Bu da bendeniz.
  • Nihayet beklenen ve özlenen kar geldi.Özlemle sıcak günlerde bugünleri yaad edenler için şunu söyledik.Yaratanın size bahşettiği anın güzelliğini yaşayın ve ona şükretin.İkidebir mızmızkarılar gibi ( genel bir deyim olarak kullanıyorum alınma yokk ) söylenip durmanın alemi yok.Acaba diyorum şu insanlar kadar nankör ve devamlı sitem eden bir başka mahluk var mı ?
  • Hiç zannetmiyorum.
  • Yakında da aman çok soğuk,aman çok kar yağdı gibi vesair sızlanmaları işitirsiniz.Siz siz olun yaşadığınız anın güzelliğinin farkına varın ve tad almasını bilin.Arılar bunu biliyor....
  • Velhasıl fırsat bu fırsat dedik,kar yere düşmeden aileyi arabaya attığım gibi kendimi yazlıkta,arılarımın yanında buldum.
  • Kar istanbul'a her zaman bu kadar bonkör olmaz.Bu yıl çok güzel yağdı.Karın getirdiği nimetlerden ailece değişik şekiller de yararlandık.Bunlardan bir tanesi de daha çok spor amaçlı hemen yanıbaşımdaki ormanda yaptığım av gezileri.
  • Kar yağışını tamamladıktan sonra koloniler de genel bir kontrol yapayım dedim.Vaziyet iyi gözüküyordu.Bir grup haric diğerlerinin temizliğe bile ihtiyacı yoktu.Fakat bu kontrolleri yaparken entresan bir durumla karşılaştım.
  • İlk resimi görenler muhtemelen düşünmüşlerdir.Yahu bu adam kafayı mı yedi de arıları ısıtmaya çalışıyor.Pazartesi günü idi.Ben kovan önlerindeki karları kontrol ederken bir de ne göreyim ; kovanın bir tanesinin alttaki ızgara boydan boy açık.Haydaaa ben bunları kontrol etmiş ve hepsini sıkı sıkı kapatmıştım.Nasıl oldu ise oldu bilmiyorum bu açık kalmış.
  • Çekmeceyi şöyle bir ileyi süreyim dedim nafile.Arılar yapıştırmaya çalışmış yerinden kımıldatmak imkansız.Bende bunu son gün farkettim.Çare yok çözeceğiz.İçeriden ses geliyor belli arılar da pek sorun yok gibi ama kovanda bu haliyle bırakılmaz.Daha önce de bu tür çekmece sıkışmaları için kullandığım bir medot vardı.
  • Fidan budamak için aldığım ince bir testere vardı.Bunu teneke içinde yaktığım ateşde kızdırarak çekmece ile kovan arasına sokuyor aradaki propolisi eriterek bağlantıyı koparıyordum.Yine aynı yöntemi uygulayarak ki bu sefer çok daha zor oldu nihayet çekmeceyi kapatabildim.
  • Sonrası mı...
  • Filmi sardık başa .İŞler ,sorunlar,stres vesair derken hayat devam ediyor.






9 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Güzel kar yağmış maaşallah. Kar manzaraları da çok güzel. İyi bir konuya değinmişsiniz, her şeyi zamanında yaşamak ve çok sızlanmamak gerekli. Tüm güzellikleri değerlendirmeli. Bizim buralarda kor yok denecek kadar az, inşallah buralara da yağar o zevki bizler de yaşarız.
Saygılar

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamünaleyküm
Kış bize küstümü bilmem bizim yöreye kar yağmadı teğet geçti ama bu günden evvelki günler fena kurusoguk vardı
Avdan birşey çıkmamış gibi hayırlısı olsun
Allah'ım verdiklerine ve vermediklerine şükürler olsun,komşuda pişer bizim yöreyede kar düşer inşaallah Selamları en güzeli ile selamlarım

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm eyalet baş bakanı şimşak kardeşim verene şükürler olsunki mevlam bu sene yorganı sağlam örttü yer yüzüne ben şu anda bu yorumu yazarken sana halen yağmayada devam etmekte idi şükürler olsunki bu yıl kara doyduk inşallah bereketide bol olur avdan eli boş dönüyon yoksa spor olsun diyemi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Bünyamin Bey.

Havaların bu gidişatına bakacak olursak sizi de sevindirecek gibi.Size uğramasa bile eminimki siz hayattan zevk almanın sırrına varmışsınız,sizi çokta mutsuz etmeyecektir.Umarım havalar sizin sevincinizin artmasına vesile olur.

Hilmi Abi.

Demekki gözlerden kaçtı.Özellikle bu fotoğrafı koydum ki arada dikkatli bir göz çıkacak mı diye.Lakin kimse farkına varmamış.Sol elimde bir çulluk tutuyorum.Anlayacağın günü kurtardık.

Asım Abi.

Verecek yaratan bereketi inşallah.Bize düşen çalışmak ve dua etmek.

Anlaşılan sende sol elimdeki çulluğun farkına varmamışsın.

SLM ve Muhabbetle.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

yusuf kardeşim selamlar,

evet son senelerin en iyi kar yagışını bu yıl yaşadık.

kar yağışını karlı havada yurümeyi kim sevmez.
Karnı aç ayağı çıplak olanlardan başka?

İnşallah kışıda kayıpsız atlatırsın
her şey göönlünce olsun....

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer Abi.

Aç ve açıktakiler için elimizden geleni yapmaya çalışıyor,fakat biryandan da hayatın içinden kopmamaya çalışıyoruz.Nihayetinde bri sebep ile bu Dünya ya geldik.Dileğin tüm arıcıların ortak dileğidir.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf ateşi gördüm dedimki aha ziyafet var, devamına bakıyorum ne yemek nede içmek var. Şok ettin beni.

Ayrıca bir kovanında çekmecesi açık klasaydı, ne olurdu sanki.

Filimin sonunda anlaşılan avda yoktu?

HOşça kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi tüfeğin namluya kar dolmuş ondan çıkan saçma yakmaz gibi:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Açık kalan çekmeceyi istersen bir de arılara sor.Sobanın yanında hariçten gazel okumak güzel.Avın sonu ise benim açımdan gayet verimli idi.Filmin başı ise tatil bitti ,çalışmaya devammm.

Sen sen ol dumanı takip etmeye devam et:)

Muhteşem abi.

Saçmalar gideceği yer bilir.Akşam sofrasına renk yaptı kafi.

SLM ve Muhabbetle...