7 Haziran 2016 Salı

RAMAZAN BEREKETİ İLE GELDİ


Kim demiş polenim yok diye..::))

Kraliçemiz nedendir bilinmez , bal akışının yoğun olduğu bir vakittte polen taşıyan işçi arıların tamamını dışarıda bıraktı.Yarım saat sonra ancak girişlerine izin verdi.


Dalağına kurban...::))

Arıcının yüzünü güldüren bir görüntü.



Katlara geçen hafta sonu kabartılmış petekleri vermenin karını görmeye başladım.Kestane balından petek ördürecek kadar zeki değilim..::))


Yine geçen hafta birleştirme yaptığım son dakika birleştirmeleri.Birleşmeler sorunsuz.Sadece bir tanesinde bir iki meme yakaladım o kadar.


*******************

Bu hafta yüzümüz gülüyor.Geçen pazar günü başlayan nektar akımı hafta boyu devam etmiş gibi görünüyor.Hafta için şehirde yağmur geçişleri olmuş fakat görünen o ki arılığımın olduğu bölge bu yağışlardan pek etkilenmemiş.Bir haftalık bal girdisi ortalama 4 kg.

Bugün gün içerisinde yağış geçişleri devam ediyor.Rahmet diyelim artık , ne diyelim....

Pazar günü bal akımı saat 3 e kadar çok güzel devam etti.Kestane kokusu içerisinde çok zevkli bir çalışma günü geçirdim.

Yeni bölmelerde iyi durumda.30 adet anadan 23 tanesi çiftleşti.7 ana çiftleşme ucuşundan dönememiş.Gönül %100 başarı istede de buna da şükür diyelim.Aslında daha çok üzüldüğüm anasız kalan 1,5 çıtalık kolonilerin durumu.Bazılarında yalancılaşma belirtileri vardı.Devamlı ana üretiyor olsaydım işler kolaydı ama ana memesi elimde hazır beklemiyor ki..

Bu haftalık bu kolonilere ellemedim ama gelecek hafta anasız bütün kolonileri kapı dışarı edeceğim.Herkes kendisine ev bulmak zorunda kalacak.

Ramazan ayının bereketinin hepimiz için devam etmesi dileğiyle...

SLM ve Muhabbetle...


10 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Duvara bir çizik attım bundan sonraki yıllar sen haziran başından önce arılarım gelişmiyor dersen bende hemen atlayıp daha vakit var çekirge diyecem haberin olsun:))) yaw birden kung fu moduna girdim Allah akıl sağlığı versin..
Ama inan çok sevindim senin gibi çalışıp çabalayan biri bu manzarayı hak ediyor gerçekten. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Bereketli olsun.

Unknown dedi ki...

Arıcılık adına güzel çalışmalar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abim.

Yaw , beni ürküttün...kungfu felan...::))

Kıştan çıkan ortalama mevcutu 7 , bütün analar genç ve de 160 koloni olunca mevsimden beklentilerimde haliyle yüksek oluyor.

Şuan bala giren toplam koloni sayım 91.Yani neredeyse yarı yarıya...Ortada bir sorun olduğu gerçek.Ben ağlamayayım da kim ağlasın..::))

Az bile ağladım bilesin...Gelecek yıl aynı sorunlarım olursa daha fazla ağlayacağım...İstersen şimdiden dövebilirsin..::))

Ömer Bey.

Teşekkür ediyorum.


Arıcılık videoları , isminize ulaşamadım .Size de beğenileriniz için teşekkür ediyorum.


SLM ve Muhabbetle...


Unknown dedi ki...

Yusuf bey,
Ben de sizin kovanları kullanıyorum.
Ana arı ızgarası kullanıyorsunuz sanırı. Aldığım ızgaralar uymuyor. Katlar kilitnemiyor.Nerden ızgara aldınız ya da nasıl bir uygulama yaptınız?
Sağlıkla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Nevzat Bey.

normal plastik ızgaralarım var.Fakat henüz ızgara koymadım daha erken.Kestane devamında salgı balı akarı var.Yani ancak o zaman ızgara koyacağım.

Hüseyin Abi , sistemi yaparken sıfıra sıfır yaptı.Dolayısıyla ne kullanırsan kullan , kilit kapanmayacaktır.Rüzgardan çekiniyorsan üzerine ağırlık koymalısın.

SLM ve Muhabbetle...

MİNİK ARICI dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Yusuf Bey
Selamün aleyküm
Nihayet neşelenmenize (ben ağlamayayım da kim ağlasın desenizde de) çok sevindim.
Evet evet dalağına kurban...
Selam, saygı ve muhabbetle...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM..

Muhittin Hocam.

Bizler emek harcıyoruz ama daha da önemlisi sevgi ile , aşk ile bir yıl boyunca uğraşıyorsun ki benim kolonilerim gelişsin , bal yapsın yüzümüzü güldürsün ...

Fazla birşey mi bekliyoruz ..::))

Ben kul olarak elimden geleni yapmaya , ama doğru yapmaya çalıştım.Rızkı verecek olan Allah'tır.

Hep söylüyorum ama bunu en iyi bilenlerden birisisin...

Mevlam neylerrr...Neylerse güzel eyler...

SLM ve Muhabbetle...

Levent UZUNER dedi ki...

Bereketli olsun. Bu sene anlamadım 23 gün oldu bal akımı bitmek bilmiyor.