18 Şubat 2015 Çarşamba

SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR


Arı yönetim konteynerinin kuzinesini değiştirdim.Eskisi ufak ve verimsiz idi.Bu gayet iyi.Isınma ve fırın olayı güzel olunca bize yetiyor.


Körükçüm , sağolsun benden önce işbaşı yapıyor.Sobayı yakıyor , çayı demliyor ve çalışmaya devam ediyor.Çay hazır olduğunda da mesajla haber veriyor.Bundan iyisi  Şamda kayısı ::))


Konteynerin içten bir görünümü.7 adet sekiz katlı çerçeve rafı yaptırdım.Toplamda 1.120 çerçeve kapasitesi var.Çercevelerde bu sayede yamulma vesair gibi olası sorular olmayacak.En önemlisi de bu raflar bal sağımında işe yarayacak.İnşallah bu yıl Mevlam doldurmayı nasib eder.

*******************

Sezon kış sezonu.Arılarımız kısmende olsa yatmaya devam ediyor.En azından bakım fırsatı yok.İçeride bir posta yavru çıkımı sağlandı.Muhtemelen ikinci yavru dönemi içeride devam ediyor.Yavru alanını çok fazla açmadıklarından , yavru üşütme gibi bir sorunumun olacağını düşünmüyorum.Zayıf olanlar ise zaten strafor ruşette.

Ama bize yatmak yok.

Körükçüm Veysel ve ben çalışmaya , sezon hazırlığına devam ediyoruz.Sezon başladığı andan itibaren çerceve vesair gibi zaman alan işlemleri bitirmiş olacağız.

Bu yıl Arılığımda çalışma ortamı gayet uygun.Tekerlekli bir römork üzerine konteyner koyarak arılığıma yerleştirdim.Bu sayede temiz , sıcak ve de fareden haşereden uzak bir ortamda çalışma ortamı sunuyor bize.

İyi de bir körükçüm olunca , değmeyin keyfime ...

SLM ve Muhabbetle...


3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf bey selamlar...

Hayırdır ikide bir arı yönetim odası deyip duruyorsun burasını bir denetlemek lazım.
Yazık körükçüyüde bir sağlık kontrolnden geçirmeliyiz...
Hep kuru patates olmaz...
Bu yıl oldukça hızlısınız, birde bu hızınızı bal hasadında görseydim yoksa gözlerim açık gidecek...

Sağlıcakla kal...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi körükçünün sağlık durumundan bendde endişe duyuyorum:(( adama acil bir bakayım bence biraz protein takviyesi gerekecek gibi görünüyor:)) sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Arı yönetim merkezimiz denetlenmeye hazırdır.Orası tamam.

Fakat körükçümü denetletmem::))

Çiftçi misali , yazın bol bal olacağını düşünerek , sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyoruz.

Muhteşem Abi.

Abi körükçüyüye bir göz atarsın ama fazla proteini de kaldırmaz gibime gelmiyor.Diyetine az bol nişaşta yazarsan sevinirim::))

SLM ve Muhabbetle...