27 Haziran 2011 Pazartesi

GELİNLİK KIZLAR

 Gelinlikler beyaz olur.Bizim kızda beyazı tercih etti.Eee gelinlik çağa da gelmişti.Zamanı gelmişti zaten.
 Ver elini gelin arabası .Gerçi onun rengi pek uyumlu değildi ama ne yaparsın.Galeride bu renk vardı.
 Bu sefer işin kolayına kaçmayı tercih ediyorum.Janter'i çıtanın ortasına yerleştirtim.Bu akşam kızlardan bir tanesini içine atmayı planlıyorum.
Çıtanın diğer yüzü.

Bu hafta deneme babında da olsa F-1 analardan bazılarını yeni mekanlarına aldım.Ne kadar okursan oku iş fiiliyatta biter ve uygulama da her zaman düşünmediğin zorluklar önüne çıkar.Fakat bu sefer böyle olmadı.

Düşündüğümün aksine son derece rahat bir operasyon oldu.Yardıma ihtiyacım olur diye bir gün öncesinden biradere ayar çekmeye çalışmışssam da o bir şekilde arazi olunca iş başa düştü.

İlk olarak en riskli olduklarını düşündüğüm mevcutu çok az olan ana kutularından başladım.Anayı yakaladığım gibi ana işaretleme tüpünün içine attım.Burada ananın boyanması sorun olmadı.Ben daha çok ananın kanatını nasıl keserim diye düşünürken ,tüp bu işide görünce o be dedim ,tamam bu iş oldu.

Kuaförde anayı boyayıp,kanatını da traşladıktan sonra kafese koyduğum gibi cepe attım.Başladım sıradan koloni kontrolüne.Hangisi emekli edeyim diye.Performanslarını beğendiğim analara bir yıl daha şans tanımaya karar verdim.Belki çok profesyonel bir karar gibi gözükmeyebilir ama bu aynı zamanda kolonilerin anasının aynı yıl içerisinde değiştirme zahmetinden de beni kurtarmış olacak.

Eski anayı emekli ettiğim kolonilerin üstüne kek bölümü kapalı olmak üzere anayı yerleştirtim.Beklentim kolonilerin ana memesi takmaması.Kontrolleri illaki yine yapacağım ama şayet meme takarlarsa iş yüküm artacak.Zira 16 çerçeve de meme temizliği yapmak pek hoş olmasa gerek.

Kestane akımı bu yıl biraz nazlı gidiyor.Genel görünüm geliyor ama beklentilerin altında.Öyle  kuvvetli bir akım yok.İki gündür ararlıklı yağan yağmurda işin tuzu biberi .Bundan sonra ne kadar daha gelir bilinmez.Umarım Ihlamur dan biraz birşeyler alırız.

SLM ve Muhabbetle...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Selamlar Yusuf bey,Maşallah boyadığınız ana arınız çok güzel çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi maşallah çok güzel olmuş gelin kız inşallah gittiği evde kabul görür sende zahmet çekmezsin kal sağlıcakla..

Mesut BULUT 05052601954 dedi ki...

YUSUF ABİ MAŞAALLAH GAYRETİNİZ ÇOK GÜZEL TAKDİR EDİYORUM.FAKAT BU MEVSİMDE 16 ÇITA ARIYI ANLAMAK ZOR OLUYOR VE KOVANLAR HEP İKİ KAT GÖZÜKÜYOR SEBEB OGULMU BÖLMEDENMİ MERAK ETTİM.BENDE İKİ KOVAN OGULDAN BİTTİ. DİGERLERİ İSE 20VE30 ÇITADA.20 ÇITA OLANDA OGULDAN DOLAYI.HEDEFİM VAR MAYIS SONUNA 30 ÇITA OLACAK FAKAT ZAMANIM YOK.YİNEDE RABBİME BİNLER ŞÜKÜR.KOLAY GELSİN.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Emrah Bey.

Kızımın maşallahı var.Beğenmeyenin alnını karışlarım:)Telli ,tuvaklı gelin yaptım yola koydum.

Muhteşem Abi.

Kızlarımın dipcik gibi :) İnşallah koloniler nazlanmaz.Böyle anayı zor bulurlar.

Mesut Bey.

Mesut kardeşim 2009 kayıtlarına bakar isen Mayıs 10 gibi bütün kolonilerim 3. katta ve 30 çıtaya yakında.Ben o dönem zayıflatmak için suni bölmeler bile yapmıştım.Ama iki yıldır bahar ayının sıcaklık ortalaması düşük olunca arılar ancak bu kadar gelişebiliyor.Geçen yıl gibi facia bir yılı geçirdikten sonra
bu yıla şükür ediyorum.Arıcılık biraz da sabır ve sebat işidir.

SLM ve Muhabbetle...

Erdoğan dedi ki...

Yusuf Bey,

Arıcı dediğiniz böyle olmalı. Ana arı üretmek ve gerektiğinde ana yenilemek ülkemizde pek alışılagelen bir durum değil. Bu açıdan sizi tebrik ederim.

Selamlar. Saygılar.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,yeni ana arıların boyası güzel olmuş,Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Erdoğan Bey.

Haklısınız.Bazen keşke diyorum malzememin tamamını kendim üretebilsem.Ne harika olurdu ama o kadarı da imkansız.Fakat arıcı anasını kendi üretmelşi bunu biliyor ama açıkcası cesaret edemiyordum.Bu yıl Bismillah dedik hayırlısı bakalım.

Vecdi Abi.


Kızımız beyaz tuvağı tercih etti.Bende kırmadım.

SLM ve Muhabbetle...

Hasan ALPEREN dedi ki...

Yusuf bey yeni gelinleriniz hayırlı olsun, umarım gittikleri evde sorunla karşılaşmazlar, sevgiyle kabul görürler. Başarılarınızın devamını diliyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Hasan Bey.

Teşekkür ediyorum.Biz süsledik.alaldık pulladık gelin eyleyip yola koyduk.Hayırlısı olacak inşallah.

SLM ve Muhabbetle...