18 Nisan 2011 Pazartesi

TÜRK İŞİ TEŞVİK :((


 Biz şurupu ham petekleri kabartsınlar ,bal geliyor diye yavruyu çoğaltsınlar diye veriyoruz,kızların yaptığına bak.Peteği kabartacağı yerde çıtaların üstünü kabartmışlar.Bunların damarlarında kesin Türklük var ya,neyse ...
Bak şuna,kaçak kat çıktığı yetmiyormuş gibi bir de anamız üşenmemiş taa oralara kadar çıkmış yavruyu bile atmış.

Hafta sonu hava durumu biraz limoni idi.Hava sıcaklı 12-13 derece arasında değişse bile rüzgar estiği zaman insanı iliklerine kadar üşütüyor.Bu şartlar arasında çıta çekmek için pek şansımız olmadı.Çektiğimizi de alel acele yerine koyduk ki yavrular üşümesin.

Normal poşet şuruplarının yanına bu hafta varroa şeritlerini de ilave ettik.Fakat haftaya şeritli mücadeleye ara vererek laktik asit uygulamasına start vermeyi düşünüyorum.Tabii havaların biraz daha ısınıcağını umut ediyorum.Aksi halde laktik asite elveda diyebilirim.

Yeni koloni konusunda ki kararsızlığım hala devam ediyor.Aslında alınacak uygun arıya hala ulaşabilmiş değilim.Satılık arılar genelde Muğla arısı.Haliyle benden direk vetoyu yiyor.

Diğer seçenek ise Antalya arısı.Söyledikleri Kafkas kırması. Bu arınında iklim farkından ve arının sertlik mevzusundan çekincelerim var.Arı almak için fazla da zamanımız kalmadı.Bu hafta oldu oldu.Olmaz ise eldeki mevcutlar ile umudumuzu sürdürmeye devam edeceğiz.

SLM ve Muhabbetle..

9 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
sayın
yusuf şimşak
tercih sizindir ben bir tahminde bulunacağım
sizin bulduğunuz yerin arısı muğla ve karnıol ve italyan değil
o bölgenin arısı karadeniz arısıdır
bulursanız yığlıca arısı yada karadeniz arısı alın alın yola devam edin
bu sadece oneriydi
başarılar

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi o ana arı yer bulamadığı için sanki oralara yumurtlamış:) aç kızların önünü ver iki tane ham petek kulakların çınlamıyormu; "bu adam gelişmemizi istemiyor" dediklerini duymuyormusun:) Sağlıcakla kal abi.

Murat ATMACA dedi ki...

Selamlar;
Maşallah arıbeyine üşenmemiş oralara bile yumurtlamış. Yusuf Bey arılar yayılmak, genişlemek, istiyorlar. Ben de o poşetlerle arıları teşvik edeyim dedim, şerbetin bir bölümü ziyan oldu.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf arılar nedense yukarıya daha çok çıkıyor, belkide erkek yavru atacak çıtalarda yer yok diye bunu yapıyor. Arılarda varroa yoksa neden laktik asit yapacaksın. Yanlışlarımızdan biride bu. Varroa sonbaharda bitirilmeli, artık ne yaparsan yap varroa mücadelesinde başarı zor gelir.
Arıların petek örmek için belkide yer bulamıyor. Havalar artık son nazını yapıyor, artık son soguklar.
Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Selamlar Yusuf bey seçimler yaklaşıyor kaçak kat çıkması normal arıların.)))Arıların gelişmesi guzel maşallah kolay gelsin başarılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Taşkın Bey.

Yerel arı diye bir tesbite ben katılmıyorum.Bulunduğum muhite Trakyadan karniol -kafkas meleziEge'den muğla arısı,ve Karadenizden Kafkas arısı geliyor.Şİmdi benim orada yeni çıkan ananın hangisi ile çiftleşeceğinin garanti edebilirsen ,bende sana bir ırktan bahsedebilirim.

Ayrıca ; almayı düşündüğüm arı Antalya'dan getirilmiş bir arı ve ırkı da melez olsa gerek ama emin değilim.

Muhteşem Abi.

Ah Muhteşem abi ahh.Ben temel peteği vermesem böyle hiç sızlanırmıyım:) Ham peteğin kenarından şöyle ufak bir çalışma yapmışlar ,görüntü olsun diye,bizim şurupu kaçak katta kullanmışlar.

Murat Bey.

Poşet uygulamasından vazgeçme derim.Ya kullandığın poşetlerde bir sorun vardır yada poşeti bağlarken yanlış olan birşey vardır veya poşetleri istiflerken hata yapıyorsundur.İlk denemelerimde en pahalı buzdolapı poşetlerini kullandım ama çoğu kaçırdı.Tam ümidimi kaybetmek üzere dim ki Bim marketlerinde satılan poşetlerden aldım denedim,hem çok ucuz hemde fire yok.Uygulamanın en büyük avantajı , günün her saatinde veriyor olabilmeniz.

Sayın Bakanım.

Belki de haklısın.Erkek gözü için boş çıta vermiyorum ve attıkları yumurtalarda erkek idi.

Varroanın olduğunu pek gözlemlemedim ama tedbir tedbirdir.En azından içim rahat olur.Havalarında umarım son nazıdır.

Emrah Bey.

Arılar zeki hayvanlar.Dışarıdaki seçim havasının kokusunu almışlar:)Güzel bir tesbit.Ama birşeyi unuttular.Yapı denetim rutin haftalık kontrollerini aksatmıyor.

SLM ve Muhabbetle...

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

sayın
yusuf şimşak
madem bulunduğunuz yerde çok arı ırkı var arılarda karışık
ozaman yapacak bişe yok
allah yardımcınız olsun
anlaşılan bu bolgede arıcılık yapmak çok zor ve riskliymiş
başarılar

Erdoğan dedi ki...

Yusuf bey blog yayınlarına tekrar başlamanıza sevindim. Ah bir de ben başlayabilsem :(

Selamlar...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Taşkın Bey.

Teşekkür ediyorum.

Erdoğan Bey.

Teşekkür ediyorum.Niye yayın yapamıyorsunuz onu anlayamadım.

SLM ve Muhabbetle...