11 Nisan 2011 Pazartesi

TEŞVİK ŞURUPLAMASI

Temel petek ve poşetlenmiş şuruplarımız servise hazır. Yavru alanının her iki tarafına temel peteği verdik ki ,anamıza yeni yavru alanı açalım..Bu mevsimde biliyoruz ki,kraliçemiz yeni peteğe yavru atmayı seviyor.Bu arada Hindiye ne oluyorsa :) Tabii gücü biraz daha düşük koloniye ise daha az iş veriyoruz.Onlara bir çıta.
Geçem hafta soğuk havadan dolayı kovanı açma şansımız olmamıştı.Bu hafta sonu da soru işaretleri ile doluydu.Fakat soğuk olsa da hazırlığımı yapmıştım ve müdahale mi yapacaktım.


Benim kolonilerin beslemeye ihtiyacı yok ama arılarımın teşviğe ihtiyacı var.Koloniler stoktaki balı cepte gördüklerinden olsa gerek kendilerini fazla kasmıyorlar.Eeee bu da benim işime gelmez.Mevcutun çoğalması lazım.


Cuma akşamından ocağın altını yakarak ,şurupumuzu hazır etmiştim.Temel petek ise geçen yıldan elimde bayağı kalmıştı.Hazırdakiler varken yeni yapmanın gereği yoktu.Hele bu bir bitsin.



Pazar günü hava değişken olsa de Besmeleyi çekip kovanları karıştırmaya başladım.15 günde bir fark olup olmadığını gözlemlemeye çalıştım.Ne de olsa hava bayağı sert geçiyordu.Kolonilerin yavru sökmesinden çekiniyordum.Şükür böyle birşey göremedim.Fakat bu mevsimde yavru alanını daha geniş tutması gereken koloniler maalesef o kadar genişleyemiyorlar.Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde geçiyor olsaydı , ben ikinci katları çoktan atmış olurdum.Şuan 2 veya 3 koloni yakında kat ister o kadar.Ahh ki ah.Yine de buna şükür.Geçen yıl gibi olmasında.


İki yıldır ana üretme ile ilgili projelerim var ama bir türlü nasib olmuyor.Tek ve çift çıta ile ruşetler içinde ana üretmeyi ve bir taraftanda bu ruşetin yıl sonundaki durumunu görmek istiyorum.Malzemeler depoda çürüyüp gidecek ama bir türlü projemi faaliyete geçiremiyorum.


Geçen yıl projeme destek olur diye 25 yeni koloni satın almıştım.


Nerdeeee...


10 koloniyi kaybettim,diğerleri ise kendi ayakları üzerinde zor duruyor.Havaların gidişatı bu yılda pas geçeceğimi gösteriyor.Koloniler bu saatten sonra ancak nektara asker yetiştirirler.


Bazen diyorum ki ,bu kadar ne bekliyorsun,al bir on kovan daha ne yapacaksan yap.Ama bakıyorum ki , etrafımızda alınabilecek öyle ahım şahım bir arı da yok.


Sebat etmekten ve beklemekten başka yol görünmüyor.


SLM ve Muhabbetle...

5 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

slm...
Adaşım işler başlıyor kolay gelsin.
Satılık ahım şahım arı yok demişsin.Bende 10 adet arı almayı kafaya koydum.Arıyorum hala.Kendi arılığımdaki arılarımın mevcutları ayarında olmasını istiyorum.
Geçen gün bir satıcının arılığına girdim.Arıcı arılarına öyle bir bakmışki maaşallah arıları şu anda bomba gibi al götür arılığına katı koy üzerine 8/9 çerçeve yavrulu.
Benim bölgeme o arıyı götürsem mümkünü yok arı o haliyle kalmaz geri gider mevcudu.Hava sıcaklığı farkı var o yüzden almadım o bomba gibi arıları.Bana 5/6 çerçeve arı yeterli.
Sana lazım ise ahım şahım arılar bir görüş.10 kovan fazla yer kaplamaz.Yatır koltukları bagaja sığar.
Fiyatına gelince 200 tl kovansız fiyatı.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,İnşallah bu sene ana arı üretirsiniz.Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM..

Adaşım.

Neden olmasın.8-9 çerceve bu zamanda iştahımı kabartmıyor desem ,yalan demiş olurum.Muğla değilse alınabilir.Ne de olsa arılığımda bekçi köpeğine ihtiyacım yok :)

İş sığdırmaya gelince buluruz bir yolunu elbet.

Vecdi Bey.

Artık kendi ihtiyacımız olan anamızı üretmeliyiz.Gerçekten bir arıcı gibi her işi usulüne uygun bir şekilde yapmaya çalışıyorsam bunu da başarmalıyım.Ama önceliklee buna uygun zemin bulmalıyım.

Bütün partiler vekil listelerini açıkladılar.Bizde Arı bakanının hediye listesinde yokuz gibi.Eeee demek ki üretmekten başka çare yok:))

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Yusuf kardeşim selamünaleyküm;

anladığım kadarı ile seninde benim gibi bu sene kayıpların bir hayli fazla fakat sana ne oluyorki böyle oldu. Hadi benim ile arılarım arasında 650 km var ama senin yanı başında.???
Bir de sen arıların davranışıları konusunda denemeler yapıyorsun fazla arıarı rahatsız etme. derim..:)))
Olusun ne yapalım yapacak bir şey yok kalanlarla durmak yok yola devam..

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer Abi.

Karıştırmıyorum desem yalan olur.Geçen yıl taplosunun olumsuzluklarının sonuçu.Açıkcası sonuçlardan kendimi çok sorumlu tutmuyorum.

Mevlam neyler se güzel eyler.

SLM ve Muhabbetle...