22 Nisan 2011 Cuma

KÖRÜKSÜZ ARICI

Bakanlığın düzenlemiş olduğu izin belgesi.
Bu ise işin komedi tarafı.Gönüllü olarak imzalamış olduğum taahhütname:((
Arıcı Ali Hocamız.Hoca diyorum çünkü aynı zamanda kendisi Kuran Kursunda Hafız yetiştiriyor.Çok çalışkan biri ve aynı zamanda seri.Çok çalıştığından mıdır nedir bilmem ama çok zayıf ,tüy sıklet.68 kg.nedir ki.

Ali hocamız ve Asım abi.Hocamızın zamanı olmadığından gerek olsa ,arılar sağa sola gelişi güzel saçılmışlar.Arabayı koloninin tam ortasına koymak zorunda kaldım.
Gece mesaisi.Bu arı sevdası adama neler yaptırmıyor ki.Gecenin yarısı ve biz arı taşıyoruz.
Asım abi sakatlandım ayağı yapınca,iş başa düştü :) Bir elinde makina,diğerinde fener .



Düzene uymaya çalışan bir vatandaş olarak yaptığım her işi kanunlara uygun yapmaya çalışırım.Yazlığımın bitişiği orman.Bende arılarımın benim bahce de olmaktansa orman içinde daha rahat olacağını düşünürek arılarımı orman içine yerleştirdim.akabinde de izin alabilmek için gerekli prosedürleri tamamladık.Müracaatımızı yaptık.Bunu yaparken de Orman bakanlığının benim bölge şefini ziyaret ederek durumumuzu  ve isteklerimi kendilerine belirttim.

Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu arıcılar ilgili yayınlamış olduğu bir genelge var.Özetle bu genelge de der ki ; bal ormanlarını çoğaltalım,bölgemizdeki arıcılara ikamet edebilecekleri yer sağlayalım vesair.Buraya kadar herşey normal.

Şimdi yukarıda bana imzlatmış oldukları taahhütnameyi bir okuyalım.Arıcı kovanlarını koyabilir fakattttt ,malzemelerini koyacağı veya yatacağı geçici bir barınak vesair ( buna çadır da dahil şefin beyanıdır ) koyamaz.Devammm ,arıcı kovanlarını koyabilir amaaa... körük vesair yakamaz:(((((((

Okuyunca gülme krizine girdim.Komedi gibi.Körüksüz arıcı.Demekki bizim hala ırkını bilmediğimiz ,körüğe ihtiyacı olmayan arı ırkları varmışta haberimiz yokmuş.Eeee koca koca adamlar bilmeyecekte biz mi bileceğiz:((

Demekki bir bildikleri var.

Allah bildiği gibi yapsın,daha ne diyeyim....

Malumunuz,sanalda arı alım satımlarını görünce içimiz de bir kıvılcım yanmıştı.Arı görünce dayanamıyorum.Bu yıl kendi analarımı üretme projem var.Fakat mevcuttaki kolonileirmden bu desteği biraz zor alacağım gibi.Haliyle uygun bir arı olursa alırım diyordum ve aldım.

Asım abi bize uyacak ,istediğimiz gibi bir arını Karamürselde var olduğunu söyleyince bir iki tereddütten sonra kendimi arabanın üstünde Karamürsele doğru yol alırken buldum.Planladığımız gibi saatinde mekandaydık.Alel acele kovanlara şöyle bir bakayım dedim ,müthiş ti.Kolonilerin maşallahı var.Aldıklarımın hepsi kat atılması geçti bile .Hoca nasıl sabrettide kat atmadı anlayamadım.Arılar maşallah çok canlı.Çerçevesini 18 liradan aldık.Aslında 10 koloni gibi almayı düşünürken bir baktım sayıyı 17 yapmışım.İyiki daha fazla kovan getirmedim.Yoksa onları da alabilirdim.Çok beğendim çokkk.

Yalnız arılar çok aç.Çok acil teşvike ihtiyacları var.Ehh onu da yaparız artık.

SLM ve Muhabbetle...

9 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey yeni arıların ve yeni arılığın hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey Selam,
Yeni arılarınız hayırlı uğurlu olsun,inşallah hedefinize bu yıl ulaşırsınız.
Körüksüz arıcılık olamaz tabiki ama bence eksik yazılmış bir kural,
tabiki orman yangınlarını düşünerek yazılmış bir kural ama arıcıya kovanlarını ormana bırakmasına izin veriyor ama körüksüz bakım arıcılıkta olacak gibi değil yani eksikler var yazıda
onun için orman ve evinizin arası mesafe olarak çok az ise kovanlarınızı gözünüzün önünde bahcenizde bulundurmanız bence daha iyi olurdu,hayırlı sezonlar
Selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi hayırlı olsun bereketli olurlar inşallah.

yalovalı arıcı dedi ki...

Adaşım hayırlı olsun.

Görüyorsun millet nasıl arı bakıyor kat atılması gerekecek kadar güçlü arı...

Neyse artık elinde bidon hababam doldur şurupluğu.Akşam doldur sabaha bişey kalmaz.

Şu hocanın telefonunu verde bende bi ziyaret edeyim :))

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Hayırlı olsun yeni küçükbaşların Allah yüzünü güldürsün.Taahütnamede körük yakılmaz demekte sigara içilmez denmemekte sigara degilde mısır püskülü yaksanızdamı laf edecekler hani bu ne deseler sende körük degil sigarada degil hiç olmazsa yalan dememiş olursun taahhüt yerine gelir selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf yeni kolonilerin hayırlı olsun. Kararın askıdan inmeden koloniler alınmış.Perşembe son gün demiştin::))

Mevzuatların genelde hepsi, mevzuatlara kanun koyanların olaylardan kopuk olmasından kaynaklanıyor.Hangi iş olursa farketmez. Spordan anlamayanı hakem yaparsan adam neye düdük çalacagını kendisi karar verecek...

Arıların açlıklarından bahsetmişin, senin arılar tokluktan gelişemiyor, demekki arılara oruç tutturmak lazım.
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Vecdi Abi.

Teşekkür ediyorum.Arılığım yeni değil.Orada arılarım zaten vardı.Onların yanına yeni komşular ilave ettim.

Mehmet Bey.


Sorun arıyı dair hiç bir bilgilerinin olmamasından kaynaklanıyor.Bir komedi.İzin almadan istediğini yap,ama ben kurallara uyayım dediğin anda al sana bir sürü sorumluluk.

Orman da arılarımı ikame ettirmenin birkaç avantajı.Benim arazi biraz meyilli.O haliyle arazide çalışmak bayağı zor.Malzeme taşınması vesair gibi.İlave olarak Ormandaki ağaçların yazın vermiş oldukları bir serinlik var.Arazide aynı şeyi yapmaya kalksaydım muhtemelen 3 dönüm arazinin üstünü kapatma durumu ile başbaşa kalacaktım ki ,buda çok anlamlı olmazdı.

Ama en önemlisi ,ormanda kuş cıvıltalrı arasında arılarımla çalışmak çok ayrı bir zevk.

Muhteşem Abi.

Sağol,teşekkür ediyorum.Niyetimiz halis ama hava durumu bizim elimizde değil.Ya nasib demekten başka çaremiz yok.Ama yeni arı bir yeni bir çocuk olmuş kadar heyecanlandırıyor.Kıpır kıpır yani.

Adaşım.

Bizim arılarda kışı Antalya da geçiriyor olsaydı ,muhtemelen bunlardan daha fazla olurdu.Bu arılar şubat ayında bölünmüş olmasına rağmen bu hale gelmişler.Bizim garibler sıcak hava mı buldular ki çoğalabilsinler.Bunların mevcutuna ve açlığına bidon bile zor yetişir.
Hoca sağlam adam vesselam :)

Hilmi Abi.

Ben bunlara ne desem ki bilmem.sigara içiyor olsaydım muhtemelen onu da yazarlardı herhalde:)Aslında benim körükten ,sigara çok daha tehlikeli.Ama onu yasaklamazlar ,çünkü kendileri kullanıyor:( Allah bildiği gibi yapsın.

Sayın Bakanım.

Hızlı karar vermenin ticarette avantajları olduğu gibi,dezavantajları da vardır.Fakat para kazanmak istiyorsan hızlı karar verip uygulamalısın.Yoksa Üsküdar da kalırsın:)
Benim yapımda bu.Irk ve verim konusunda birkaç tereddütten sonra kendimi diresyon başında buldum:)

Direksiyonun başında ne yazıkki iş bilen adamlar değil,diploması olan yetersiz kişilerden veya yalakalık ile biryerlere ulaşmış kişilerin olmasından kaynaklanıyor.Türkiye değişiyor ve değişmeye devam edecek.Lakin bizim bu dinazorlardan kurtulmamız için herhalde emekli olmalarını beklememiz gerekecek:((

Adaşa da dediğim gibi ,bizimkilere haksızlık etmeyelim.Bizimkiler hala kış şartlarını yaşıyorlar.Baharı bir türlü göremediler ki.Arıları yerlerine koyduğum gece hava sıcaklığı 3,5 derece idi.Ne yapacak bu arı.

SLM ve Muhabbetle...

Erdoğan dedi ki...

Yusuf Bey yeni arılarınız hayırlı olsun. İnşallah bol verimli bir sezon geçiririz.
Bu arada blog kayıtlarına nihayet tekrar başlayabildim. Selamlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Erdoğan Bey.

Teşekkür ediyorum.Aramıza dönebildiğine sevindim.Paylaşımlarını bekliyoruz.

SLM ve Muhabbetle...