9 Aralık 2010 Perşembe

ŞEHİRLİ KIZLARIN SON DURUMLARI

2 Nolu kızların 20/10/2010 durumu
Ve 2 nolu kızımın 09/12/2010 durumu.
2 nolu kızımın 1.çıtasının bir yüzü
aynı çıtanın diğer yüzü.
2.çıtanın bir yüzü
ve diğer yüzü.
2 nolu kızımın 25/10/2010 durumu
2 nolu kızımın 09/12/2010 durumu
2 nolu kızımın 1.çıtasının bir yüzü
ve diğer yüzü
2.çıtanın bir yüzü
ve diğer yüzü.
  • Malum meteoroloji İstanbul'a kar yağacak diyor.Bugün hava sıcaklığı 20 derece civarında.Bende kızlarım ne yapıyor 45 günde ne kadar yol katettik bir bakayım istedim.
  • 2 nolu kızlarım ana değiştirmenin bedelini biraz ağır ödediler.45 gün önce iki çıta arısı var iken bugün yine aşağı yukarı aynı seviye de arısı var.Ana memesi,eşleşir diye beklediğimiz 10 günlük süre derken aradaki zaman boşluğu nerden baksan 2 çıta arıya maloldu.Neyseki yeni verdiğimiz anayı kabul ettiler de şuan vaziyetleri gayet iyi gözüküyor.Toplam iki çıtata da yavru faaliyetini yürütüyor ki ,gidişat kısa zamanda mevcutlarını katlayacaklarını gösteriyor.Ne de olsa anamız daha yeni ve heyecanlı.
  • 1 nolu kızımız ise 45 gün önce 1,5 çıta seviyesinde iken bugün mevcutunu katlamış ve 3 çıtayı geçer vaziyete gelmiştir.onunda mevcut yavru alanı iki çıta da devam ediyor.Oda gösteriyor ki kısa zamanda kendi mevcutunu katlayacak.
  • Tabii şartlar şimdi biraz daha ağırlaşacak.Malum havalar İstanbul'da bugüne kadar gayet sıcak gitti.Bugünden sonra bozuyor.Bugüne kadar sadece soğuk gecelerde camları kapatarak ısı dengesini kuruyor idim.Şimdi ise muhtemelen bir müddet gündüzleri de kızlarımı kapalı tutarak ısı dengesini belirli bir seviye de tutmaya çalışacağım.Bakalım bundan sonraki süreçe ,kızlarım nasıl tepki verecek.
  • SLM ve Muhabbetle...











8 yorum:

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sn Şimşak,
İş yerinizde sanırım şehirli kızlarınız.Maşallah diyelim.Kendinizi çok şanslı sayın ve bol bol tadını çıkartın.
Esenlikler dilerim.

yunus dedi ki...

Sevgili kardeşim çalışmalarınız güzel sizleri tebrik ediyorum bende aynısını uyguluyorum ustam öyle öğretti aynı sizin yaptığınız şekilde uygulama yapıyorum umarım arılarımız bahara güçlü çıkar inşallah haaa bu ara bir tanışalım kerdeş sayın editör asımı al bir günü pastaneme bir teşrif edin ve tanışalım bu vesile ile hayırlı günler dileklerimle allaha emanet ediyorum saygı sevgi ve salamlarımı sunarım

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi senin kızlar iyi oldu. Bu sene de onları izleriz. Maşallah durumları iyi. Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,şehirli kızların baharı görmesi dileğiyle,saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Tuncay Bey.

Arıyı bu kadar sevince insanın gönlü elvermiyor 3 ay uzak kalmaya.Ne yaparsın.Teşekkür ediyorum.

Yunus Bey.

Umarım tüm arıcı kardeşlerimiz sezonu kayıpsız atlatır.

İş yoğunluğumdan dolayı senin işyerine gelme olasılığım maalesef yok.Tabii bir gün tanışma imkanımız olursa memnun olurum.

Muhteşem Abi.

Geçen yıl bir tecrübe oldu ve onun ışığında bu yıl işler daha iyi gidiyor.Daha da iyiye gitmesi için sizlerinde katkısına ihtiyacı var.Umarım yolda ters yöne girmeyiz.

Vecdi Abi.

Baharı görmekte ne demek:)Benim kızlar Baharı katlı görecek inşallah:)Hedef koymadan olmuyor.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Arılara zeval getirmede, hedef istemiyorum diyesim geldi::))

Görüntüler süper duruyor, bu mevsimde arının sıkışık ve bloke olması ne kadar güzel, şimdi o yavruluları alıp ortaya iki ful boş çıta girsen arıların gene iki yakası bir araya gelmezdi.
Kal sağlıcakla.

Ballı Baba dedi ki...

Yusuf kardeşim, arıya yaptığın bakımı arı hiçbir zaman inkar etmez yeterki gerekli bakım zamanında yapılsın.
Kayıpsır bir yıl dilerim...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Getirmeyiz İnşallah.Zavallı ana zaten bu mevsimde maksimumda çalışıyor.Zavallının mevcutu ne ki 4 çıta yavruyu sardıralım.Beni gaza getirme be Bakanım:)

Başkanım.

Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama bazen de fazlası sıkıntıya sebep olabiliyor.Geçen yıl zavallılara şerbeti bozupta verince sonuç malumdu.Bu yıl geçen yılın tecrübeleri sayesinde daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.Temennin hepimizin temennisi.Teşekkür ediyorum.

SLM ve Muhabbetle...