23 Aralık 2010 Perşembe

ŞEHİRLİ KIZLARIM DA YATIYOR

Dinlenmenin güzel bir yolu;kızlarla muhabbet...
Nasılda salına salına dolanıyor kızım.
Vakti gelipte,boyut değiştirenler.
1 nolu kızlarım
2 nolu kızlarım

Kapalı olduklarından son nefesini içeride veren kızlarım.

  • İstanbul'da 10 günlük kapalı havadan sonra yine sıcak hava dalgasının etkisine girdi.Ortalama sıcaklık değerleri 16 derece civarında seyrediyor.Havaların bu kadar dengesiz ve sıcaklık dalgalanmalarının bu kadar farklı olduğu bir ortamdan arı kolonilerinin olumsuz etkileneceğini düşünüyorum.Böyle devam ederse ki,edecek gibi gözüküyor,Baharda bir çok arıcı dostumuzun koloni ölümleri ile başbaşa kalacağını düşünüyorum.Umarım yanılıyorumdur.
  • Havaların bu kadar güzel gitmesi beraberinde bazı fırsatları da getiriyor.Mesela kovan karıştırmak gibi.Tabii bizde fırsatı değerlendirdik.Şehirli kızları bir kolocan edelim dedik.
  • Her iki kolonide de ölüm oranını beklentilerimin çok üstünde buldum.10 günlük süre boyunca kapalı kaldıklarından tüm ölü arılar içeride kaldıklarından oranı bayağı fazla buldum.Ama ilginçtir mevcutta göze çarpan bir çoğalma olmasa da azalma da gözlemlemedim.
  • 10 günlük süre boyunca kızlarım 15-20 derece aralığındaki sıcaklık değerlerinde kapalı vaziyette faaliyetlerine devam etti.Bu süre zarfında benim yaptığım sadece içeriye şırınga ile bir miktar su takviyesi yapmak oldu.Bunu da kolonilerin üzerinden kekleri kaldırmadığım için yaptım.Kekleri şehirli kızların üzerinden almayarak gidişatlarını gözlemlemek istedim.İlk elde ettiğim bulgular gözteriyor ki arı kışı hissetmişse sen istediğin kadar kek ver tepki vermiyor.
  • Kapalı kalmadan önce 2 çerceve de yavru faaliyeti gösteren kızlarım ,kek ve kontrollü sıcaklığa rağmen yavru alanını çok ufalttılar.Belki polen stoğu yoktur diye baktım ama o da yeterince var.Bu kadar neden azalttılar henüz çözemedim.
  • BU sefer acaba diyorum kızları biraz daha soğukta mı tutsam.Madem ki yavru alanını herhalukarda küçültüyorlar,en azından kapalı musluk önlerinde vızıldamalarını keseyim.İş yapmayacaksalar gürültü de yapmasınlar.Kuzu kuzu yatsınlar.
  • SLM ve Muhabbetle...


5 yorum:

Unknown dedi ki...

sevgili yusuf;

Her şey güzel ,arılardan çok senin arıyı bakarken yüzündeki tebessüm hepsinden güzel,sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi senin kızlarla muhabbet ederken yüzünde böyle güller açtığından yengenin haberi varmı:/) sağlıcakla kal..

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

İnsanın içinin dışına vurması diyelim.Benim için onları izlemek ayrı bir zevk.

Muhteşem Abi.

Hanım bu internet işinden pek anlamaz:) Es kaza arıcılıktan anlamayan biri bir arıcı muhabbetine tanık olsa ya vay haline.Anayı şöyle yaptım , kızlar şöyle derken vayy ki vayy.Neyseki bizim hanım bu sanal alemden pek anlamaz:)

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf yavru faliyeti düştü diyorsun, arınında bu işlerde görüşü var, bir şeyleri seziyor, sen klimalı ortamda arı bakıyorsun ama arı ilersini bence görüp önlem alıyor.

Karkış kendisini bir gösterdi gene kayıp, fakat yılbaşından sonrası artık bir daha açmaz diye düşünüyorum.
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bende bu işe akıl sır erdiremedim.Fakat şimdi sözümdeyim ve ısıyı biraz düşüreceğim.Bari yaramazlık yapmadan yatsınlar.Bakarsın bu sefer de süpriz yabıp yumurtayı çoğaltıverirler:)

SLM ve Muhabbetle...