4 Ekim 2010 Pazartesi

MİSAFİRLERİMİZ VARDI

Kerim Hocamız,Asım abi,Bio Hayat'tan Harun Bey.Köyümün arıcılarından Ali bey ve Arıcılar birliği başkanımız Onur Bey.
İlave olarak yine köyümüzün yeni arıcılarından Rızvan Bey.
Kayınbiraderim Feyzullah Bey.Yıllık iznini benimle beraber şurup yaparak geçirmeyi tercih ediyor.Herkese nasib olmaz:)
Arıcı adayı en ufak kızım Sümeyra hanım.Şuana kadar arı sokmalarına karşı en iyi direnci gösteren kızım.Bana yardım etmeyi seviyor.Umarım büyüdüğünde de bu aşk devam eder.
Halinden memnun gibi.
  • Bu hafta sonu yoğun bir misafir ağırlama programımız oldu.Biohayat firma sahiplerinden Harun bey ve Birlik Başkanımız Onur bey bizi ziyaret ederek onurlandırdılar.Arkasından Kerim Hocamız ile Asım abi de programa dahil olarak çok güzel bir sohbet ortamı oluşmasını sağladılar.Mini bir zirve gibi idi.
  • Sorunlu bir kaç kovanım mevcut idi.Bunların kireç hastalığından kaynaklandığını düşünüyor iken Selahattin Başkanımız ve bir kısım arıcı dostlarımız bunun varroa dan kaynaklandığını yazdılar.Sorun varroa oldumu çözümü biraz daha kolay oluyor.
  • Bizde bu tesbit üzerine uygulama yapmaya karar verdik.İlk olarak kullandığımız varroa ilacını değiştirmeliydim.Onun için de yine tavsiye üzerine Abvarc ı kullanmaya karar verdim.Tabii Biohayattan Harun Bey'den yardım istedik.Sağolsun bizi kırmadılar ve bizi arılığımızda ziyaret ettiler.
  • Bu ilaçı tabletler halinde kovana bırakıyorsunuz ve 42 gün etkinlik sağlıyor.Etken madde arının kanı yoluyla etkinlik sağladığı için umut verici.İlaçla ilgili daha detaylı bilgiyi bir sonraki yazımda verebilirim,çünkü hoş sohbet derken vakit geçmiş ben kolonilere ne ilaç verebildim ne de bakım yapabildim.Devamı haftaya.
  • Şurup yapımında daha önceleri kullandığım kazan ufak olduğundan şurup yapımı bayağı zamanımı alıyordu.Bunu daha pratikleştirmek için büyük bir kazan aldım.Bu hafta 2 çuval şekeri bir defa da yaptım.Ohbeee ne kadar rahat oldu.Tek sorun şurupu karıştırırken bayağı bir kas çalışması yaptım.Bu şurupu ancak 3 hafta da tüketirim diye düşünüyorum.
  • SLM ve Muhabbetle...


5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf selamlar.
İnvert şurup son baharda yabancı arıcıların oldugu gibi bizim arıcılarında sonbahar yüklemesinde kullandığı şurup olmaya başladı.
Bu niçin tercih ediliyor bölümünde en önemli konu, diğer şurup gibi diğer kovanlar hemen fark edilemiyor yani kokusu yok degil var ama çok az.

Normal şurupla yapılan yüklemelerde arılar alamadığında tüm şurup bozulur, zaten normal şurup aşırı bir şekilde yüklenemez. İnvert şurup elimizde aylarca bekledi ve devamlı kullandık. Zaten yurt dışında bir seferde 20 litre şurup verilip arı bloke edilip kışa sokuluyor.

Sorunlu kovanlarında varroa sorunu yok, geçtiğimiz sene sen varroadan sen çok çektin. Geçmiş resimlerine bir göz at. Yayındaki resimde bir tane kanatsız arı yok, arı üzerinde varroa yok, pupalar kapatılamamış kapanmayan delikleri varroa çıktı sananlar oldu.

Zayıf arı devamlı çogalmak için yırtınır, bu yırtınma sınırların dışına taşar, işçilerde atılan yumurtanın hepsine bakmaya kalkarsa sendeki durum hortlar.
Kal sağlıcakla.

Adsız dedi ki...

sayın yusuf bey yanılmıyorsam geçen yıl biyohayat firmasının formik jel ürününden şikayeçiydin bu senede onlara sarılmana anlam veremiyorum saygılar

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

İnvert konusunda ne kadar muhalefet olursa olsun ,direndik ve haklı olduğumuzu gösterdik.Muhalefet eden arıcı dostlarımızında bizimle aynı safa gelmesi güzel.Doğrusuda bu zaten.

Varroa ile ilgili bir tesbitte bulunulmuş.Doğru veya yanlış olduğunu ancak uygulama sonucunda göreceğiz.Her görüşe sayıglı olduğumuz gibi buna da saygılı olma durumundayız.

Adsız arkadaşım.

Bir eleştiride bulunmak tabii hakkın.Ama beklerdim ki ismini yazabilme cesaretini göster.Soruna gelince.

Benim yolunacak kaz olduğumu,veya bir yıl önce ne söylediğimi düşündüğümü unuttuğumu düşünmüyorsun herhalde.Forbijel ile ilgili geçen yıl ne düşünüyorsam bu yıldda aynı şeyleri düşünmeye devam ediyorum ki; bunu ben Harun bey'le paylaştım.Eleştirilerimi yüzüne karşıda belirttim.Eleştirisel söylemime rağmen ,arılığıma gelerek yüzyüze cesaretini göstermiş,ve ürününün olumlu ve olumsuz yansımalarını paylaşmıştır.

Sizden de en az onun gösterdiği medeni cesareti göstererek isminizi yazmanızı beklerdim.

SLM ve Muhabbetle...

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

sayın yusuf şimşak
abvar c hakkında düşünceniz nedir
varoada gerçekten başarı sağladımı bizi bilgilendrimisiniz

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Taşkın Bey.

Ürünü henüz daha yeni deniyorum.Etkinliğini hep beraber paylaşacağız.Umarım etkili olur.

SLM ve Muhabbetle...