17 Mayıs 2010 Pazartesi

SEZON YENİ BAŞLADI

Nihayet havalar ısındı ve arılarımız bir nebze de olsa hareketlendi.Malumunuz uzun zamandır soğuk havaların etkisi altındaydık.Bu hafta sıcaklık ortalaması gayet iyi idi.Bu sebeple arılarımın son durumlarını görmek için pazar gününü iple çektim.İşlerimiz dolayısıyla arılarıma ancak hafta da bir günümü ayırabiliyorum.

Cumartesi gecesinden başlayan ve pazar akşamına kadar hızını kesmeyen yoğun rüzgar altında da olsa arılarıma bakma fırsatım oldu.

Bir hafta olsa sıcaklığın arılarım üzerindeki olumlu etkilerini görmek güzeldi.kolonilerim genel de atağa kalktılar.Bazılarına kat,bazılarına temel petek derken,hareketin olması güzeldi.Geçen haftaki yoğunlukta analarından şüphelendiğim koloniler de ana aramaktansa hemen yanındaki koloniden yavrulu çerceve vererek durum tesbiti yapma yolunu tercih ettiğimden bir kolonide ana olmadığını ve onların da meme yaparak kapattıklarını gördüm.İlginç olan yaşlı ananın geride tek bir yavru bırakmadan ölmesi ve geride kalanların ana yapamaması.çok ilginç geldi doğrusu.

Bu saatten sonra kolonilerim için beklentim ,Karniolun hızlı gelişerek ,kayıp bir ayı telafi edeceklerini düşünüyorum.Umarım beni yanıltmazlar.İstiyorum ki beni çalıştırarak biraz yorsunlar.Açıkcası malzeme temini konusunda hala ben arılarımın önünde gidiyorum.

SLM ve Muhabbetle...

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Şimşak,inşallah olumlu haberleri en kısa zamanda duyarız,herşey gönlünüze göre olsun,saygılar sunuyor başarılar diliyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi senin oradan iyi haberler olmasına sevindim hayırlısı olur inşallah. Yalnız sadecce pazar günleri çalışmaya devam edersen böyle malzeme temininde öndeyken arılar sana tur bindirir haberin olsun:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf yav ben resime takıldım, maske ve eldiven bile yok::))
Çalışma konusunda şu an benim kadar sıkıntı çeken yoktur. Yardırıyorum zamanlar yetmiyor. Elemanlarım geziyor, Muhteşem abi başından arıları gönderdi, şimdi akıl veriyor::))

Getirmeden orada meme temizledik oğullardan birisi gene Muhteşem abinin kovandan çıktı, ne yapsam kazan doğuruyor::)))
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami abi.

Biz çalışıyoruz.Gerisi Mevlaya kaldı.Hayırlı olur inşallah.

Muhteşem Abi.

Keşke bindirse be Doktorum :)Öyle olsun diye uğraşıyorum ama ben en az iki tur öndeyim.Hazırda 3000 civarı temel petek bekliyor.Onlar istesin bir 300 daha onlara feda olsun.

Sayın Bakanım.

Bereketli keratalar.Fakat bu kazanın doğurma hikayesinin sonu hoşuma gidmiyor.Doktorum kendisini hazırlasa iyi olur:)

Eldiven,maske,bunlar mazide kalmış ekipmanlar.Beni arılıkta çalışırken gören arkadaşlar hayret ediyor ama onlara şunu söylüyorum.Ben arı besliyorum,diğerleri bekçi.Bunları diğerleri ile karıştırmayın.

Hafta sonları malum yoğunluktan dolayı misafirlerimi kovan başında ağırlıyorum biline :)

SLM ve Muhabbetle...

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

S.A bereketi bol damarları gür olsun iyi gelişmelerine sevindim Allah daha iyi etsin Allah'ın selamı üzerinize olsun

Ballı Baba dedi ki...

S.A. Yusuf kardeşim fotoğraf net değil ama yavru çürüklüğü var gibi görüntü var. İstersen iyi bir gözden geçir. İnşallah ben yanılırım. Fotoğrafı büyütüp bakamadım, sen kovanlarını iyi kontrol et, yavru gözlerinde ölü larva var ve yavru düzeni bozuk gibi. Bereketli ve sağlıklı bir sezon dilerim...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Hilmi Abi.

Teşekkür ediyorum.İnşallah hepimizin bereketi bol lur.

Başkanım.

Sabah sabah beni heyecanlandırdınız.Bende şüpheye düştüm ve resmin orjinalini büyüterek kontrol ettim.Fakat yavru çürüklüğüne dair bir emare görmedim.Çerceve de kenarlarda biraz polen ve yavru aralarındaki boşluklarada bal koyduklarını gördüm.Yani bloke vaziyeti.Anlayamadığım yanındaki çerceve kabartılmış ve temel petekte olmasına rağmen arının balı bu yavru arasına neden koydu.Bu hafta temel petek ile kabartılmışın yerini değiştirdim.Bakalım ne olur.

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

yusuf kardeşim selamünaleyüm,

ya o kadar kovanın arasında bir tane resimle haber olurmu bildiğim ktadarı ile 50 aşkın kolonin var. şimdi diyeceksinki arıların bakımını anca yapıyorum bir pazarım var. ya o zaman yardıma gelelim sen arılara bakarken biz yeni yaptırdığın(hayırlı olsun) çardakta çayımız yudumlar seni bekleriz :)))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer Abi.

Sorunun cevabını verdin de şu cardakda cay kısmı eksik kalmış.Çayı üstüne koyar,işleri bitirebilirsek beraber içeriz.Nasıl fikir:)

SLM Muhabbetle...