24 Mayıs 2010 Pazartesi

OLUMSUZ HABERLERE DEVAMMM

Orman içine yerleştirdiğim kolonilerimin bir bölümü.Çalışma açısından gayet iyi bir seçim.Umarım arılarımda benim gibi düşünür.
Nihayet arılarım kalıcı bir suluğa ulaştılar.Yeni hizmete girdiği için henüz daha adapte olmuş değiller ama ileride rahat edeceklerdir.
Su içen arılarım.
Yavru çürüklüğüne yakalanmış bir çerceve.Başkanın gözü mü tuttu ne:)

Bu da içinde ballı çerçeveleri açık unutarak arılıkta karmaşaya neden olan ruşet.Yiyin bakalım.Benim gün içindeki son marifetim.

  • Bir önceki sıcaklık dalgasının ardından şok bir soğuk hava dalgasından çekiniyordum ki,o da kısmi de olsa gerçekleşti.Yapacak birşey yok.Üçgün gece sıcaklıkları yine mevsim normallerinin çok altına inerek kolonilerimi iyice hırpaladı.Bu hafta gelişim yine yoktu.
  • Bunun yanında diğer olumsuzluklarda yansımaya devam ediyor.Bir kolonim yalancıya kaçmış fakat nasıl olduda gözümden kaçtı anlamış değilim.8 çıtalık bir koloni.Herşey yolunda gözüküyordu.Bir koloninin yalancıya kaçması ortalama bir aylık bir süreç.Üstelik bu kovanın anası 2009 F-1.Ne ,neden ,nasıl oluyor anlamış değilim.Bu aralar herşey moral bozucu.
  • Bittimi ! Bitmedi...
  • Sağlık işliyor gözüken bir kolonimden tuhaf kokular gelmeye başlayınca çerceveleri tek tek koklayarak hangi çerceve de anormallik olduğunu bulmaya çalıştım.Bir baktım üzerinde günlük yumurta ,çıkan yeni arıların olduğu bir çerceve.İnanamadım.yerinde koydum.Sonra tekrar aldım ve arılarını silkeleyerek gözlerden bir kaçını açayım dedim.Baktım ki yavru çürüklüğü.Çercevenin üst kısmında herhangi bir sorun yok fakat alt kısımda yavru çürüklüğü.Demekki nasıl olmuşsa olmuş,geçen ki soğuklar da arı burayı sarmayarak dışarıda bırakmış.koloninin gücü burayı saramayacak kadar düşük değil.
  • Bu kadar moral bozucu haber üzerine bir de sırtımdan ağrı girince tuzu biberi oldu.Bakımı bıraktım uzandım çimenlere.Siz yatmasını biliyorsunuzda ben bilmiyormuyum:)
  • SLM ve Muhabbetle...





4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Arılar yatarken bu kadar olumsuzluk varsa, arılar çalışmaya başladıklarında neler olacak bölümünde Muhteşem abiyle bahse bile girdik::::))

Herhalde bu sene senden olumlu haber çıkmayacak.Cumartesi hava akşama kadar yağdı ve çok soğuktu pazar günü fena degildi bundan sonrası güzel olacak gibi.Kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi hep böyle gitmez ya inşallah iyi olacak gör bak...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Merhaba yusuf bey,inşallah işleriniz istediğiniz gibi olur,selamlar

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bahis iki kişinin aynı tarafa oynadığı bir oyun değil.O halde benden tarafa kim oynadı.

Bana oynayan kazanır.Olumsuzluklar havanın bir yansıması.Yoksa ben sezona çok sıkı hazırlanmıştım.Arılarım hala benim 2 hafta gerimde bu gidişle beni yakalamaları imkansız.Sen sen ol benden ümidini kesme.Yeterki hava müsaade etsin.

Muhteşem Abi.

Kadere inanmış insanlarız.Vermeyince HAlık ,neylesin mahluk.Ümidimi kesmiş değilim be doktorum.

Serdar Bey.

Herne kadar benim arılıkta işler istediğim gibi gitmese de ,diğer arıcı arkadaşlarımın işlerinin yolunda gitmesi tesellimiz oluyor.Ben elimden geleni yapıyorum.Gerisi kalnış yaratana.

SLM ve Muhabbetle...