15 Mart 2010 Pazartesi

MUHTEŞEM KIZLARI

Kızlarımızın yeni mekanı.
Kızlarımın Muhteşem abideki son görüntüleri.
Asım abinin iğne yemedim diye gülüyordu.
Taaki kızlarımız öpmeye başlayıncaya kadar.Bir çırpıda maskeyi takıverdi.
Poşette kızlarımıza verilmek üzere hazırlanmış şuruplar.
  • Bir müddettir elim yazmaya bir türlü varmadı.İşlerimin yoğunluğu bir bahanesi oldu ama asıl sebep şüphe yok ki evcillerde yaptığım katliam oldu.Bu arılarda sebep olduğum ölüm her ne kadar umursamamaya çalışsam da çok canımı sıktı.Elim bir türlü klavye ye uzanmadı.Taaki yeni kızları almaya gidinceye kadar.
  • 2010 Yılı için kovan adeti biraz daha çoğaltmaya karar vermiştim.Bu yıl içerisinde biraz kendi kovanlarımdan suni bölme ile çoğaltmaya devam ederken buna paralel olarak yeni kovan alma kararımdan sonra,tercihen karniol ve de bu yıl bala girecek arı araştırması yaptım.İlk etapda Haziran sonu teslimi :)) 15 kovan anlaşması yaptım.Arkasından 10 veya 15 kovan civarında yeni kovan için piyasada araştırma yapmaya devam ettim.
  • Genellikle arıcılar suni bölme yaparak arı satmayı tercih ediyor.Kendi açısından haklı olabilirler ama benim bakış açımdan akılcı bir satın alma olmuyor.Benim alacağım kovan tam randıman o yıl bala girebilmeli.
  • Aradığımız kızları Muhteşem abide bulunca bir telefon abi kızlarına talibim benimdir dedim.Muhteşem abi bir tüccar gib değil bir dost arıcı gibi tamam diyerek paranın lafını dahi konuşmadık.Aslında olması gerekende bu.Dostlar arasında rakam konuşulmaz.Dostlar hiçbir zaman ticaret yapmaz.Buna mukabil alıcı da zaten dostun hakkını yemez.Yanlışım varsa düzeltin.
  • Velhasıl randevulaştık ve havanında müsaade etmesiyle asım abi ile birlikte soluğu Doktorumuzun yanında aldık.Hoş sohbetten sonra aktarım işine başladık.Açıkcası bana iş düşmedi desem yeridir.Aktör Asım abi,yanında da Muhteşem bir körükçü olunca bize iş kalmıyor haliyle.
  • Ve tabii ikram zamanı.Doktorumuz son derece sağlıklı nefis köfteleri ızgaraya yatırdığı gibi o dumanın içinde soğan ekmek yiyenleri düşünmedikte değil hani:)
  • Minik kedi İdil hanıma yer açmasak haksızlık olur.Babasının neşesi,yaşam gücü tatlımı tatlı biz minik kedi.Çok ama çok şanslı bir minik kedi.Evin herşeyi.Allah anne ve babasını herdaim başından ayırmasın.
  • Bakan tavsiyesi ve yöntemiyle şuruplarımızı poşette vermeyi denemeye karar verdik.Bakan kendisi iğneyi poşete habire batırıp duruyordu ama ben sadece bir delik atmama rağmen iki kovanda şerbetin dışarı aktığını gözlemledim.50 kovanda iki tanesinin akması önemsiz gibi gözükse de yağmalama eğilimi açısından çok önemli.Neden böyle olduğunu çözmem lazım.Bu yöntem zaman açısından çok verimli.
  • Günün sonunda Muhteşem abiye evsahibeliği ve dostluğu için , Asım abiye de üstünkörü yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
  • Haziran sonu teslim edecek olan arkadaş gel kızlarını al diyor.Acaba diyorum bu kadar işin arasında bu hafta sonu onlarıda alıversem mi acaba.Ne de olsa sözü verilmiş kız fazla bekletmeye gelmez.İki düğün bir arada zor oluyor ama ne yapalım dünürün hatırına katlanıveririz :)





15 yorum:

Unknown dedi ki...

Yusuf bey yeni arılarınız ve kovanlarınız hayırlı uğurlu olsun,
selamlar.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

merhaba yusuf bey
yeni kovanlarınız kızlarınız hayırlı olsun,bol bal verirler inşallah,selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

S.A Yusuf öncelikle yeni kolonilerin hayırlı olsun.

Dediğin gibi dostlar arasında paranın lafı olmaması gerekir, hele parayı birisi peşin alıp arıları vermemişse::))


Öncelikle şurup konusunda zaten ben poşeti gördüm akacak diye seni uyaracaktımki zaten aktı diyorsun.

Bu poşet işinin püf noktası, devamlı yazdık demekki eski yazılarda kaldı, yazılsada bu arıcılıkta devamlı tekrar gerekiyor.

Yapman gereken 5 kg toz şeker alabilecek poşetlerden almalısın. BU poşetede 1 litre şurup koy akmaz. Senin bağladığın gibi olursa akar. Poşete bir litre şurubu koydunmu, poşetteki havayı alıp, taa en uç noktadan düğüm atacaksınki poşeti çıtalar üstüne yayınca üsten örtü ve kapak sıkıştırdığında fışkırmasın. Hata burda, heralde anlamışındır kolay gelsin.Şurubun akması poşetin çıtalar üzerinde çok kabarık durmasındandır. Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi arıların hayırlı olsun. Bol bal alırsın inşallah.

Unknown dedi ki...

Yusuf kardeşim;

Öncelikle yeni gelin kızların sana hayırlı olsun,hani diyorsunki arkadaşarasında fiyat konuşulmaz,bu konuda başıma şöyle bir olay geldi;
arıları ölen bir arkadaş bana 3 tane arı getir benim evin bahçesine bırak ! fiyatı neyse söylersin veririm dei,dedi ve tabiiki ben 500 de desem verecek ama dostlukta öyle bir şey olmayacağı için cevabım şöyle oldu;
ben sana fiyat filan diyemem biz dostuz ben sana 3 kovan arı bıraktım git bak kendin elini vicdanına koy paramı verirsin dedim.Tabi ben en güçlü kolonilerden seçip verdim,selam ve sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Sevgili Yusuf,
Önce kovanların sonra arıların hayırlı olsun. Bereketli bir sezon geçirirsin inşallah. Herkesten kız almak kolay değildir. Kız evi naz evi derler. Bu arada nazlananlarda var gibime geliyor.
Selamlarımla,

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

S.A. Bizim kazada on tane oglum olsun önde giden damadım olsun derler Muhteşem Bey kızlarını sevsin damadıyla öğünsün,yeni kovanların hayırlı olmasını Rabbim'den niyaz ederim

Unknown dedi ki...

s.a değerli kardeşim e hadi iyisin yeni yollarda açıldı gibi diğer dostlarında dediği gibi yeni kovanların yani kızların hayırlı uğurlu olsun inşallah düşündüğünün üstünde hasat elde edersin kal sağlıcakla

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Bey.

Temenniniz için teşekkür ediyorum.

Serdar Bey.

Sana da teşekkür ediyor ,temenini tüm arıcılar için bende diliyorum.

Sayın Bakanım.

Teşekkür ediyorum.Poşeti kovan içine yerleştirirken paketlemeden dolayı sıkıntı olduğunu bende gördüm ama artık o vakitten sonra yapacak çok şeyde yoktu.İşin püf noktasını kapmış olduk artık.

Muhteşem Abi.

Kızlarında adın gibi muhteşem olacak inşallah.Teşekkür ediyorum.

Salih Abi.

Anlattığın çok güzelde ,merakımdan soruyorum.Alıcı tam olarak beklentini karşıladı mı ? Sen doğru olanı yapmışsın,öyle de olmalı.Ticaret ayrı,dostluk ayrı.

Saim Bey.

Nazda hemde ne naz.Fakat unuttuğu birşey var.Ben karadenizliyim.Bizim oralarda kız çekme denen bir olay var.Bilen bilir.Kız çekmede kızın gönlü olup olmamasıda önemli değil.Önemli olan erkeğin o kızı beğenmesi.Bir sabah bakar ki ,kızların yerinde yeller esiyor :) Nazlanıyor ama gönlü var,yakında düğün alayını düzeriz gibime geliyor.

Hilmi abi.

Muhteşem abi büyük adam ama benden de iyi dünür mü bulacak :)Artık kızları emin ellerde.Üstelik sıfır yeni kovana taşındılar.Daha ne olsun ki.

Asım Abi.

Herşeyden önce yardımların için teşekkür ediyorum.Kızlar benim ama benim üç katım çalıştın.

SLM ve Muhabbetle...

yalovalı arıcı dedi ki...

slm
yusuf usta kızların mürvetlerinide görmen dileklerimle hayırlı olsun

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Adaşım.

Hep beraber görürüz inşallah.

SLM ve Muahbbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

yusuf kerdeşim selamünaleyküm;

arıların halırlı olsun, iyi yere dünürlüğe gitmişsin.hem karniyol hemde sağlıkçı kızları loduğu için hijyenik .:)))

şaka bir yana seninki hobi veya amatörlüğü geçti be, ne o trabzona falan balmı göndermeyi düşünüyorsun veya meslek mi değiştireceksin gerçi bu işin 10 tane kdloniye bakmakla 30 tane kolonhiye bakma arasında emek yönünden pek bir fark yok yalnız her bakımda bir iki saat fazla vakit harcarsın.

Tekrar hayırlı olsun ve her şey gönlüne göre olsun.

Allah'a emanet ol.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer Abi.

Sağlam yere kapak attık.Doktora dünür olduk.Sırtımız yere gelmez artık.

Kovan adetini çoğaltmak ise Karadenizli damarım tuttuğundandır.Bu işi zevl aldığım müddetçe yapmaya devam edeceğim.İşimin bu olmadığını herkes gibi bende biliyorum.Kapasite olarak hakkkından gelebileceğimi düşünüyorum.Yettiremezsem sizin gibi dostlar tutar bir tarafından herhalde:)
Üstelik bu arada da arılarına olna uzaklığından dolayı özlemini de gidermiş olursun.

SLM ve Muhabbetle...

yunus dedi ki...

selamun aleyküm kardeş yeni kolonileriniz hayırlı olsun allah bol bereketli bal almayı nasıbetsin saygı sevgi ve selamlarımı sunarım yunus kantar

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Yunus Bey.

Teşekkür ediyor,hepimize bol bereketli bir yıl diliyorum.

SLM ve Muhabbetle...