16 Ocak 2010 Cumartesi

EVCİLLERİ BESLEMEYE DEVAM

Artık onlar şehirli ya,hazır besin istiyorlar.
A-5'in görüntüsü.Sanki biraz tembelllik yapıyorlar gibi.
Y-3 daha aktif.Ne de olsa ana yeni.
Bu da y-3 ten bir görüntü.
  • Malumunuz havalar iyice soğudu.Kuzularımızı artık otlağa salamıyoruz.Tamamen kapalı ortama aldık.Ve dışarı çıkmıyorlar.
  • Gözlemlemeye devam etmemiz ve gelişmeleri görebilmemiz için sıvı beslemeye devam ediyorum.2-3 günlük periyotlar halinde 70 mg invert şurupu şerbetliğe şırınga ile veriyorum.İnvertimiz sonbahar beslemesinden kalma.Yani Kasım ayında yapmıştım.Haliyle kıvamını bayağı bir yoğun yapmıştım.Şimdi verirken aynı orana yakın sıcak su ile karıştırıp kovana veriyorum.Hali hazır şurupumuzda ekşime veya bozulma belirtileri görülmüyor.
  • Kovanların dış ortam sıcaklığı 14 derece.İki kovanda iç sıcaklık ölçümü yaptım.İlginç sonuçlar çıktı.A-5 kovan içi sıcaklığı 16 çıkarken ,y-3 ise 18 derece çıktı.Her iki ölçümde de dış sıcaklık 14 derece idi.Gerçi kovan kapağını kaldırdığımda y-3 te hareketli bir çalışma görünürken aynı ortamda ki A-5 te ise çalışma hemen hemen yok gibi idi.
  • Üstten yaptığım gözlemlerden polenli kek üzerinde olduklarını görebiliyorum.Şurupu gayet düzenli bir şekilde çekiyorlar.Su bölmelerine ise çok az su koyduğundan su alıp almadıklarını göremiyorum.Artık daha net sonuçları ancak havalar kuzuların otlağa çıkmasına müsaade edecek kadar ısındığı zaman kovanın içinden çerceve çekerek gözlemleme şansına sahip olacağım.




3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bence 60 mililitre inverti daha sık ver. Geçen sene benim gemiye bu aralıkda takviye yapıyordum açlıkdan ölmek üzereydiler bahara çıktıklarında ki ondaki arı toplamda yarım standart çıta kadardı..

yalovalı arıcı dedi ki...

adaş sende buldun eğlenceyi boş kaldıkça oyalanmak için iyi fikir aslında bendemi alsam balkona bir kaç arı ??

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Kolonini zaten yeterince balı var.Ben besleme değil de teşvik amaçlı veriyorum.Bunun ne kadar teşvik olduğunu da kovanı açtığım zaman görebileceğim diye düşünüyorum.

Adaşım.

Hakikaten eğlenceli ve bir o kadar da öğretici olduğunu düşünüyorum.İmkanı ve zamanı olan her dosta tavsiye ederim.Fakat senin arılarla deneme bile.Muhtemeldir ki kovanı açmadan bile bir şekilde ,bir yolunu bulur ve seni aşılarlar diye düşünüyorum.

SLM ve Muhabbetle...