23 Kasım 2009 Pazartesi

SON TURLAR

2 nolu arılığımdan bir kesit.
1 nolu arılığım.
Şerbet kuzinem.
Ve tabii şerbetten kalanları temizleyen kızlarım.
  • Hafta sonu son şurupumu yaptım.Tabii invert olarak.Bayram tatilinde arılarımı tam kışlık pozisyona sokmayı düşünüyorum.Son derinlemesine kontrollerimi yapıp sezonun ilk etapını kapatmayı düşünüyorum.
  • Ne hikmettir bilmiyorum fakat her şurup yapışımda mutlaka birini taşırıyorum.Bir defa da 4 veya 5 kazan yapıyorum.Nasıl oluyor sa bunlardan birisi taşıyor .Nerden baksan 3-4 kg etrafa ve kuzinemin üstüne taşıyor.Bunu evin içinde yapmadığımız için çokta bir zararı olmuyor.Arılarımda işi çözdüler.Benim her şurup yapışımdan sonra mutlaka beni ziyaret ediyorlar.Bu sabah kalktım hanım kapıyı açamıyorum diyor.Bir bakayım dedim.Ne göreyim benim kızlar yaptığım yaramazlığı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
  • Hanım dedim ;korkacak bir şey yok.Kızlar kuzineyi temizliyorlar.Ehh bir açıdan bakacak olursak ta teşvikleme yapıyoruz :)





3 yorum:

HB dedi ki...

Yusuf bey, arıcılık için çok kritik bir süreçte arılarınızın orayı temizlemesi hoş görünse de, yağmacılık açısından davetiye çıkartılıyor olabilir.

Orayı temizledikten sonra aramaya zayıf kovanlardan başlıyorlardır.

Bir kez daha gözden geçirirseniz durumu uygun olur sanırım.

Unknown dedi ki...

s.a evet eyalet başkanı halıl abinin dediğine aynen katılıyorum
çünkü yapmış olduğun işlem 2 arılığın ortasında olmazsanıyorsun ama en azından yalama esnasında kırılan arı miktarı oldukça yüksek son kontrollerimdede birazcık arı mevcutlerinin oldukça düştüğünün farkındayım hatta sanada söylemiştim en azından 1 veya 2 çıta daha daraltma yapılması gerekeceğini.inat her zaman murat değildir.bende inadımdır ammmaaa senin kadar değilllll.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Halil Bey.

Temas ettiğiniz noktayı gözden kaçırmış değilim.Mevsim itibariyle mutlaka böyle bir risk taşıyordu fakat yaptığım gözlemler de kovanlarda bir hareketliliğe rastlamadım.Kovan musluklarını bir arının gireceği şeklinde daraltmıştım..Yine de temas ettiğiniz konu önemli,Teşekkür ediyorum.

Asım abi.

Koloni mevcutlarının düşmesi,yağma veya başka herhangi bir sebeple değil.Tamamen mevsimsel.Yani artık kovanlarda kış arısı var.Fakat hala yazdan kalan tarlacılar da az da olsa mevcut.Bu demektir ki mevcut bir miktar daha düşecek.Yaptığımı çok savunuyor değilim fakat gördüklerim bana herhangi bir arının yağma vesair gibi sebeple kırılmadığını gösteriyor.Şayet senin dediğin oluyor olsaydı,günün akşamında yerde bir sürü arı ölüsü görmem gerekirdi diye düşünüyorum.

Cehalette inat yanlıştır.Lakin kabul edelim ki var olan tabuları yıkmak,teknoloji çağını yaşamak ve nimetlerinden yararlanmak için bazen inatçı olmak gerekiyor.Yani aykırı olmak.Evet bazen gerekiyor.

İnatçıyım, fakat yanlışta hiç bir zaman ısrar etmem.Beni ben yapan var benden içeruuuu...

Slm ve muhabbetle...