5 Kasım 2009 Perşembe

DOSTLUK KERVANI BÜYÜYOR

Meşhur Hışırın yeri.Bakan bu mekanın gündüzleri para almaya yetiştiremediğini söylüyor.Demek ki Gebze'de iyi bir işletmeye ihtiyac var.Mekan olarak bu kadar dar bir yerin o kadar talep görmesi ilginç.
Hacı abiyi aldı bir düşünce.Bu sefer çiçekte yok.Eve nasıl girecek.Bakan işi biliyor.Doktoru da yanına alarak bir şekilde hacı abiyi eve koydular.
Tanıtmama gerek var mı bilmiyorum fakat biz de adete uyalım.Sırtı dönükte olsa Hacıyı bilmeyeniniz yoktur. Devamında Doktorumuz Muhteşem abi,kaptanımız Tuncay bey,Saim bey,şahsım,Bakanımız Ali bey ve Oktay bey.

  • Bir hafta önce Bakanımızdan bir toplantı haberi aldım.İlk etapda toplantı benim ofisimde yapılacaktı.Son anda yer değişikliğine giderek Bakanımız bizi Gebze de ağırlamaya karar verdi.Çarşamba günü akşama randevulaştık.
  • Saat 16.00 gibi ofisten çıkarak,Asım abiyi de ekipe dahil edip gitmeyi planlıyordum.Lakin işlerimin yoğunluğundan ofisten ancak 18.00 gibi çıkabildim.Geç kaldığımı düşünüyordum.Bari dedim bir telefon edeyim de ekipten affımı isteyeyim.Bakanın telefonunu çaldırdık fakat karşımızda tanımadığımız bir ses.Bir müddet idare ettik fakat gördük ki doktorumuz bizi işletmeye çalışıyor.Maruzatımızı beyan etmeye çalışırken,baktık ki ekipten sadece doktor gelmiş ve diğerleri hala yok.Anlayacağınız kaçış yok.Asım abiyi aradım fakat ulaşamayınca yalnız yollara düştük.
  • Hışırın yerine biz ulaştıktan bir müddet sonra Saim,Oktay ve Tuncay bey geldiler.Yemek faslını geçtikten sonra Bakanın evinin yakınındaki bir kahvehaneye yollandık.
  • Kahveye girerken bayağı bir tereddütlerim vardı.Sigara dumanı.Kapıdan içeri girdiğim zaman inanılmaz şaşırdım.Bildiğimiz boğuk,basıcı,dumanlı,havasız olmaktan çok uzak bir kahvehane vardı.Müthiş memnun oldum.Bir kez daha bu sigara yasağını uygulayanlara müteşekkir kaldım.Tabii bu yasağa uyan sorumlu vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.
  • Masa etrafında bulunan arkadaşlardan sadece Bakan ve Hacı abi ile yüzyüze bir görüşmüşlüğümüz vardı.Buna Doktorumuz da dahil hepsi ile ilk defa görüşme ve birbirimizi tanıma imkanımız oldu.Muhteşem abiyi anlatmaya gerek duymuyorum onu hepimiz içimizden biri gibi yakinen tanıyoruz.İlgili,saygılı,tevazu sahibi ve hoş sohbet birisi olduğunu söylemem kafi.Saim bey,Oktay bey ve kardeşi kaptanımız Tuncay beyin de Muhteşem abiden aşağı kalır tarafları yok.Özellikle Oktay bey tam bir arı sevdalısı.
  • Bu toplantı daha çok sohbet toplantısıydı.Fakat buradan Bakanımıza sesleniyorum.Bu tür toplantıları daha geniş katılımlı,arı ve arıcıların sorunları üzerine odaklı bir eyleme dönüştürmemiz lazım.Her ne kadar sanal alemde soru ve sorunlarımızı paylaşıyor isekte,bunların yüzyüze tartışılmasının çok daha verimli olacağı düşüncesindeyim.
  • Gelelim günün kazanımlarına.Masa etrafında toplanan arkadaşların tek bir ortak özelliği var.
  • Arı.
  • Bu sayede bizler dostluk ağımızı genişleterek,muhtemelen hiç tanışma imkanımız olmayacağı kitlelere ulaşıyoruz.Bu akşam yeni dostluklar edindiğimi düşünerek geceyi mutlu bir şekilde sonlandırdığımı düşünüyorum.


7 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi adam geçen sene bir kütük hazırladı mübarek öpücük manyağı:)Önüne çıkanı affetmiyor:) bu sene de öyle olmasın şu işi sırayla, hakkıyla yapsın diye gittim olaya el koydum:)İnşallah bu sene çok hakkedenler var onlara öncelik tanıyacak:)Ama şaka bir yana iyiki arıya sevdalanmışız.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf güzel bir gün ve akşamdı, gün bölümünü Muhteşem abiyle geçirdik, filim dersini bir görseydin::))

Filimden önceki bölümde, ara veren yağmurda karakovana 3-4 çıtalık bir arı silkeledik.

Akşam ise o oktay geldiğinde bir yerde buluşacagımızı çok önceden planlamıştık. Yer konusunda bir sürü seçenek elenip en iyisi Gebze'ydi, gelenlerde araba var bende yok, gittikmi birde birinize yük olacaktık böylesi süper oldu.
Sen Asım abiye ulaşamadın bende İlhami abiye ulaşamadım, bir sizden bir bizden oldu::))

Merak etme sana geldiğimizde çok kalablık gelecegiz, inşallah güzel bir güne denk gelirse arı kovanıda karıştırırız. Herkese teşekürler ederim.Sağlıcakla kal.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Allah muhabbetinizi arttırsın dostluğunuz bozulmasın.
SAYGILAR

Unknown dedi ki...

Yusuf bey;toplantınız harika olmuş,dostluklar dahada gelişsin inşallah,masadaki arkadaşları bende iyi tanırım hepside beyefendi insanlar,Rize'den bütün katılımcılara sevgi ve selamlarımı sunuyorum,afiyet olsun.(bu arada kısada olsa telefonla katılma şansım olduğu içinde çok mutlu olduğumu belirtip,aynı kadroyu baharda bekliyorum.)

Unknown dedi ki...

Sevgili Yusuf,
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere haşcakal,
Saygılarımla,

Unknown dedi ki...

selamun aleykümyusuf kardeş amma da yaptın hani gündüz arayacaktın gitmeye karar verirsen sende beni tam yatsı namazı sırasında aramışın be mubarek kardaş ya bizim imamda camiye cihaz taktırmış caminin içinde telefon devredışı kalıyor neyse demek nasip değilmiş inşallah birdahakine. bu arada saim abi ali abi ve hacı abi başımızın tacı gerki diğerleride aynı ama diğer üçünün bir özellikleri var onlar üçü karim hocanın öğrencileri resmi arıcı onun imzası ile olmuşlardır tüm toplantıya katılan ekibe saygı ve selamlarımı iletiyorum arıcılık ve genel hayatlarında sağlık mutluluk veb başarı diliyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Belliki biz gelene kadar eski usta yeni çırak seni bayağı terletmiş:)Fakat önemli olan sonuç.Öğretebildin miiii,öğretemedin mi :))

Sayın Bakanım.

Dostlarla bir arada olmak güzel.Mekan çokta önemli değil.Tabii mevzu arabaysa ben seni bırakırdım.Koskoca Bakanı yolda bırakacak değiliz ya.Fakat senin biyetin belli,Doktoru tuzağa düşürdün.Nasıl ayarladın bilmiyorum ama biz gelene kadar Doktorumuzun suyunu çıkardın:))

Ayrıca sergilediğin evsahipliği içinde sana müteşekkiriz.

Bünyamin Bey.

İlgine teşekkür ediyorum.Belli mi olur gün gelir seni ziyaret ederiz.

Salih abi.

Rüzgar bakarsın bir gün senin oraya atıverir bizi.Grupu bilmiyorum ama yazın bir karadeniz gezisi yaparsam bu programın içinde mutlaka olacaksın.Görüşmek dileğiyle.

Saim Bey.

Artık mekanların ne kadar yakın olduğunu keşfettik.Unutmamak lazım ki,masadakilerin içindekilerden en uzak olanının yanına gittik.Onu yapabildiysek,bu kadar yakın mesafeler içinde daha sık bir araya geliriz diye düşünüyorum.

Ah Asım abi ah.

Beni biliyorsun.Kararlaırm biraz anidir.Ofis kapısından çıkarken son anda gitmeye karar verdim.Şayet ekip üyeleri toplanmış olsalardı,affımı isteyecektim fakat olmadı.İlk iş olarak seni aradım.Takii otopark a gidene kadar.Sen bana döndüğünde 15dk.yolum kalmıştı.Nasib değilmiş.Önemli olan bizim gönlümüz her zaman bir.Senin canın sağolsun.İstediğin zaman gideriz.