2 Eylül 2009 Çarşamba

KEK'LENDİK...

Sultanbeyli'deki meşhur kekçi hacı abimiz.
Ve oğlu.Kendisi Viyana'da mimarlık okuyor.Kekimizi 20 kg.lık paketler halinde paketledik.
Asım ya kekin imalatını gözlemliyor ya da iftar saati yakındır içi gidiyor.
  • Bu yıl için elimdeki kekim yeterli değildi.Asım abi ile birlikte ortak hareket ederek kek yaptırmaya karar verdik.Bunun için ilk olarak Murat Akından bir teneke bal alarak Sultanbeyli'deki kek imalatcısı Hacı abinin yolunu tuttuk.Geçen yıl kekimi Hasan abi Trakya da Hasan abi kendisi yapmış ve bana yollamıştı.Orada arıcılar birliğinin makinasında arıcılar gün alarak kendileri imal ediyorlarmış.
  • Bir kaç gün bir teneke balı arabanın bagajında gezdirdikten sonra dün zaman ayırır ayırmaz kekçinin yolunu tuttuk.Kek'in imalatını hepiniz biliyorsunuzdur fakat biz buna Hacı abinin ısrarı sonucu birde limon ekledik.Ne olur bilmiyorum ama iyi olur inşallah.
  • Hacı abinin çalışma prensiblerini beğendim.Her ne kadar imalathane o kadar düzgün gözükmese de kendisi iş yaparken tertibli ve düzenli yapıyor.Yaşına rağmen gayet dinç ve çalışkan.
  • Hazır kekin kg.fiyatının kaç para olduğunu bilmiyorum ama bu kekin bize kg.maliyet fiyatı 3.44 TL.Pahalı ya da ucuz ama en önemlisi keki neden yaptığımızı biliyoruz.Bir teneke bal ile 100 kg.şekerin karışımından toplamda elimizde 125 kg.kekimiz oldu.Umarım arılarımda beğenirler.


3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf kardeşim az kalsın sobeleyecektim oralarda sizi kıl payı kurtulmuşsunuz:))

Unknown dedi ki...

selamün aleyküm şimşak kardeş doktorunda senin de işiniz iştir doktor kekleri paketletmiş sendede ekip sağlam vay oldu benim başıma yanlız olmak kötü be

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.Bir türlü bir araya gelemedik.Nasib olur inşallah.

Asım abi.En sağlam senin ekipin neye ağlıyorsun.Zafer abiyi çağırırsın ,gel senin kovanlara bakalım,derken gerisini sende biliyorsun.Değil mi !