16 Eylül 2009 Çarşamba

HATA BENİMMM...

Şayet karşınızda böylesine üzücü bir taplo varsa birileri hata yapmıştır.Ben kendi adıma bu taplonun sorumlusu kendimi görüyorum.

Bu sefer işi sağlama alıyorum.İlk olarak ateşe yeterli harı veriyorum.

Yok öyle kaşıkla falan kükürt atmak.Eldiveni elime geçirdiğim gibi kükürtü avuçluyorum.Ve ateşin üstüne foça ediyorum.
Eee tabii üstü üste dizdiğim çerceve dolu dört katın altına veriyorum dumanı.

Bitti mi ! Hayır... Kovanın dipinde kalan tırtılcıklarım var.Elim değmişken onlarıda bir güzel temizliyorum.Hayatta böyle ikilemlerin olduğu bir Dünya.Birisi bu hayvanlar yaşasın diye onca emek verirken ,bende onları yoketmek için efor sarfediyorum.Ne yaparsın.

  • Bu yıl çerçevelerimi muhafaza etmek için çok titiz davrandım.Tanıdığım her kim varsa ona tanıştım.Nihayetinde en ideali olduğunu düşündüğüm sistemde karar kıldım.Önce kükürt verilecek,arkasından asetit asit ile koruma sağlayacaktım.Çerçeveleri katlara dizdim ve dört katı üst üste koyarak üstten kükürtü verdim.Akabinde de asiti koydum.
  • Sonuç iyi olmadı.Nerde hata yaptım bilmiyorum ama canım çok sıkkın.O kızkınlıkla bu sefer bol kükürtlü alttan ısıtmalı bir sistem kullandım.Sonuçlara bu akşam bakacağım.Artık bu sfer olduuuu oldu.Olmadı güvelere afiyet olsun....






2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf peteklerin durumu hiç iyi degil. Ben senin misafirinken doğru dürüs her tarafa bakmadıktı. Fakat peteklerin oldugu yere bakarken ben seni uyardım dikkat et diye. Kurtlar faliyete geçmişse, asidin bir faydası olmuyor. Kurtları öldürmek için kesinlikle kükürt kullanılmalı.

Bir başka olumsuzluk senin petekleri koydugun yer tam kuluçka makinası gibiydi yani çok sıcaktı neden diye sordum su deposundan ısı geliyor dedin. Bence sorun su deposundan gelen ısı. Normalin çok üstünde ısınıyor ve yumurtları tetikledi. Başka yerde 10 günde bir kükürt verilecekse bu ıssıdan dolayı sen belkide 5 günde bir kükürt yapmalısın.

Bu arada ağkurtlarını öldürecegim derken kendini zehirleme. Bizim hacıda kükürt yaptı, geberiyordu, ağ kurtları yerine kendisini kükürtlemiş.

Bir başka püf nokta ise polenli çıtalar varsa onları diger peteklerle karıştırmayıp, polenlilerin birlikte olmasında fayda var.Zaten ağ kurtları polenin içindeki yumurtalardan oluşmaktalar.

Ee tecrübe böyle bir şey işte::))

Geçmiş olsun.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Tecrübe her zaman bize dedelerimizden kalmıyor.Hele de arıcı değilse hiç kalmıyor.Canım yanıyor fakat inatçıyım.Bir şekilde bunun üstesinden geleceğim.Bakalım daha neler ile karşılaşacağız.Öğrenmenin bir bedeli olsa gerek.