2 Temmuz 2009 Perşembe

DEĞERLENDİRME


Sezon gözlemlerimde bundan yirmi gün önce bal akışı fena değildi.O tarihde bölgemde kestane akımının tam ortası idi.Zaman zaman kolonilerde yaptığım kontrollerde akımın devam ettiğini görebiliyordum.
Kolonilerim şuanda ıhlamura çalışıyor.Fakat ben hala bal akışının beklediğim seviyenin altında kaldığını görüyorum.Tabii bunu söylerken henüz alt katları da kontrol etmedim.Yaptığım kontroller sadece en üst katı kapsıyor.Fakat alt katlarda da durumun pek parlak olduğunu zannetmiyorum .Umarım beni yanıltırlar.Yoksa emeğimin karşılığını alacağımı zannetmiyorum.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Yusuf bey daha sezon bitmedi,inşallah arılarınız daha nektar taşırlar ve ballığı doldururlar,bereketli hasatlar dilerim.

selamlar saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf illaki emeginin karşılıgını alacaksın diye bir şey yok. Bu sene olmazsa seneye alırsın, nasıl olsa senelerin ucu açık. Senin için üzğünüm bundan sonra bal gelecek derken elindeki ballarıda yedireceksin. Ben ormandan bir polenli çıta resmi yayınladım kimse dikkat etmedi, açık balların alayını arılar bir haftada göçürmüşlerdi. Arıcılıkta bal varsada bir an önce almazsan miras yedi gibi oluyor, bal çoksa çok harcıyorlar azsa harcamazlar::)))

Demedi deme::)))

sen sabit arıcısın ıhlamur dedigin kaç gün sürerki, ıhlamurdan sonra bir şey kalmıyor ona göre.

yalovalı arıcı dedi ki...

slm

bak adaşım hadi benim kıdemim yok ne bakanım ne kaymakam:))ama arı bakanının tecrübesi ile benim yaşadığım tecrübe aynı imiş.

yani meşe bal salgılayacak diye bekleyipte kovanda olan ballarıda yedirmen senin için çok önemli bir tecrübe olacak.hani'' midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olduk''hikayesi gibi:))

durumu tekrar değerlendirip ona göre hareket etmeni öneririm.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey arılar ihtiyacının fazlasını ballıklara depoladığından
alt katlarda bal kemerleri dolu olduğunu gösteriyor,bence ıhlamur çiceğini takip ediniz ve nektar akımı biter bitmez hasat yapınız,
Arılar bazen inanılmaz hızda nektar toplayabiliyorlar.
Ihlamur nektar akımı bitti ise hasat yapmaya başlayınız.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Bey.

Teşekkür ediyorum.Umarım olur,olmazsa da çok üzülmem.Kısmet artık.

Sayın Bakanım.

Dediklerini dikkate alacağım.Sabit Fikirli değilim.Ihlamurdan sonra bir hafta falan bekleyip durumun gidişatına göre karar vermeyi düşünüyorum.Çok yerlerse ben onların ümüklerini sıkar balımı alırım.( dermişim)

Adaşım.

Hepinizin olduğu gibi senin fikirlerine de önem veriyorum.
Dolayısıyla söylediklerin benim için önemli.Söylediğim gibi gidişata göre karar vermeyi düşünüyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Bey.

Ihlamurun akabinde bizim buralarda kudret balı derler fakat aslında meşe balı olur.Fakat her yıl bu olmaz.Havalara bağlı bir olay.Şayet bu yıl da olursa full çekerim diye düşünüyorum.Onun için bir hafta civarında beklemyi düşünüyorum.Geçen yıllara ait bir gözlemim olmuş olsaydı daha net konuşabilirdim fakat sadece gözlemlemeye çalışıyorum.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm üstad kudret balı zamanına kadar köprünün altından çooookkkkk sular gecer cemaatin dediğ gibi sende bulursan alırsın bunları bire bir söylediydim sana sen kendine bir gün belirle hasatı yapalım akım tamamen bitincede bal almak çok müşkülatlı en çok ta korktuğum yağma

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım abi.

Bazen insan tecrübe etmek ister.Kazan büyük biliyorsun,az bala sağım yapmaz.Beklemek lazım.