25 Mart 2009 Çarşamba

Belki biraz geç oldu ama arılığımın üstünü kapatmaya çalışıyorum.Tabii ki projeyi tek başıma yürütmüyorum.İşi bilen usta babam ben ise yardımcı konumunda.hafta sonunda ilk olarak demir borulardan direkleri betonlayıp yere sabitledik.Üst ızgarayı da yine demir borudan ördük.Pazartesi ise branda siparişini verdim.Hafta sonu üzerini kapatmayı düşünüyorum inşallah.Arılar için güzel bir mekan olacak diye düşünüyorum.

Resimde birşey daha dikkatinizi çekmiştir.Bidon invert.Bugünlere hazırlık olsun diye Şubat ayında 80 kg. invert'i dört su bidonuna stoklamıştım.Şimdi gönül rahatlığıyla kullamıyorum.

Bu resimde sizlere göstermek istediğim konu suluk meselesi ile ilgili.Arılığımın yarısına toprak üstü,diğerine ise kovanın yanına ,aynı malzemeleri kullanarak su koydum.Fakat alttaki resimde de gözüktüğü gibi bu yerdeki sulukta ölüm oranı yok denecek kadar az iken,kovanın yanındaki sulukta çok çok fazla.

Aslında suyu nerdeyse kovanın içine kadar getirmişiz.Bir nevi hizmet yani.( oy hesabı yok).Ama onlar bu işten pek karlı çıkmışa benzemiyor.Dolayısıyla bende öyle.Arıların evinin önünü sermişiz,üstlerini kapatıyoruz,suyu da ayağına kadar getirdik.Eee daha ne olsun.



Şaka bir tarafa suluğun içindeki arı ölümü iki günlük faturanın sonucu.Yani iki günde bu kadar arı öldü.Daha iyi yapalım derken yanlış mı yaptık !
Hafta sonunda hava hem soğuk hemde rüzgarlı idi.Ben her salı günü kangallarıma kemik getirmek için çiftliğime giderim.Dolayısıyla dün gözüm günboyu meteorolijinin sitesinde idi.Dünün ve önümüzdeki günlerin hava sıçaklığının nasıl olacağını merak ediyordum.Görünen baharın artık geleceği idi.
Artık tamamdır dedim ve körüğünün dumanını tüttürdüm.Özlemişiz be.Bu yılın üçüncü şuruplamasını yaptım.Hava o kadar rüzgarlı idi ki kovan kapaklarını kapatmakta bile zorlandım.Bu şartlarda kovan kontrolü yapmak mümkün olmadı.Üstten genel görünüm iyi idi.
Şuruplamaya başlarken maskeli başladım.Daha sonra arıların uysallığından cesaret alarak maskenin fazla olduğuna karar verdim.Tabii arılar da bu jestimi karşılıksız bırakmadı.Yılın ilk aşısını olduk.Hayırlı olsun artık ne diyelim.Ne de olsa sezon yeni başladı,daha ne iğneler yeriz biz...


3 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

slm adaşım...

arılığını kapatman çok güzel olacak.keşke bizde üşenmesekte kapatsak elimizin altında o kadar imkan varken biz yapmıyor yapanları imrenerek izlemekle yetiniyoruz.arılarına bu kadar değer vermen beni sevindiriyor hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyorsun keşke senin arılarından biri olsaydım:-)

yeni kovanlarını kapalı arılıkta kullanacak olman beni dahada çok memnun etti nede olsa kovanların ömrü uzayacak daha az dış etkenlere maruz kalacaklar en azından ıslanmayacaklar.

sana kolay gelsin fikir babası olan amcaya da selamlar.

(bayadır görüşemedik gündüz ben yokum gece sen)

UĞUR GÖK dedi ki...

Abi yeni sezonun hayırlı olsun.Senin arılar yüzme bilmiyorlar anlaşılan .Sende o zaman yapay havuzu kaldır ortalıktanda boğulmasınlar işlerin kolay gelsin

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Adaşım elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Benim hayata bir bakış açım vardır o da ;birşey yapacaksam ya yaparım ya yapmam.yarım iş yok.En azından bir pazar ve akşamları netten uzak kalmak istiyorum.Diğer zamanım zaten başında geçiyor.

Uğur Bey ,emin olun bilseydim öğretebileceğimi onu da öğretirdim.Böyle göz göre göre basit şekilde ölmelerini de istemiyorum.