10 Şubat 2009 Salı

TATİL BİTTİ

Vakfıkebir ilçesinin sahilden bir görüntüsü.Karadeniz sahil yolu geçtikten sonra güzergah boyunca çok değişiklikler oldu olmaya da devam ediyor.Bu otoban bölgeye müthiş bir hizmet oldu .Bunu ileri ki yıllarda daha iyi anlayacağız.

Bir vesile ile son kayıncomu da evlendirerek ondan da kurtulmuş olduk.Düğünün kış ortasında olmasından dolayı çok çekiniyordum.Lakin yaratan mevlam kışın ortasında baharı yaşatmasını da biliyor.Gördünüz gibi üzerimde balto olması gerekirken gömlek ile dolanıyorum ve burasıda Karadeniz,Akdeniz değil...

Tatil falan iyi hoşta gelelim bizim sıkıntımıza.

Malumunuz üzere kovanlarımız Asım abinin denetlemesinden tam puan almıştı.Bu bizde bir nebze olsun rahatlığa yol açtı.Ama şimdi beni heyheylerim yine aldı.

Neden mi ?

Bazı arıcı arkadaşlarımız bloglarında yazmasa da arılarına kek verdiğini duyuyorum.Bazıları ise şerbetlemeye başlamış bile.Aslında ben Şubat sonuna kadar arılarıma herhangi bir takviye de bulunmayı düşünmüyordum.Fakat bazı arıcıların beslemeye başlaması ,sıcaklığın bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kafamı karıştırmaya yetiyor.

Her zaman vurguluyorum.İlk kışımı geçirmemden kaynaklanıyor bütün bunlar.Eminim gelecek yıl çok daha rahat olacağım.

Birde Ali Şekerli abinin başımıza açtığı bir dert var.Tatil öncesi tartarik asiti almış invert yapmaya hazırlanıyordum ki bir de baktık Ali abi yasağı koydu.Tartarik değil crem tartar olacak değince aldığım iki kilo tartarik asit elimde patladı.Bundan da sadece alkol oluyormuş ama işe bak kiii alkolle de işim olmaz.

Şimdi tabii bir de işin limoncular tarafı var.Bazı arkadaşlar da patendi dedesine dayandırarak bu işin limon ile çözüleceğini iddia ediyorlar.Tabii bilemiyorum ama hatırlatırım sonbaharda yaptığım şuruplarda bende limon kullanmıştım.Hadi hayırlısı bakalım.Limonlu mu yaparız yoksa crem tartarlı mı yaparız ama fazla zamanımız kalmadı.Birisine karar verip imalata başlama zamanı geldi.

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Arılarıyın yiyeceklerine güveniyorsan kovanlarına hiç dokunma. Zaten bir hafta havalar musade etmeyecektir::))

İlerside ne olur meçhul.

Bu arada hoş gelmişin.

yalovalı arıcı dedi ki...

hemşehrim hoş geldin.her ne kadar TRABZON umuzu görmek nasip olmasada genede sonuna kadar TRABZONSPOR luyuz.İnşallah yaşım itibarı ile hiç görmediğim şampiyonluğuda bu sene yakalarız.

kayınçonu tebrik eder huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini dilerim.

arıların durumuna gelice bakanın dediği gibi içindeki mevcut besin stoğundan eminsen hiç rahatsız etme ama içinde bir şüphe varsa garanti olsun diye kek vermende bir sakınca yoktur görüşündeyim.tartışmalarda kışın kek verilmez görüşleri hakim ama artık kış bitti gibi arıda yavruya başladığına göre kek vermenin artısı eksisinden çok daha fazla olacaktır.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Sayın bakanım hoş bulduk.Kovanlardaki sorumluluk Asım abinin.Bize geçer not verdi.Kovanlarımda bal stoğu yeterli lakin yavruya yatırma konusunda biraz geç kalırım endişesi bende hakim.Yine de kovanlarına dokunma dersen ne zaman müdahale edeyim.
Adaşım senden de hoş bulduk.Bir Beşiktaşlı olarak gönlüm sizin şampiyon olmanızı istiyorum.Lige hem bir renk hem de belki kalite gelir.Bu yıl bakanın ve bizim takım yerlerde sürünüyor.Kek konusunda da burada kış 20 Mart'a kadar devam eder.Bundan sonra en az 2 veya 3 defa daha don yaparv diye düşünüyorum bu da beni ürkütüyor.

Unknown dedi ki...

değeli dostum öncelikle hoş geldin hiç endişe taşımana gerek yok seninde dediğin gibi sorumluluk benim şu an senin ve benim kovanlarda arıların en güzel kışladığı koca yemiş balı mevcut hemde hiç teşfik yapmadan bizim arıları çok rahat mart sonuna kadar çıkarır buna hiç endişen olmasınama yavrulamanın daha yaygın hale gelmesi ve kış arılarının tazelenmesi için 20 şubattan sonra ister kek ister şurup vermeye başlayabilirsin hemde o zamana kadar yeni nesil epeycede yavru çıkmış olur mart sonu gibide temel petek vermeye başlayacağımızdan ve bunların kabartılmasının kolaylaştırılması açısından şuruplama faaliyeti sıklaşacaktır bilindiği üzare bazı kaynaklarda 8 bazılarında ise 12 kg bal yiyip arılar 1kg mum kabartabilmekteler.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Şimşak öncelikle yeni evlilere ömürboyu mutluluklar diler,en kötü günlerinin böyle olmasını dilerim.Arılar düşündüğünüz gibi inşallah kayıpsız kış mevsimini atlatırlar,kolay gelsin.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Asım abi sana güvencim sonsuz fakat kış arıları ölmeden yeni yavrulamada geç kalırız endişesi hakim.Aslında bunların hepsi hata yapmayayım endişesinden ve acemilikten başka birşey değil.

İlhami abi teşekkür ediyorum.Dileğimiz bütün kovanlarımızın kayıpsız kışı atlatması.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selam karadenize
selam trabzonuma
o guzel kıyısına
o guzel havasına