3 Şubat 2014 Pazartesi

MUHABBET GÜNLERİ


Bu resim karesi aslında  günün final sahnesi idi.Lakin Bakan'ın eline tepsi çok yakıştığındanmıdır nedendir bilinmez , çok hoşuma gitti bende ilk resim olarak koydum.


Doktor kontrolünde yemek yedik.Onay vermediği hiçbir şeyi yemedik.


Mübarek künefe mi yiyor , yağlaş ( kuymak) mı belli değil ::)) Fakat peynirin de kalite testini geçtiğini görüyoruz.


Muhteşem abimin araba dikkatini çekmiş olmalı.Arka tekerleri düzgün olaydı alırdı ::))


Kümesin sahibi öğretmen olunca , iki hoca bir araya gelince muhabbet koyulaşıyor.Tabii bizim hoca anında vergilendirmeyi yapıyor ::))


Horozların kaderimidir nedir bilinmez.Sayıları çok  olunca , kafes dövüşcüsü gibi bir kafese tıkılmışlar.Kerataların hepsi de güzeldi hani.

İşin ilginç yanı , bu kadar horoz  bir arada ama kavga yok.Dışarıda tavukların arasında olsa , hepsi birbirini yerdi.Demek ki ; İnsanlara arasında da olduğu gibi erkeklerin arasını dişiler bozuyor ::))


Bıldırcından anlamam ama , hocanın dediğine göre süperler.Zevk sahibi ilgilenen , arıcı dostlarımız varsa , almalarını tavsiye ederim.Hoca elinde olmayan şartlardan dolayı kümesini kapattığından uygun fiyata tavuk , horoz ve bıldırcınları veriyor.


Benim emanetler kutularda yerlerini almışlar.Kümesimde gelecek ile ilgili planlama da düşündüğüm  üç ırktan birisi.Susex , Australop ve Playmut.Bunlar Susex olanlar.Şiarım ; ne yaparsan en iyisini yapmaya çalış olduğundan dolayı kümesimi de en iyilemenin peşindeyim.


Ve final resmi de tabii ki arı.Bu kızlar neden gitti anlayamadım.Fakat küflenmeye bakılacak olursa , gideli epey olmuş.Açlık ihtimal değil , ballı çıtaları da , yağmalanmış.Koloni salkımda iken ölmüş.Neyseki zaten çok zayıf bir koloni idi.Arılığımda  azda olsa uçuş vardı.Kovan kontrolünü açmadan dışarıdan yaptım.Sorunlu görünen sadece bir tane vardı , o da buydu.

*******************

Arıcılar boş kalınca  çenesi düşer misali , bizde boş sayılabilecek günleri fırsata çeviriyoruz.

15 gün önce satın aldığım tavukları almak için hafta sonu Yalova 'ya gitmem gerekiyordu.Bakan ve Doktorumuz davete icap edince , bana da gün doğmuş oldu.Öyle ya , gün boyunca gevezelik etme imkanımız olacaktı.

Öyle de oldu.

Arabada , vapurda , peyzaj cıda , bahçede , nerde olursa olsun muhabbet hiç kesilmedi.

Tabii ana gündem maddemiz , Stafor kovan idi.Üç aydır Feshane de Strafor kovan üreticilerini göreceğiz diye beklerken , bu seferde bazı firmaların boykot yapması işi sekteye uğrattı.Zaten Strafor firmaları bir türlü numuneleri hazırlayamamışlardı ama en azından üretici ve tüketici bir araya gelecek ve mevcut pozisyonlarını daha iyi görebilecektik.

Fakat görünen o ki bu da istenilen seviye de olmayacak.

Buradan firmalara sesleniyorum.Bu strafor kovan işini adam gibi yapacaksanız yapın.Yapmayacaksanızda , insanları oyalamayın.Alternatifsiz değilsiniz bunu bilmenizi isterim.

Şayet Feshane de istediğimiz ürünü göremez isek , bizi takip etmeye devam edin , ne demek istediğimi göreceksiniz.

SLM ve Muhabbetle...

9 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi ilk resim ibretlik denen türden :) bir Kayserili ve bir Karadenizli bir Niğdeliye ne yapabilirin uygulamalı tarifi olmuş. Gerçekten güzel bir gündü. Şu benim yaşlı tavuğu halledelim bu hafta bakalım. Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

s.a Yusuf ustam yeni tavukların hayırlı olsun.Öğretmenin kumesin de olan horozlar tam kesimlik.kolay gelsin.Birde susexler beyaz bacakmı sarımı bunu merak ettim?

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf bey selamlar.

Yav hiç mi çay getiren birini görmediniz, bunda şaşacak ne vaaa ?::))
Gezi ve sohbet süperdi, bu hafta sonu erken kalkarsan aynı şeyleri yaşayabiliriz. Çayları gene ben getiririm merak etmeyin:)

Hem bakarsın köstebek bile avlarız...

Sağlıcakla kal.

Zullfu dedi ki...

Insan Muhabbete imreniyor valla :)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Çok masum bir kareydi.

Gün dolu dolu idi.Beraberce güzel bir gün geçirdik.

Saunaya Horozu yatıracağız diye hatırlıyordum ama demek ki tavuk muş , olsun .Gereken ilgi ve alakayı gösteririz diye düşünüyorum::))

Emrah Bey.

Sağolasın teşekkür ediyorum.

Susexler beyaz ve sarı bacak karışık.

Sayın Bakanım.

Elebtteki çay servisi yapanları çok gördük.Ama hiç birisinde senin masumiyetin yoktu ::))

Erken kalkmak sorun değil de , trafik meselesini nasıl hallederiz bilmiyorum.Malum köprüdeki çalışmadan dolayı , geçişler üç saati bulduğunu söylüyorlar.

Köstebek mi tavuk mu bilmiyorum ama bir çaresine bakarız artık ::))

Zülfü Bey.

Kainat ve bütün mahlukat , insan için yaratılmış.İnsandan daha büyük bir değer var mı ?

Ortamda bulunan üç insanda , birbirlerine insan gözü ve sevgi ile bakabiliyorlar sa , o ortamın ve muhabbetin tadına doyum olmaz.

Demini tam almıştır yani ::))

SLM ve Muhabbetle...

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Abi selamlar.
Bildircinlar guzel görünüyor yakin olsaydi bende alirdim.Benim fikrim O resimdeki sönen koloni cok zayıf olduğu icin buyuk ihtimal soguktan ölmüş gibi duruyor.Saglicakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Eyüp.

Bıldırcınlardan anlamam ama , hocanın dediğine bakarsan güzeller.Uzaklara gönderebilirmi onu da bilmiyorum ama istersen telefonunu veririm görüşürsün.

Koloni için tesbitin doğru olabilir.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Yusuf kardeşim Selamlar,
Muhabbet görüntüleriniz hep böyle olur inşallah,doğrusu yanınızda olmayıda çok isterdim.
Künefe harika görünüyor,tadıda lezzetli heralde Ali abinin yiğişinden belli oluyor zaten :)
afiyet şeker olsun.
Tavukla Horozlara mutlu son olmuş,hayırlı olsun.

Selamlar Saygılar.

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Ustamızı böyle kıstırmak için ne yaptın merak konusu :)

Künefeye asılmasına bakılırsa durum fena :))

Mutlu tavukların hayırlı olsun...