2 Aralık 2013 Pazartesi

STRAFOR RUŞET KOVAN


Ahşap kovandaki kolonilerimi , strafor ruşetlere aktardım.


Arıkent , ruşeteri ham gönderdi.Kovan ağzını açmak bile bana kaldı ::))


Kovanın musluğundaki Arıkentin göndermiş olduğu aparatı beğenmediğimden , bende kendi sürgülerimi kullandım.İyi de yaptım hani...


Strafor ruşetlerin eksikliklerini giderirken kullandığım malzemelerim.Tornavidanın görevi özel ::))


Kovan ağzını açmak için ilk olarak falçata ile kesmeye çalıştım ama baktım ki olmayacak bende tornavidayı ısıtıp basit bir şekilde ağzı açtım.


Ruşetin içindeki havalandırma ızgarası da yerine takılmamış.


Neyseki malzemeleri gönderdiler de bana da yapıştırmak kaldı::))


Ve veeee , işlem bitmiş hali.Strafor ruşetlerimin görüntüsü.


*******************

Malumunuz olduğu üzere bu aralar strafor kovanlar üzerindeyim.İlk olarak ofisimin balkonunda bulunan ufacık kolonilerimi strafor ruşetlere geçirmek istedim.

Arıkent firmasından altı adet beş çıtalık strafor ruşet kovan aldım.Adet fiyatı 35 tl.

Arıkent ruşetleri biraz ham gönderdi ama çokta sorun olmadı.Gerekli düzeltmeleri yaptım.Alt taraftaki havalandırma ızgarasının % 80 lik kısmını yine strafor ile kapattım.Kolonilerimin şuanki mevcutları için çok fazla olduğunu düşünüyorum.Koloniciklerin  ; üç tanesi yarım çıta biri ise bir çıta .İlkbaharda koloni geliştikce bende alanı açarım.

Kovan aktarımlarını 11 derecelik ısı ve yağmurlu bir hava altında yapmak zorunda kaldım.Meteorolojik tahminler gösteriyor ki hava bundan sonra artık biraz zor açar.11 derece de olsa aktarma işini yaptım.Olsa olsa bir kaç iğne yerim dedim ama yolunu şaşıran biri hariç eylem olmadı.Görünen o ki sezonun son iğnesi idi::))

Toplam dört strafor ruşetin aktarımını bitirdim.İyi ki elimi çabuk tuttum.Aksi halde İstanbulun havası ve kızı malum::))  

Aralık ayında da olsa , aktardığım ruşetlerin hepsinde yavru mevcuttu.Mevsimine göre baya baya iyi buldum.Artık şimdi strafor kovanlarda daha fazlasını yaparlar diye düşünüyorum.

Karşılıksız sevgi bu olsa gerek !

Koskoca bir sezon çalıştım karşılığında yiyecek balı zor buldum.Kiralarını dahi karşılayamadılar.Kontrat gereği kapının önüne koymam gerekirken , ben bir de kalktım evlerini yalıtımlı hale getiriyorum ::))

SLM ve Muhabbetle...


8 yorum:

MİNİK ARICI dedi ki...

Karşılıksız sevgi bu olsa gerek !

Sayın Yusuf bey
Selamun aleyküm.
Olayı harika şekilde tek cümle ile özetlemişsiniz.
Selam, saygı ve muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi işte bu...
Deneme dediğin böyle olur..Bende deneme amaçlı alacağım bunlardan. Tornavida güzel iş görmüş. Musluklarını sende görmüş ve bende almıştım oldukçada memnunum. Sağlıcakla kal.

zafer karahan dedi ki...

yusuf bey merhaba aynı kovandan sezon sonu bölmeleri oluşturduk.üst kapak terleme yapıyor ayrıca kek konuldugunda kapak tam oturmuyor.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey strafor ruşetlerin hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf hayırlı olsun,musluk güzel olmuş, bunu üreten firma niye düşünmüyor bilmiyorum, belkide her üretileni olduğu gibi kabul ettiğimizden dir...
Arıcılar kadar malzemeciler hızlı gelişmiyor::))
Sağlıcakkla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhittin Hocam.

Sadece olanı ifade ettim o kadar.Üstelik ispatı ile birlikte :)

Muhteşem Abi.

Aslında fuar günü de düşünmüştüm ama , nakliye sorununu düşününüce işi Feshaneye bırakmıştım.Ofise gelince karar değiştirdim.Nakliye işini amcaoğluna yıkınca olay basitce çözülüvermiş oldu::))

Zafer Bey.

Kovan içinde yavru faaliyeti olduğu müddetçe kapak altında terleme olacaktır.Bu ahşatda ta aynıdır.Tabii naylon örtü kullanıyorsan.Çuval ve benzeri örtü kullanıyorsan hava geçişlerine izin vereceği için nem oluşmayacaktır.

Normal altlıklı kovanlarda alt ızgara açıklığı iyi ayarlanırsa nem sorununu çözebiliyoruz.Fakat bunda havalandırma alanını daralttığım için ne kadar nem yapar açıkcası bende bilmiyorum.Gzölemleyecek ve ona göre uygulamarımı yapacağım.

Kek in sorun olacağını sanmyorum.İçeride yeterince alan var.

Vecdi Abi.

Abi teşekkür ediyorum.İnşallah belklentilerimi karşılarda bizde rahat ederiz.Artık mevsimsel sıcaklıkları o kadar sıkı takip etmek zorunda kalmayız.

Sayın Bakanım.

Malzemeceler son zamanlarda fena değil ama ne yazık ki hepsi bir değil.Arıkent bu strafor kovan tipini oluştururken , Hakkari yöresinin arıcılarının istekleri doğrultusunda belirliyor.

Bu da gösteriyor ki , bölge arıcıları sanalı ve gelişmeleri yeterince takip etmiyorlar.Hala babadan kalma sistem üzerine arıcılık yapıyorlar anlaşılan.

Bize uymuyor ama uyanı buluruz.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Slm alt havalandırma ölçüleri kaça kaç acaba

Unknown dedi ki...

Slm alt havalandırma ölçüleri kaça kaç acaba