11 Nisan 2013 Perşembe

NİSAN'DA KOLONİLERİM


Buradaki kolonilerimin 4 tanesi katlı.

Buradakiler ise geçen yıl ruşette kışlayanlar..Onlarında son gözüken iki koloniye kat attım.

Burada ise 4 koloniye kat verdim.

ilginçtir ama arılığımda en verimsiz yerde olduğunu düşündüğüm 5 kolonim ise en süperleri.5 koloninin 4 ü iki katlı , birisi ise üç katlı.

Burası ise bahçemin içerisindeki  ilk arılığım.Burada çalışma şartları zor olduğundan ,arılığımı ormana taşımıştım.Burada şuan toplam 9 kolonim bulunuyor.7 kolonim ikinci katta.burası aslında çok rüzgar alıyor ama buradaki kolonilerimde iyi durumda.

Kolonilerime verdiğim temel petekleri kabartmaları çok hoşuma gidiyor.İstiyorum ki , zaman içerisinde kolonilerimin içerisinde hiç kararmış petek kalmasın.Hepsi böyle kar gibi beyaz olsun.

Kolonilerimin bir haftalık öğünleri.Şuruplar poşetlenmiş ve servise hazır halde.Poşetleri bu saklama kabının içerisine koyuyorum ki , bakım esnasında kolonilere sıkıntı olmadan daha rahat servis yapabileyim.

***

Hafta sonu bakımı yine güzeldi.Kolonilerim bu yıl geçen yıldan daha iyi durumda.Bu hızla gelişimlerine devam edecek olursalar iyi bir sezon beni bekliyor demektir.

Kolonilerimde şuan için herşey yolunda diyebilirim.Bir taraftan kat atmaya ve bakımlarına devam ediyorum.Malzemeleri önceden hazırlayınca rahat oluyor.Aksi halde bütün bunları bir günde yapabilmek mümkün değil.Pazar gününe ait malzeme çalışması , Cuma akşamından başlıyor.Yani haftanın üç gününün akşamı yoğun.

Mesela şurup Cuma akşamı yapılıyor.Akşam 21.00 gibi ateşi yakıyorum ve bitmesi gece 01.00 gibi.Ancak Cumartesi akşamına kadar soğuyor ki , bu sayede de Cumartesi akşamı ise poşetlemeyi yapıyorum.

90  civarında şurupu poşetlemem 2 saate yakın vaktimi alıyor.

Bütün bunları yaparken , bir taraftan da çıtalar deliniyor,telleniyor ve temel petekleri takılıyor.Hafta sonları bedenim inanılmaz yoruluyor ama aynı şekilde ruhumda müthiş dinleniyor.

Japonlar bir konuda haklı.

İnsan sevdiği işi yapmalı.

İşimi seviyorum ama şayet meslek olarak arıcılık yapsaydım daha mutlu olurdum herhalde diye düşünüyorum:)

SLM ve Muhabbetle...

6 yorum:

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Yusuf abi nerdesin, niye telefonuna bakmazsın :) Sadri abiyle senide alıp gidecektik Aydıncığa, ama kısmet değilmiş napalım. Arılarının maşallahı var, sezonda başladı artık sendeki tek eksik enginar ve köstebek:) istersen getirebilirim:) hani yanlış anlama sıkılmayasın diye:)sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey selamlar,Maşallah koloniler uçmuş,bu hızla çoğalırsa işlerde artıyor.Kolay gelsin emeğinin karşılığını fazlasıyla alırsın umarım sağlıcakla kal kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Selamlar Yusuf kardeşim,
Maşallah arılığın temiz ve düzenli görünüyor emeğinin karşılığını almaya başlıyorsun,maşallah arıların durumuda iyi olunca bizlerde seninle birlikte seviniyoruz,sezonun istediğin gibi geçmesi dileklerimle.

Selamlar saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf at artık şu kovan örtülerini yaz geldi beya::))
Eski arılık poyrazı almıyordu, yukardakilerle arada fark oluyormu
?
Hayırlı sezonlar, sağlıcakla kal.

İlhami Uyar dedi ki...

Yusuf bey arılar verdiğiniz emeklerin karşılığını vermişler,yeni sezonda herşey gönlünüzce olsun,saygılarımla

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi ben güvenemiyorum bu tip araçlara.Lastiği felan patlar ,düşeriz sonra mazallah::))

Müsait bir zamanda , senin mekanda yaparız safari artık ne yapalım.Tabii hala doğal yaşam kalmışsa::))

Emrah Bey.

Harcanan emeğin karşılığını gördüğünde , yorgunluk yerini mutluluğa bırakıyor.Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah.

Mehmet Kardeşim.

Dostunun yüzü gülüyorsa , seninde gülmelidir.Biz böyle bildik böyle yaşıyoruz.Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah.

Tertip ve düzen konusunda , hala hedefimden çok daha uzaklardayım ama en azından hala o yoldayım...

Sayın Bakanım.

Mersin nireeee İstanbul nireeee::))

Örtüleri çıkarsam olur ama 15 gün daha durmalarını daha fazydalı görüyorum.Geceleri hala yeterli sıcaklık değerlerinde değil.Gebze ile ölçme derim ben::))

5 koloninin olduğu yere iyi bak.Oradakiler diğerlerinden daha fazla rüzgara maruz kalıyor.Hemde çok fazla.Poyraza da maruz kalıyor.Ama genelin içerisinde en iyileri onlar::))

İlhami Abi.

Abi ben çalışıyorum ,kızlarda çalışıyor.İnşallah hepimiz için bereketli bir sezon olacak.