1 Ekim 2012 Pazartesi

DAYANAMADIM...İNVERTLEDİM...

 Şuruplarımız servise hazır.Servis tabaklarını değiştirmeyi ihmal etmedim::))
 Bir elde kek,bir elde şurup...ohhh ne alaaaaa...
 Benim kızlar Doktorunkiler kadar kültürlü olmasa da onlarda gazete okuyabiliyorlar::))
Ruşetlerde kek ile şurupu aynı anda vermek bir sorun oluşturuyor idi.Geçen yıl kullandığım apimaye şuruplukları için söylüyorum.Bu yıl eski sisteme döndüm.

Haftalık olağan bakımları yapmaya devam ediyorum.

Keklemeye devam ediyorum.Bu yıl aslında sadece kek verecek,Kasım ayında da kışa girerken şuruplayacak stoklarını tamamlattırılacak. Fakat planda değişiklik yapmak zorunda kaldım.

Yaptığım kontrollerde ruşetlerin aç kaldığını gördüm.Bal stokları yok gibi birşey.Bu açığı kek ile kapatma şansları da yok.Mecburen şuruplamak gerekti.

Benim şurup kazanı malum.

Kazanı yakacak isem bunu sadece ruşetler yapmak, için iş gücünü çoğaltmaktan başka birşey değil.Bu şartlar altında kampanyadan büyük kolonilerde yararlandı.Bir ay sonra yapmayı planladığım şuruplamayı mecburen öne çekmek zorunda kaldım.

Tabii bu kararımda diğer bir etkende , ruşetlerde ve kolonilerde yavru kemerinin istediğim oranda genişlemesi.Büyük koloniler pekala bu yavruları besleyecek güce ve stoğa sahipler ama aynı şey ruşetler için geçerli değil.

Bu yıl şuruplama da ise bir önceki yıl yaptığım gibi poşete döndüm.

Geçen yıl apimayenin şurupluklarından memnundum.Fakat bu yıl bir türlü elim onlara varmadı.::))

Poşetlemenin avantajı ; gün içerisinde herhangi bir saatate verebiliyor olman.Arı da bunu istediği gibi rahatça çekiyor.Taşma,akma ,koku gibi vesair sorunların hiç birisi yok.

Bir koloninin kontrolünü yapıyorsunuz,kapatmadan eşantiyondan bir tane de şurup poşeti bırakıyorsun o kadar ::))
Geçen hafta üç koloniyi birleştirmiştim.İkisini kat atarak,birini ise yan bölümüne yerleştirerek.Her ikisisinde de birleşme sorunsuz gerçekleşti.Bu üç koloninin ikisi sahteye gitmişti.Artık böyle bir sorunum yok::))

Mevsimsel tarih itibariyle bakımlar yerinde,gelişimler gayet iyi gidiyor.Şayet meteorolojik şartlarda beklendiği gibi giderse ,yine kışa sağlam ve sorunsuz gireceğim gibi görünüyor.

SLM ve Muhabbetle...


6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf poşetlerdeki şurup biraz fazla gibi geldi, kapat tarafından bir baskı yapıldıgında poşet patlayabilir, şurubun dökülmesi önemli degilde yağmaya neden olabilir. Arıların yavruya yattıysa, kolay kolay yavru bitmez artık, tam yükleme yappılana kadar yavru devam edecektir, uygulaman hayırlı olsun.

İnvert şurupla ilgili en uzun süren saklamayı bu gün açtım. Yani 10 ay dır, invert şurup kavanozda rafta bekliyordu, hafiften invert şurup kristalize olmaya başladı, Şurubun %90 nı hala sıvı tadına baktım hiç birt ekşime ve bozulma yok. Resimlerinide çektim, invert şurubu bu kadar hiç bekletmemiştim.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abim benim o nasıl birleştirme:( tüfekli adam resimleri olan gazeteyi gören arı nasıl birleşsin:) bak benimkilere liğme liğme ettiler gazeteyi gör bak haftaya seninkiler gazeteye dokunmadıkları gibi birde siper kazacak:)

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Yusuf bende bu gün şuruplamaya başladım ama bendekiler genelde 5 çıta baldan çok yavru var işallah yavru çürüğü olmazlar.
sen olayı çözün maşallah her şey yolunda görünüyor Allah daim etsin

Unknown dedi ki...

Yusuf kardeş selamlar,
Sonbahar bakımın hayırlı olsun,invertler poşette güzel görünüyorlar güzel bir besleme tekniği,burada havalar baya soğudu
bundan sonra bizde besleme işi baya zorlaşır onun için bizde en son besleme tarihi olarak 15 Eylül deniyor bu zamana kadar besleme işlemini bitirmiş olmamız gerekiyor,kolay gelsin,
selamlar saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Poşetlerin keyfi yerinde sen öyle tombul görüntelerine aldanma.İlk poşetlerimde acemilik yapmıştım hatırlarisen::))

İnvert ; artık taraflı tarafsız herkesin uyguladığı bir yöntem.Tabii 10 ay bozulmamasını da beklemiyordum doğrusu.

Muhteşem Abi.

Abi onlar,son dövizli bedelliler be yaw::))

Hani banka şubelerinden teskere alanlar::))

Onları benim arılarım bile asker yerine koymuyor:)

Zafer Abi.

Hani uğraycaktın::((

Mevsime göre hava sıcaklıkları gayet iyi gidiyor.Tasalanmak yerine sevinmelisin.Bu sayede kıştan süper çıkacaklar inşallah.

Mehmet Kardeşim.

Poşette şurupu gün ortasında verebiliyor olman ve arının bunu istediği gibi rahatça çekmesi,sıfır arı ölümü gibi bir sürü artısı var.

Sen bize göre mevsimi çok kısa yaşıyorsun.Bu bir dezavantaj.Tarla ekimleri ise avantaj.Bana göre söylüyorum tabii.Hepsi bir tarafa arıların hiç kattan düşmüyor.

Ne yaptımsa hala arılarımı kışa katlı sokamadım.Hedefim katlı kıştan arı çıkarmak.Bir gün olacak inşallah.

LSM ve Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

benim şahsi görüşüm
kek arıyı kandırmaya yarar
kovanda bal yoksa kekte işe yaramaz
bu yüzden
sizden olsam keki bırakırım
invert şuruba devam ederim
bu bilgiler yılların ürünüdür ve hepsi kayıtlıdır
başarılar