31 Aralık 2011 Cumartesi

2011 DEĞERLENDİRMESİ

 Arılarımız bir kışa daha hazırlar artık.
 Bu yıl ilk defa larva tarnsferi yaparak kendi analarımı ürettim.Bu yönden çok başarılı bir yıl oldu.
 Çıkan analarımızı ruşetlerde yetiştirme ve süreci yakından izleyerek tecrübe edinme imkanımız oldu.
 Yılın belki de en büyük kazancı.Sanaldan tanıştığımız bir sürü dostumuzu yakınen ,yüzyüze tanıma fırsatımız oldu ki bu sayede dostluğumuzu daha ileri seviye ye taşıma imkanımız oldu.
Mehmet Bey'i memleketinde ailesinin yanında ziyaretimiz de çok hoştu.Bu sayede Mehmet Bey'in ailesinin de bir şekilde bu ailenin içine kattık.( 2012 de uçuş güzergahlarını değiştirmesini bekliyoruz)

Bir yıl daha hareketli ve dolu dolu geçti.Çok güzel dostluklar ve tecrübeler edindim.Kendi adıma geriye dönüp baktığımda güzel bir yıl olduğunu düşünüyorum.

Arılarımın gelişimi ve bal rekoltesi beklenilen seviyeden aşağıda.Bunun sebeplerini de blogta zaten izah etmiştim.Bu açıdan baktığımda verimlilik açısından kötü değilse bile çok iyi olduğunu söyleyemem.Fakat edindiğim tecrübe hepsinin üstünde.

Mesela bu yıl ilk defa larva transferi yaparak kendi anamı ürettim.Benim açımdan çok heyecan verici bir durumdu.Başarmanın verdiği heyecan inanılmazdı.

Yine ilk defa ana üretim ruşetleri yaptım.Onların gelişimini tecrübe ettim. veya 2 çıtalık ruşetlerde ana yetiştirdim.Fakat bu yıl edindiğim tecrübeler ışığında 2 çıtalık ruşetlerde ana yetiştirmeyi planlıyorum.

Bütün bunların yanında 2011 'in en güzel tarafı yakınen tanıdığım dostlarımız.Sanal dostluk bir yere kadar ama iş gözgöze bakmaya geldiğinde karşınızdaki kişinin samimiyetini gözlerinde görmek gibisi yoktur.Burada isim isim saymaya gerek yok ama çok kaliteli arkadaşları yakından tanımak bu yılın en büyük kazanımlarından birisi idi.

Yaşadığımız müddetçe umudumuzu korumalı,heyecanımızı kaybetmemeli ve hedeflerimizin peşinden gitmeye devam etmeliyiz.Bütün bu arzu ve isteklerimizin 2012 yılından karşılanması dileğiyle...

SLM ve Muhabbetle...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

s.a yusuf kardeşim 2011 de herşeyin gönlünce olmasına sevindim 2012 ninde herşeyin istediğin gibigönlünce olması dileği ile sağlık mutluluk ve huzur getirmesi dileği ile selam ve dua ile

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi 2012 inşallah umutların gerçeklelştiği bir yıl olur. Sağlıcakla kal abi.

yunus dedi ki...

Yusuf bey 2012 yınızı bende tebrik eder sihhat sağlık dolu nice mutlu bir yıl geçirmenizi ve nice üzün ömürler dileklerimle saygı sevgi ve selamlarımı sunar 2012 yıl tüm değerli dostlarıma ve tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını yüce allahtann niyaz ederim.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

yusuf kardeşim selamlar,

2011 yılı arıcılık açısından çok iyi geçmesede sözünü ettiğin dostluk ve deneyimlerin kazanılması yönünden kazançlı olmasoı güzel.

larva transferini başardığına sevindim eh artık çıtayı yükseltmek lazım. Suni tohumlama aletini sadri abimiz bayağı geliştirdi haberin olsun. Sanada yakışır.
yeni senenin tüm arkadaşlara ve dünya müslümanlarına hayırlar getirmesi dileklerimle
Allaha emanet olunuz.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey ,2012 yılının bol ballı bol ana arılı geçmesi dileğiyle.Mesleğin verdiği bir durum olacakki arıcılığın muhasebesinide 2 senedie senden başka yapan yok.Hedef koyman çok güzel bir durum.Hedefsiz bir arıcının hedefi durduğu yerdir.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey seninle ve diğer dostlarımız ile tanışmamız benim için ve Ailem içinde bir şerefdir ve hepimiz çok mutlu olduk,ayrıca
memleketime kadar geldiğiniz içinde çok sevindim.
Her zaman sizleri ve Ailelerinizi misafirliğe beklerim.
Arıcılıkta paylaşımlarımızın mutluluğu ve hedeflerimize ulaşma sevinci her zaman daim olsun.
Yeni yılda sana ve ailene sağlık,mutluluk ve huzur dolu yıllar diliyorum.

Selamlar Saygılar.

miriliburak dedi ki...

Abi herşey gönlünce olsun inşallah.

Arıcılıkta bir çok işi başardınız darısı başımıza. Ama en güzeli arıcının arıcı dostlarının olması. sağlıcaklı günler dilerim...

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Yusuf Kardeşim Merhaba!
Arı,bal bahane... demekki aynı kafada,aynı düşüncede olan insanlar için uzak,yakın,da fark etmiyor.
Her nasıl oluyorsa bir şekilde birbirlerini buluyorlar.
2012 nin sana ve ailene huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.
Hoşçakal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf yeni sezona kayıpsız girip daha iyi bir muhasebe ile inşallah 2013 yılına giriş mesajın bundan daha iyi olur. Dostluk kervanı giderek genişmeleye devam ediyor, her şeyin hayırlısı. Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi,Muhteşem Abi,Yunus Bey.

Teşekkür ediyorum.Dilekleriniz , hepimizin ortak dileğidir.

Zafer Abi.

Başarıyı sadece bal'a endekslemedim.Dolayısıyla benim açımdan başarılı bir yıl oldu diyebilirim.Şuan suni tohumlama işini aklımın bir köşesinden dahi geçirmiyorum.Üstesinden gelmem gereken daha çokkk işler var.

Vecdi Abi.

Ne yaptığını bilmez isen, ne yapacağını da bilmezsin.Günün şartlarının belirlediği doğrultuda yaşar gidersin.Günü birlik yaşam felsefesi...

Bu bize göre bir yaşam tarzı değil.Geçmişin muhasebesini yapmaz isek artılarımızı ve eksilerimizi nasıl tesbit ederiz.Yaptığımız işlemlerin başarı oranını nasıl belirleriz.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Düşünürken hiç ölmeyecekmiş gibi program yaparım , yaşarken ise ölüm an meselesi gibi hesap vereceğimi düşünmeye çalışırım.

Mehmet Bey.

Bu onur hepimize ait.

Bu sefer sıra sende diye düşünüyorum.Sen sırayı bizde bırakmaya devam edersen , bizim ekip bu gezme işini acaip sevdi haberin olsun.Hele Mengeni de daha bir acaip ::))

Fatih Bey.

Kendi açımdan bazı noktalarda ilerleme sağladım tabii.Ama 2011 de başarı gururumuz senle Vecdi Abi oldu.2012 de çıtayı daha da yükseltmenizi bekliyorum.

Ali Abi.

Haklısın haklısında ,bu arı işi olmasa birbirimizi zor bulurduk ya :)

Sayın Bakanım.

2011 yılı genel anlamda benim açımdan başarılı bir yıl oldu.Eksik olan kısım ,bal rekoltesi ve arı gelişimi.Bunda istediğim başarıyı yakalayamamış olmamda bir etkim olduğunu düşünmüyorum.Lakin 4 katlı koloniyi de özlemedim değil hani:)

SLM ve Muhabbetle...