3 Ekim 2011 Pazartesi

BASKIN YEDİK...

 Bir başka oluyor arıcının sohbeti.İlhami abi,Zaim abi,Bakanımız,Elektrik  danışmanım Vahap ve elektrik mühendisimiz ve Asım abi.
 Adettendir yemek ve çay faslından sonra biraz arı karıştırdık.Aslında ekip geç kaldı.Zamanında gelmiş olsalar dı çokkkk daha detaylı bir arı karıştırma yapacaktık ama ucuz sıyırdılar :))
Vee günün sonu.Bir arıcı olarak bana sorsanız en güzel hediye nedir ,hiç düşünmeden bal'dır derim.Şahsen ben her arıcı arkadaşımın ürettiği bal'ı merak ediyorum.

Bu haftayı bay geçtim.Aslında planlamada yapılacak çok iş vardı.Taakii Bakan'dan ziyaret teklifi gelene kadar.

Haftalık planlamada sağım arkası yalanan petekleri almış,kekleri ve ilaçlamayı yapmış fakat genel anlamda kolonilerin güç durumları ve diğer kontrolleri yapacaktım.Bu sayede bütün kolonilerimin durumlarını daha yakın takip edecek,hangisinin daha sıkı kontrole ihtiyacı olduğunu bilecektim.Bu haftalık yattı.Bakalım haftaya ne yaparız.

Zaim bey aramıza daha yeni karışıyor ama istekli.Bu onu iyi bir arıcı yapacaktır.Ortama çok iyi uyum sağlıyor.İlk fırsatta Zaim abiye bir icazet töreni düzenlememiz lazım.

İlhami abiyi hepimiz tanıyoruz.Bloglardan birbirimizi onca zamandır tanımaza rağmen ,yüz yüze ilk defa bir araya gelme fırsatımız oldu.İlhami abi Aileden biri gibi.Sıcak ve hoşsohbet.

Belki haftayı bay geçtim ama dolu dolu bir hafta sonu oldu.Kazanımlarım daha fazla.Böylesine dostları her zaman göremiyor ve kazanamıyorsunuz.

SLM ve Muhabbetle...

11 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi gerçekten imrendim. Orada olmak isterdim. Arıcılar bir araya geldimi akşam nasıl oluyor anlaşılmıyor. Sağlıcakla kal abi.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Yusuf güzel bir gün geçirdiğiniz resimlerden belli oluyor... dostlukların baki kalması dileğiyle..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf güzel bir gün oldu. İşlerin aksaması o kadar önemli değil. Bahar ayı olsa önemli, şimdilik koloniler aç olmadıktan sonra pek sıkıntı yoktur.

Benim için en önemli konu bahçede, dalından meyve koparıp yemekti, en önemlisi hünnap meyvesine doymuşum, bayağıda zulalamışım ceplerime, evdekilerde hünnap'ı beğendiler::))

Bahçedeki karpuzlar sebnin olsun, başka zaman keseriz::))
Önemli olan gerçek dostluk, Allah senden ve cümlemizden razı olsun.
Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,Zaim abiyi görmedim ,ama babacan davranışları Sadri abiyi ve Muhteşem abiyi bende anımsatıyor.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle ,saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm

Keyifli bir gün olmuş tekrarı nasip olur inşallah...
Abi sen ucuz atlatmışsın ben ne yapayım daha salep içmeye gelecekler var :))

Unknown dedi ki...

Yusuf bey Selamlar,
Arı dostları ile birlikte geçen gün ve sohbetler çok güzel geçiyor,resimlerde de göründüğü gibi arıcılar memnun,böyle dostlukların hep beraber devamını diliyorum.

Selamlar Saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Hiç Doktorsuz gezi olur mu.Bir yanımız tabii ki eksikti.Muhabbet oldu mu gerisi detay oluyor.O da arıcılarda zaten fazlası ile var.

Zafer Abi.

Evet abi,güzel bir gündü.Zaman her zaman müsait olsa da daha geniş katılımlı toplantılar düzenleyebilsek.

Sayın Bakanım.

Demesi kolay.İş çıkışı ve hafta sonu iki gün arılıktasın.Tabii bir de hacı var.Doğru belki iş aksamayacaktır ama benim gönlüm rahat etmiyor.İllaki haftalık koloniler hakkında ve gidişatından haberim olmalı.Bundan sonraki programları Cumartesi yaparsın diye bekliyorum.

Sen gelmeden bir risk değerlendirmesi yaptım.Dedim ki ya karpuzları feda edeceğiz ya da hünnapları.

Hünnaplarda karar kıldım.Nihayetinde arkanda daha fazlası kaldı.Aslında bahçenin sonuna geldin.Hasatın nerdeyse bir arkasında kaldın.

Vecdi Abi.

Zaim abi değerli bir insan.Hele bir de arıcı oldumu tadından yenmez:))

Fatih Bey.

Salep haaaa...

Sen o kadar yiyecek resimleri yayınla, saleple kurtulacağını düşün::)))

Hata yapıyorsun hataaaa benden söylemesi.Bu ekip gittiği yeri kurutuyor.Yiyemediklerini de cepine koyuyor.

İyisimi sende benim gibi en makulünü feda et...

Mehmet Kardeşim.

Ortamın havasını soluyan birisi olarak bizim yaşadıklarımızı hissettiğini düşünüyorum.Yazın inşallah tekrar aynı ortamı beraber soluruz.Sadık amcaya selamlar...

SLM ve Muhabbetle...

İlhami Uyar dedi ki...

Yusuf bey sizin güzel baktığınız herşey öyle yansır,sizdeki güzellikler bize yansımış,herşey için çok teşekkürler devamı burada olacak inşallah,en derin sevgi ve saygılarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Aç karna salepmi içlir. Salep içmeninde bir adabı vardır,biline, ilgili mesajı almıştır::))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

Ne güzel kelimeler dökülüyor öyle kalbinden eline.Teşekkür ediyorum.Bundan sonra da devam edecek inşallah.

Sayın Bakanım.

Sen Fatihin kusuruna bakma.Farkında olmadan boşta bulundu.Yok hükmünde say ,yoksa başına ne geleceğinin farkında değil::)))


SLM ve Muhabbetle...

miriliburak dedi ki...

O resimler seyirlikti siz yanlış anlamış olmayasınız :))