28 Eylül 2011 Çarşamba

KIZLARI KEKLEDİM...

 Bizim kekçimiz Mustafa Abi.Her yıl olduğu gibi ,bu yılda soluğu onun yanında aldık.Hoş sohbet,güleryüzlü ve çok düzgün birisi.İşini hakkıyla yapmaya çalışan ,Allah korkusu olan birisi.Tanıyanlar biliyor zaten.Mustafa abi kek yaparken ,içine limon katmayı yeğliyor.Asım abi bu tavsiyeye uyanlardan.Ben ilk yıl uydum ama sonraki yıllarda çok mantıklı gelmedi açıkcası.İçindeki limon kekin biraz daha cıvık olmasını sağlıyor o kadar.Tabii Asım abiye kalsa limon keki invertliyor ama ben emin değilim şahsen.
 Mustafa Abinin büyük oğlu.Daha önceleri küçük oğlu ile tanışmıştık ama büyüğü ile ilk defa bu yıl tanıştık.Babasının oğlu,ondan aşağı kalır yanı yok.
Keki 20 kg'lık paketlere koyuyorMustafa abi.İşin geri kalan kısmı ise bize kalıyor.Ufak paketlere ayırmak.

Artık yeni sezon hazırlıkları olanca hızıyla başladı.Bir taraftan arılarımızın kışlık stoklarını ayarlar iken,bir taraftan da ilaçlamasını yapıyorum.Sağımın arkasından kek ile başlıyorum.Kasım ayı gibi de invert beslemesi yaparım olur biter.İlaçlama için ise iki değişik etken maddeli ilaç kullanıyorum.Gezginçilik yapmadığımdan dolayı da varroa konusunda pek sıkıntılı değilim.

Bu mevsimde bir şeye daha dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.Zayıf kolonilerimize.

En büyük tehdit yağmalanma ve tabii ki güve.Ben her hafta zayıf kolonilerde mutlaka haftalık güve kontrolü yaparım.Ayrıca zayıf kolonilerin arıları olduğunca sıkışık olmalı diye düşünüyorum.

SLM ve Muhabbetle...

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf selamlar.

Yav kekleri görünce içim gitti, ne güzelde paketliyorsun öyle. Geziye gelirken bundan sonra kızlarıda getirmeyi düşünüyorum::))

Uyarıların, hele bu mevsimde çok koloni kaybını önler.
Arıcılar, başta açlık, yağma, anasız koloni tespiti ve ayrıca depolanan örülmüş peteklere gerekli özeni göstermeli.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi keklerin güzel görünüyor. Uyarıların gerçekten hem zamanında hem yerinde olmuş.Sağlıcakla kal abi.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

selamunaleyküm yusuf kardeşim;

"bakarsan bağ bakmazsan dağ olur"
diye bir ata sözümüz var arıcılıktada
" bakarsan bal bakmazsan hallolur" diye uyarlayabiliriz.

tavsiyelerin yerinde ve önemli şeyler, tüm arıcı kardeşlerime kayıpsız kışı geçirmelerini diliyorum.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,keklerin güzel olmuş.Bhara arıların güçlü çıkması dileğiyle,saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

s.a şimşak kardeşim herşey iyi güzel de hem hocayı övüyon hemde kendi bildiğini okuyon hoca ne dedi limon için ana arıyı kudurtur yumurta atması için demedimi demek ki sen keklemeyi besleme amaçlı yapıyon ben ise yumurtlamaya teşfik için beslemek için keke gerek yok şuruplama daha iyi bu görüşler benim kiler ben ne dersem deyim kendi bildiğini oluyacağın için dediğin gibi olsun.selam ve dua ile.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Oldu canım oldu...İstersen komşuyu da getir::((

Arıcı isen boş verme şansın yok.Her daim işini takip edeceksin.Bunlarda yapılması gereken mevsimsel işler.

Muhteşem Abi.

Yahu sen yapma bari doktorum.Ustana bir baksana,Ağzının suyu taaa buralara kadar ulaştı.Allahtsn kekler köyde arazinin içinde ,köpeklerde serbest dolanıyor da rahatım.

Zafer Abi.

Hepimiz tüm arıcı dostlarımızın kayıpsız bir yıl geçirmesini temenni ediyoruz.

Vecdi Abi.

Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum da iki yıldır hava şartları pek müsaade etmiyor.Şevkim kırılmadan çalışmaya devam ediyorum.Nihayetinde hayvanların bir suçu yok ki.Benim de olmamalı.

Asım Abi.

Bak işte burada sana katılıyorum.Ben limonun yararı olduğunu düşünmüyorum.Kim demiş sana hiç katılmıyorum diye,bak işte bal gibi de katılıyorum::))

SLM ve Muhabbetle...