23 Mayıs 2011 Pazartesi

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ...

 Arılarımı seviyorum ama tembel olanını değil.Böyle kenarda pinti pinti yatmalarına hasta oluyorum.
 Antalyalı kızların önde gidenlerinden.Geldikleri gibi devam etmiş olsalardı şimdi üçüncü katı atmıştım diye düşünüyorum
 Benim kızların önde gidenlerinden.Nerdeyse Antalya'lıları yakaladılar.
 İstenmeyen misafirler karıncalar.Örtü bezi olarak çuval veya bez kullandığım dönemlerde talk pudrası kulllanarak çözüm üretmiştik.Şimdi ise durum daha farklı.Kenar kısımlarda pudra kullanamadığımızdan karınca istilasına uğramış durumdayım.
Uygulamayı düşündüğüm tedbir ise ,sehpa ayaklarına gres yağı sürerek orman zemininle karıncanın bağlantısını kesmeye çalışacağım.

Artık sıcaklık sorunumuz yok.Bu saatten sonra olsa olsa daha fazla sıcaklık sorunumuz olur:)

Haftalık rutin kontrollerimi yaptım.Tabii hep kontrol kontrol diyorumda ; nasıl yapıyorum onu hiç anlatmadım.Sistem şöyle işliyor.

Her kontrole bir not defteri yanımda çıkarım.Alınması gereken notları oraya alır ve onları müsati bir zamanda koloninin ana klasörüne aktarırım.Koloninin geçmişini görmek ister isem klasöre bakarım.

Bir sonraki kontrole çıkar iken bu not defterine bakar ,ilk olarak müdahale edlmesi geken koloni var ise ona ilk etapda bakarım.Ardından da sıra ile koloilerin genel kontrollerini yaparım.Burada da koloninin ilaçlaması,meme kontrolü,çerceve ihtiyacı ve genel görüntü.

Tecrübe sahibi her arıcı bir koloninin kapağını açtığı anda, koloninin genel görüntüsünden o koloninin sorunu olup olmadığını işlerin yolunda olup olmadığını üç aşağa beş yukarı anlar.Tabiii bunun için biraz tecrübe gereklidir.Elhamdüllillah bu konuda iyiyimdir.Kendimde gördüğüm en büyük eksiklik ise alınacak kararlar konusunda tereddütte kalmam.Yapmam gerekeni biliyorum ama uygulamıyorum.Mesela bir koloninin anasının öldürülmesi lazım,mantık bunu söylüyor ama elim varmıyor.Takii boğaza dayanana kadar.Veya bir koloni görünüyor ki iflas edecek,birleştirilmesi lazım,ben hala bitkisel hayattakini kaldırmaya çalışıyorum.bunun gibi...

Bir de haftanın genel görünümüne bakalım.

Bu hafta iki oğul daha aldım:((( Tabii bunlar Antalyalı değildi.Kolonilerimim genel görüntüsü tam olarak beklediğim gibi değildi.60 kadar temel petekle kontrole başlarken eyvah bugün yetmeyecek diye düşünürken ,akşam sonunda elimde 40 civarında petek  vardı.60 civarındaki koloinin bu zamanda en az bir petek ister diye düşünürken arttı.Bu zamanda en az haftalık her koloni bir tane harcamalıydı.

Geçen hafta elimde doğan analardan bir tanesini ,kafesle anasız bir koloniye vermiştim.Çiftleşmemiş bir ananın kabulü zordur ,malum.Bu hafta ananın kabul edildiğini ve çiftleştiğini görmek beni mutlu etti.Bu haftanın güzeli idi.

Yine hafta içine hazırlık olması açısından iki tane kolonimin anasını birer çerçeve ile alarak,ruşete koydum.Bunu da hafta arası Bakanın kızını istemeye gideceğimden hazırlık olarak yaptım.


SLM ve Muhabbetle...

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi vallahi bu sene içim açıldı desem yeridir. Geçen seneye göre ağzından bal damlıyor hani..Bereketli bir sezon dileklerimle...sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,dölsüz ana arıyı şuruba batırdım perşembe günü verdim kabul ettiler.Mehmet beyin sitesindeki videoda seyretmiştim.Bu hafta çıkacak ana arılarda deneyecem.Bereketli sezon dileğiyle,saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi

Ne yapalım abi.Biz başkaları gibi olmayanı değil ,her daim olanı yazıyoruz.Birilerini pazar olarak görmüyoruz.Karşılıksız paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz.Gönül işlerin her zaman yolunda gitmesini istiyor ama gitmediği zamanlarda oluyor.

Geçen yılı yaşadıktan sonra bu yıl hakketen farklı.Umarım da öyle devam eder.

Vecdi Abi.

Dölsüz anayı çiftleştirme kutularına atıyorlardı.Orada risk daha az.Kabul oranı yüksek.Bu ise 9 çtalık bir koloni olduğundan açıkcası çok ümidim yoktu ama tuttu.Bundan sonrakiler tutar mı o da zor bence.Yani bana göre biraz şans.

SLM ve Muhabbetle...