12 Mayıs 2011 Perşembe

KUZULARI YAKALADIM...

 Başka ağaçmı bulamadılar sanki.Tuttular da en olmaz ağacı seçtiler..
 Ustalarım sağolsunlar işe hemen el attılar ve merdivenleri birleştirmek suratiyle bir eşek yaptılar.
 Mübarek sanki yangın merdiveni.
                                 Kuzularda yakalanmanın üzüntüsü ,bende ise yakalamanın sevinci.
Şimdi kovana girme zamanı.İnverti spreyle üzerine püskürtünce yiyince nasılda kuzuya döndüler.




Dün iş dolayısıyla yolum yazlığın yakınlarına düşünce, kızları bir kontrol edeyim dedim. İyi de etmişim. İlk iş olarak Antalyalı iki koloninin katlardan meme temizliği yapmıştım ama alt katlara zamanım kalmamıştı. İçimde bir ukde kalmıştı. Hemen kafalarında bitiverdim.



Alt katlarda bir taraftan meme temizlerken bir taraftan da anayı aradım ama nafile.Bi defa arı çok hareketli. Rahat bir kontrol imkânı tanımıyor. Günlük yumurta aradım o da yok.Ama ana kesin yoktur da diyemiyorum çünkü kovanda da böyle bir hava sezinlemedim.



Her ihtimale karşı yine beğendiğim iki veya üç ana memesini bırakarak kapattım. Bu koloniler de anayı bulabilseydim ayıracaktım ama nafile.



İşimi bitirdim, kolonileri gözlemlerken ağacın tepesinde bir karartı gözüme ilişti. İlk olarak belki bir poşettir dedim ama şekli görünce hah yandık dedim. Tahmini 9-10 metre yükseliğinde.Gözle arıyı göremiyorsun. Sadece şeklini görebiliyorsun. Bunu nasıl alırım diye hesap yapmaya başladım ama ağaç çok ince ve beni taşıması mümkün değil. Oradaki en kötü ağaç seçimini yapmışlar.



Hemen çalışma olan iki ustamı çağırarak üç ahşap merdiveni birleştirmek suretiyle bir eşek oluşturdular. Merdivenle beraber oğula ulaştım ve dalı keserek kaçak koloniyi kovana yerleştirdim.5-6 çıta civarında bir oğul.



Şimdi aldı beni bir düşünce. Bu kızlar benim bayağı bir başımı ağrıtacak. Kolonilerin hemen anasını değiştirmek bir çözüm ama şimdi zamanı değil. Bir defa katlı kolonilerde anasını hakladıktan sonra her daim meme temizliği büyük bir sorun. Vaktimi bununla harcamak istemiyorum. Bu sebeple bir şekilde bu kolonileri sonbahara ulaştırıp bal sağımının arkasından haklamayı düşünüyorum. Başıma dert aldım dert.



Bu hafta ilk yapacağım iş oğul tuzakları kurmak olacak. Şu halime bak, olacak iş değil:))



SLM ve Muhabbetle...



12 yorum:

beebloggers.com dedi ki...

Ηello, nice work.

İlhami Uyar dedi ki...

hayırlı olsun sayın Şimşak

Mustafa Doğan dedi ki...

Abicim hayırlı olsun.

Baya maceralı olmuş. Ormanda arıcılık yapmak böyle bişey demek ki.

Rabbim yar ver yardımcınız olsun.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi oğul hayırlı olsun:) ama sana bir kötü haber vereyim bundan sonra çıkan oğullar büyük olasılık oraya toplanacaklar:( benim bir kaysı ağacım var her sene aynı yere oğul konar. Bende o dalı hiç kesmedim ve o kısmını hiç ilaçlamadım..Neden dersen 150 cm yükseklikde:) sen ne yap yap oraya kötü kokacak bir şeyler sür derim. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Yusuf bey hayırlı olsun,
fakat çok yükseklere çıkmanız biraz tehlikeli olmuş,dikkat ediniz,selamlar.

yalovalı arıcı dedi ki...

Adaş hayırlı olsun.

Bu antalya kızlarından çekeceğin var senin.

Pazartesi günü nasipse bende Ali hocadan 10 koloni alacağım.Aynı dertlerle uğraşmam inşallah ben de :))

Arılığın yanında kavak ağaçları var en ucuna konarsa ana arı yandık :))

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Yusuf Kardeşim Merhaba!

Senin, acilen bir dernek düzenlemen lazım...

Sünnet töreni yani, bence hiç başkada çıkar yolun yok.

Bir de deve mi kesersen ne yaparsın düğünde (sana da bu yakışır) çıkar geliriz be...

Derneğini mübareklemeye:=)

Her şey gönlünce olsun, hoşçakal.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Hayırlı olsun.
Yükseklere konunca biraz zor oluyor.
saygılar

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey,ogulun hayırlı olsun.Keşke dalı kesip yakın bir yere koysaydın.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm vay baş bakanım sen bu hallere düşecek adammıydın uydun şu laz arıcının sözüne ihtiyar ne anlar arıdan sebep oldu sanada bu şu antalyalıları aldırdı sana neyineydi senin oğula meyilli koloniler artık her kolonin 3-5 oğul verirse köylüyü ihyavedersin artık.selam ve sevgilerle allah yardımcın olsun.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

selamünaleyküm yusuf kardeşim,

valla arıcılıkta en büyük zevklerimden birisi oğul yakalamak tabi seninke gibi öyle zor ağçlarda değil.kaç tane yakaladın dersen şu ana kadar üç tane ama hakikaten çok zevkli öyle kapan kurup kovana girmesi hazır yemek gibi ..ama daldan toplamak kendin pişir kendin ye misali..
sırf bu oğul için arılığımda .bir sepet kovan bulunduracağım ama bir türlü arılandıramadım bir kez arı koydum oda sepeti terk etti ama eğer bir oğul alırsam direk sepete alacağım hem oğulada meyilli olur.
yusuf seninki ayrı bir güzel be,
balık tutunca palamutları bir dala dizer eve öyle getirirdik seni daldaki oğullu tuttuğunu görünce nedense aklıma o geldi.:)))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Yorum atan ve bütün arkadaşlardan blogger adına özür diliyorum.İki gündrü süregelen arızadan dolayı bir sürü yorum silinmiş ve ben onları okuyamadım bile.Üzgünüm....

Zafer Abi.

Tek senin yorum kalmış.Blogger sana ayrıcalık tanımış.

Oğul yakalamak insanı sevindiriyor.Lakin durum beni menmun etmiyor.Bir koloninin güç kaybetmesi o koloninin bal sezonunu pas geçmesi demektir.Bu da benim hoşuma gitmiyor.Bir yıl emek harca ve sezonu pas geç.Hiçç iyi değil.

SLM ve Muhabbetle...