28 Mart 2011 Pazartesi

BİSMİLLAH

Nihayet yüzümüze kan geldi beee... En güçlü sayılabilecek kolonim.
Kışın yer değiştirdiğim kolonilerim.Yer şaşırtmak için,birazda otlamaları için bir miktar püren :))




  • Bu yıl benim açımdan biraz durgun geçti.Takip edenler bilir , en son yayın tarihi 21.01.11.Arılarım ile bende kış uykusuna yattım diyebilirim.




  • İlk olarak elimdeki kış oyuncağımı kaybettim.Kışın vakit geçirmek için 2 tane zayıf ruşetimi ofisimin balkonuna getirmiştim.Bu yılda işler umduğum gibi gitmedi.Geçen yıl yaşadığım olumsuz tecrübelerin ışığında bu ruşetleri Bahara çok iyi durumda çıkaracağımı düşünüyordum ama yine sonuç olumlu olmadı.Bu sefer ki ölüm sebepleri havasızlık.Aslında işler gayet yolunda gider iken ,soğuk hava akımı başlamı ile birlikte kolonileri geçen yıl yaptığımı yaparak içeri almadım ve balkonda bıraktım.Kombinin de aynı ortamda bulunması içerideki oksijeni tüketerek maalesef iki ruşetimin sönmesine sebep oldu.Maaselef bu da acı tecrübelerimden biri oldu.




  • Gelelim yazlıktakilerin durumuna.Olumsuz başladık,olumsuz haberlerden devam edelim.Yazlıkta bıraktığım zayıf iki ruşetimde kışı çıkaramadı.Maalesef onlarda havasızlıktan öldüler.Ruşetin üstünü branda örtü ile kapatınca ve alttan da havalandırma deliği de olmayınca sonuç hüsran oldu.




  • Kolonilerimde ise bir koloni kaybım var.Bir kolonimde anasız kaldı.Fakat dikkatimi çeken bir farklılık gözlemledim.




  • Aralık kontrollerinde 7 çerçeve arılı,2 çerçeve yavrusu olan bir koloni nasıl olurda şuan ki mevcutu 1,5 çıtaya düşer .Akıl alır gibi değil.Her hangi bir yorumda getiremedim doğrusu.




  • Geri kalan kolonilerim ise gayet iyi.Yavrulama faaliyetleri başlamış,artık bundan sonra tutabilene aşk olsun.Tabii umarım geçen yıl olduğu gibi ani bir soğuk hava dalgası ile başbaşa kalmayız.Yoksa duman oluruz.




  • SLM ve Muhabbetle...

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi gariplerinin ölmesine üzüldüm. İnşallah bu sene hep beraber iyi bir sezon geçireceğiz. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Selam Yusuf bey,
Bu yıl inşallah istediğiniz gibi bir yıl olur,yeni sezon sizin için hayırlı bol ve bereketli geçmesini diliyorum,selamlar saygılar.

miriliburak dedi ki...

selamünaleyküm

Yusuf Abi ömrü olan nefes almaya devam ediyor vade yettimi gerçekler bahane. Hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmen duası ile.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf her kış balkon faciası yaşaman seni olumsuz etkiliyor. Bir şeyin üstüne ne kadar düşersen mundar olur, bak kalfaya, neler yapıyor.

Bu sene kış sonradan geldi ve bir çok koloni bahara çıktıktan sonra öldü.Uzun bir aradan sonra bende bu sene toplam 5 kolonim söndü.3 koloni anasız bahara çıktı birisini birleştirdim digerlerine yeni anaarı verdim yolumuza devam ediyoruz.

Her şeyin hayırlısı, ormana terk ettiğimiz koloniler başta bizi ve sonra bir çok kişiyi şaşırttı.
İnşallah havalar bir daha sogumaz ve tüm arıcılar adına hayırlı bir sezon olur.
kal sağlıcakla.

yalovalı arıcı dedi ki...

SLM...
Adaşım baharımız hayırlı olsun.
Kışa giren kolonilerimiz bahardada kışa girdiği gibi nüfusta çıksa bu arıcılık tadından yenmez:))
Arıcılıkta kışlatma yeri artık çok önem kazanıyor senin arılığına hiç gelmedim fakat yayınlardan takip ettiği kadarıyla senin arılık benim arılıktan farksız gibi.Yani kışlama için çok elverişsiz.Benim bulunduğum bölgenin 20 km güney kısımda yani bursa istikametindeki koloniler şu anda nerdeyse kat atılacak durumdalar benim koloniler hala 2/3 çerçevede çabalıyorlar.Çok zor şartlarda arıcılık yapmaya çalışıyoruz sonrasında emeklerimizin karşılığını alamıyoruz diye üzülüyoruz.Ne yapalım belki ilerde şartlar değişirde bizlerde gülerek arıcılık yaparız.
Sezon hayırlı olsun kolay gelsin...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Basit bir sebepten ötürü ölmesi beni de üzüyor ama yapacak birşey yok.Bu yıldan beklentilerimiz yüksek.Umarım hep beraber iyi bir mevsim geçiririz.

Mehmet Bey.

Temnnilerin için teşekkür ediyorum.İnşallah bütün arıcı dostlarımız iyi bir yıl geçirirler.

Fatih Bey.

İnşallah.Ömürde bir garantimiz yok ama 70-80 li yılların hesabını yapıyoruz.Hedefsiz yaşam olmuyor ,ne yaparsın .İnşallah bu yıl hepimizin yüzü gülecek.

Sayın Bakanım.

Üzülmüyorum desem yalan olur.Bir arı sevdalısı olarak onların toplu cansız bedenlerini kovanın içinde görmek içimi sızlatıyor.Bu onların değil benim seçimim di ve benim hatam sonuçunda öldüler.Lakin yapacakta birşey yok.Her yıl bilgi dağarcığımızın üstüne birşeyler daha ekleyerek yola devam et meliyiz.Hayat devam ediyor.

Adaşım.

Malumun ben gezginci değilim.Dolayısıyla yer seçimi konusunda çok şansım yok.Bulunduğum mevki de kışlar biraz sert geçiyor.Mesela bu yıl bahar biraz daha geç geldi.Bu gibi meteorolojik etmenler kolonilerimi etkiliyor.

Fakat benim bahsettiğim anormal nüfus azalması olan sadece iki kolonim.Diğerlerinde böyle bir gözlemim yok.Dolayısıyla da bunu etkilyen faktörün de hava şartları olmaması gerekir diye düşünüyorum.Tesbit edemediğim farklı bir etmen olmalı.

Tabii zaman sorunum olmasa ben de erken baharın geldiği yerlere arılarımı taşıyarak stard çizgisinde avantajlı olmak isterdim ama şuan ki çalışma temposunda mümkün değil.Mevlam ömür verirse belki ileri de.

SLM ve Muhabbetle...