21 Ocak 2011 Cuma

Soldan sağa ; Mete bey,Salih abi,Asım abi ve biraderim Selim.
Stres atma vakti...

  • Kış ayının nimetlerinden yararlanarak arıcı dostlarımızla bir araya gelme fırsatımız oluyor.17 Ocak Pazartesi günü Asım ,Salih abi ve Mete bey'i yanına alarak ziyaretimize geldi.Arıcılar bir araya gelirde saatin önemi kalır mı :)
  • Çok hoş sohbet oldu.Sektöre dair güzel paylaşımlarımız oldu.Sohbetin hoş tarafı dedikodu değil sohbet yaptık.Mete bey'i ilk defa tanıdık.Komşu köyde arıcılık yapıyor.Tabii bizim gibi sabit değil.Gezginci arıcılık yapıyor.Kayseri de de organik arıcılık yapmaya çalışıyor.İzlenimim arıcılığı düzgün yapmaya çalışan,yan yola sapmayan hedefleri ve farklı uygulamaları olan değerli bir arkadaşımız.Bir şekilde sanal aleme onu adapte edip bilgi ve becerilerini paylaşıma açtırmalıyız.
  • Salih abi ve Asım abiyi ise hepiniz tanıyorsunuz.Salih abi çok hoş sohbet.Çok güzel bir ortam oldu.Kardeşim bile saaatin nasıl geçtiğini anlayamadı.
  • Arkadaşlarımıza bizi ziyaret edip onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum.
  • Bugün sıcaklık değerleri kovan açmaya uygun olunca şehirli arılarımı bir açayım dedim.Dışarıdan yaptığım gözlemim işlerin pekte istediğim gibi gitmediği yönünde idi.Hatta 1 nolu kolonin ana kaybettiğinden de şüphelendim.Bütün bunların cevapını bulmak için fırsattan istifade ederek kovanın kapağını açtım.
  • İlk olarak 1 nolu şehirlinin anasına baktım görünce derin bir oh çektim.Fakat kolonide çok gerileme olması biraz canımı sıktı.Arı mevcutu yarım çıtaya kadar düştü nerdeyse.
  • 2 numaralı şehirli ise daha iyi durumda ama onun mevcutta çok olmasa da azalma vardı.
  • Sebeplerine gelince ; Sıvı beslemeyi kesmiştim zaten.Ama kek çıtaların üzerinde durmaya devam ediyor.Gerçi arıların pek ilgilendiklerini de görmedim.Dışarıdaki hava 10 derecenin altına düştükten sonra balkonun camını kapatarak arılarımı 20 derece civarında kapalı tutmuş idim.Fakat kovanı ilk açtığım da ölüm oranını çok görünce bu uygulamadan vazgeçerek,kovanların önünü ve musluğunu her daim açtım.Dolayısıyla da sıcaklık değerleri artık dış hava değerli ile aynı değerlerde.Anlıyacağınız artık kendi haline bıraktım.
  • SLM ve Muhabbetle...

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf hava sıcaklıklarının dışarı içeri mevzusu bir çok işçi arıyı yok ediyor.
Ben bunu şuna benzetirim, ısınan bir şey hemen sogumaz, soba olsun arabanın motoru olsun.
Kovanlarda ısındıgında birde yavru faliyeti olursa mutlaka arı ya polen yada su için dışarı gidiyor, ısı içerde yavru oldumu zatem 34 ile 35 derece civarında, buradan dışarı giden arıların bir çogu dışarda kondugu yerden kalkamayıp ölüyor. Bunlarıda bir degerlendirmek gerekiyor.

Normal şartlarda yavru var, yiyecek sorunu yok ve arı çogalması gerekirken azalıyor, aradaki kayıp yukardaki saydığım nedenlerden dolayı oluşuyor.

Ben başka izah bulamıyorum, her gün merdiven çıkan yükselmesi geremezmi, bu düşüş neden?
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

İlk olarak açık havaya salmadığım için bu sebepten ötürü ölüm oranının çokluğunu buraya bağlamıyorum.Kapalı halde iken bu oran çokluğundan dolayı,sabit sıcaklık uygulamasından vazgecerek,açık havaya bıraktım.

Kapalı iken ölüm oranını fazla buldum buna da bir sebep bulamadım.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Yusuf bey;

Çok hoş bir sohbet oldu ,mete beye bir blog yapma fikrini onaylıyorum,kendisine bir teklif götürsekmi:?

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Salih Abi.

Sayenizde dediğiniz gibi harika bir sohbet ortamı oldu.Mete Bey'i bir şekilde sanal ortama katmalıyız.Arıcılara katkısı olacağını düşünüyorum.

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey sezonu açmışsın.Herkese bol ballı sezon geçirmesi dileğiyle.Saglıcakla kalın.