1 Kasım 2010 Pazartesi

ARILIKTA GECE MESAİSİ

Allahtan benimkiler kuzu gibi de ses çıkarmıyorlar.
Arılıkta gece çalışmalar devam ediyor.
Motorize yardım ekipi.Yakıştı doğrusu.Allah güle güle kullanmayı nasib etsin.
  • Hafta son koloni bakımı için son derece güzel bir hava mevcuttu.Bu sefer işi sağlama alarak sabah erkenden işe koyuldum.( siz erken dediğime bakmayın saat 11.00 gibiydi).Niyetim kovanları derinlemesine karıştırıp arı sayısı,yavru mevcutu gibi verileri kayıt altına almak idi.Bir kaç kovanı karıştırmaya başlayınca arıların buna pekte müsaade etme niyetleri olmadığını gördüm.Yağmacılık eğilimi gösterdiler.
  • Geçen yıllarda benim kolonilerimde bu ayda da olsa böyle bir davranış şekilleri yok idi.Bu yıl yaşadıkları yokluk demekki onlarında davranışlarını değiştirdi:).
  • Baktım ki böyle olmuyor bende seri kontrol ve bakım yapmaya ve arkasından ikinci kontrollerde veri elde etmeye karar verdim.Derkennn...yakalandık.
  • Halamın beyi,yani eniştem ,emekli imam Sefer hocama geçen hafta orman içindeki yüklerini taşıyabileceğimi ,ama bunu akşam saatinde yapabileceğimi söylemiştim.Bu sefer günün ortasında kapıya dikilince sakal,bıyık misali kaldım.Velhasıl kıramadım ve günün en değerli 3 saatini ona ayırmak zorunda kaldım.Vardır bir hayır inşallah.
  • Eee orta sahadan gol yiyince ,artık maçı almak için şansa ihtiyacınız vardır.Derkenn Asım abi çıkageldi.Süpriz tabii.Sağolsun beni kırmadı,ben yakalandım sen devam et dedim.
  • Sonuç; Koloni bakımlarını akşamın ilerleyen saatlerinde ancak bitirebildim.Gerçi bu benim geç saatte yaptığım ilk bakımda değildi hani.
  • Koloni durumlarına gelince;vaziyet iyi gözüküyor.Genel bir toparlanma var.Sonbahar bakımı konusunda gelecek yıl ki uygulama şeklinde de değişikliğe gideceğim.Bu yıla kadar sağım arkasından kek ve varraoa mücadelesi yapar,Ekim sonu gibi de şuruplamaya geçerdim.Bundan sonra şuruplamayı da sağım arkasından yapacağım.Faydasını gördüm.Kekin faydası olduğu muhakkak ama şurupun yeri ayrı.
  • SLM ve Muhabbetle...

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Çalışacagın zaman yat, şimdi gece mesayilerine devam et bakalım.
Her şey zamanında yapılmalı hele arıcılıkta ertelemeler çok büyük sorunlar çıkarıyor.

Senin daveti bir kaç arkadaşa ilettim, zafer abi beni güldürdü, Saim abi ise büroda ne işimiz olur köyde toplanalım dedi, geçen seneden de alacagımız saklı duruyor zaten::))

Kış bir gelsin halledecegiz.
Kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi motorlu arkadaşın ehliyeti varmıydı acaba:)Arılarının bir nebze olsun toparlanmış olmasına sevindim sağlıcakla kal..

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Maalesef bir aylık gönül kırgınlığının faturası ağır oluyor.

Kışın gelmeniz meyvalarımın sıhhati açısından yerinde bir karar olmuş:)Bekleriz...

Muhteşem Abi.

Trafik kontrolü yapıyor olsaydım ,kesin motora el koyardım :)

Arılarımız ,nerdeyse bizim bir parçamız oldu.Onlardaki ufak bir sıkıntı ,ne yazıkki beni daha fazla kasıyor.Düzene girmeleri beni mutlu ediyor.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

s.a baş bakanım dilek ve temenni lerin için çok teşekkür ederim kendi blogumda da resmin altında ki yazımdada belirtiğim gibi bu gün bu gün yaptığım gözlemlerde yapmış olduğun petek saklamak için yaptığın kafes üzerimdeki sac fazla sıcak günlerdeçok kızacağından bütün petekleri eritir tabikiönlem almazsan

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi.

Yazın bir mikar sıcak olacaktır elbet ama bunun peteklerin bulunduğu alanı pek etkileyeceğini düşünmüyorum.Hava akımından dolayı serin kalacaktır.Ayrıca Yazın en sıcak olduğu dönemde de zaten bu çerceveler kovanın içinde olacak.

SLM ve Muhabbetle...