9 Ağustos 2010 Pazartesi

BASRA BALI BAŞLADI

Sırlanması tamamlanmış bir çerceve.

Özlemişiz bu beyazlığı.

  • Kısa bir tatilden sonra tekrar aranızda ve arılarımın başında olmak güzel.İnsan bünyesinin tatile ihtiyacı var ama iş yoğunluğundan buna pek fırsat bulamıyorum.Buna da şükür.Meslek konusunda tekrar seçme şansına sahip olsaydım,kesinlikle Öğretmen olurdum.Acaba ne kadar şanslı olduklarını biliyorlar mı !
  • Uzun bir zamandan beri nektarın yolunu gözlüyor idik.Sabit arıcılık yaptığım dan bölgemde iki kuvvetli bal akımı vardır.Bunun ilki kestane ile başlar,ıhlamur ile biter,ikinci etap ise basra balı dır ki bu da balın yarısından fazlasını teşkil eder.
  • Bilindiği gibi bu yıl kestane balının yarısını,ıhlamuru ise hiç alamadık.Malum sebep yağmur.Temmuz 20 gibi başlaması gereken ikinci nektar akımı ise geçiktikçe biz tedirgin olduk.Aslında neredeyse umudu kesmiştim bile. İki gün önce kovan içinde başlayan uğultu,balın habercisi gibiydi.Pazar günü yaptığım kontrollerde balın geldiğini görmek içime su serpti doğrusu.

Bu yıl havalar bir farklı gidiyor.Bu sebepten olsa gerek geçen yıl sağım yaptığım tarihte bu yıl nektar akımı daha yeni başladı.

SLM ve Muhabbetle...


9 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Yusuf bey basra balından en iyi şekilde yararlanman dileğiyle,saglıcakla kalın

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Vecdi Bey.

Dileklerin için teşekkür ediyorum.Keşke bütün arıcılar da senin gibi içten düşünebilse.

SLM ve Muhabbetle...

Ballı Baba dedi ki...

Yusuf kardeşim, Mevlam RAMAZAN bereketiyle bereketini arttırsın. Hayırlı RAMAZAN'lar. Basra meşedenmi geliyor, meşe balı astım hastalığı için değerlidir. Tatilde yaramıştır inşallah...

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm değerli dostum baş bakanım bu yıl basra balı akımı yok senin bölgende püren mevcudu olduğundan akımı başlayan bal püren yada diğer adıyla funda balı olduğunu düşünmekteyim çünkü fundalar bu yılın çok yağışlı geçtiğinden erken ve bereketli bir şekilde verim vermekteler allah bol ve bereketli ürünler versin. salgı balı olaydı bizdede olurdu benim burada bulunan onlarca kolonimde en ufak kıbırdama yok

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Hayırlı olur inşallah.Biz kerameti kuldan bilenlerden değiliz.Evet Meşe den geliyor.

Tatili sorma gitsin.Herşey iyi oldu da finali hastahane de yapmam hiç hoş olmadı.Demekki tatil bize yaramıyor.

Asım Abi.

Şayet Basra balını ayıramayacağımı düşünüyorsan yanıldığını söylemeliyim.Üstelik püren ve funda benim bölgemde yok.Öyle olsaydı geçen yıl sonbaharda senin ve benim sağım yapmam gerekirdi ki biz besleme yaptık.Bence senin kovanların mevcudu ile alakalı bir durum .

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf sezon bitti, hasatı seneyemi bırakacaksın.::))
Bu sıralar izindeyim, yardıma gelmeyi düşünüyorum bu seferde oruç bırakmıyor, bahçedeki meyvelerde olmuştur ramazanda onlara bakıp yemeden çalışmak hiç çekilmez.

Biz arıları ormana bıraktık hala gidemedik, arıları getirmeden yaptıgım kontrolde açan pürenlerden polen geliyordu.
Geçen seneki gibi bulundugumuz nokta arı doldu, bizdeki gibi kuvvetlli kovan gene yok.
Kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

yusuf abi geçmiş olsun. Ali ile fazla yakınlaşmanın sonu bu işte. Demekki artık senide kontrol altında tutmam gerekecek. Şaka bir yana bu bal akımı bereketli olur inşallah. Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Sorma gitsin.Bu yıl nerdeyse kışa girerken yapacağım.Geç oluyor ama ,olsun yine de güzel.

Biz boşuna mı sana buyur gel diyoruz.Muhteşem abinin düştüğü hataya düşermiyim.Seni oruçsuz bir ügnde bahçeye sokarmıyım sanıyorsun:)Dikkat ettiysen bir tane bahçe fotoğrafı yayınlamıyorum.Tedbir tedbirdir.

Muhteşem Abi.

Abi sağol.Haklısın.Galiba biraz sana yakın durmamda fayda var.Baksana senin bahçeyi halletti ,şimdi benim bahçeye göz dikti.Yardımın gerek.

SLM ve Muhabbetle....

Adsız dedi ki...

Yusuf Bey merhaba,arı,meşede mum kabartıyormu?Slm.