19 Temmuz 2010 Pazartesi

NE YAPIYORUM...


  • Bekliyorum.
  • Neyi bekliyorum;Basra balının akmaya başlamasını.
  • Gelmez ise Şekerci ile çuval pazarlığı yapmaya hazırlanıyorum.Galiba arıcılığın bu yönünü de seviyorum.Garanti olan birşey yok.
  • Kestane balı resimde de görüldüğü gibi iyice olgunlaştı.Fakat ben kestane balını ayırmadığım için Basra balı ile birlikte sağım yaptığımdan dolayı hala kovanda bekletiyorum.Bir miktarını tabii arıya da yedirmiş oluyorum.Ortaklarımdan mal kaçıracak değilim ya:)

  • Bu hafta nektar akımının başlamasını umut ediyorum.Tabii biz bu arada beklemekten öte birşeyler yapmaya da devam ediyoruz.15 gün önce analarını iki çerceve arı ile ruşete aldığım koloniler gayet güzel yolunda gidiyor.Mehmet Yükselin bizlerle paylaştığı koloniye yakın mesafede yer değiştirme metonu da deneme fırsatımız olmuştu.İlk ayırdığım iki kolonide hemen hemen geri dönüşüm hiç olmamış,diğer kolonide ise %25 gibi düşük bir oranda kalmıştı.Sonuçlar benim açımdan son derece başarılı.

  • Benim yaptığım bu uygulamayı siz bölmeye değilde koloninin kendisine uyguladığınız zaman %100 yakın bir oranda başarı elde edersiniz.Mehmet Yüksel'e bu ve diğer paylaşımları için teşekkür ediyoruz.
  • SLM ve Muhabbetle...

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf senin işin zor.
Hani çiçek açacakta arılarda bal çekecek diye beklesen.
Mevsim şartlarına göre ağaçlar salgı yapacak, arılarda o salgıları kovana taşıyacak. Havalar bir yağış yaparsa basra balı filan olmaz, Allah sana sabırlar versin, başka ne denirki.

Bu senede tahminlerin tutarsa zaten hava durumlarını senden alacağım::))
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bizde balın garantisi yok.Kestane de sende bunu yaşıyorsun.Ihlamuru hiç,Kestanenin ise ancak yarısını alabildik onu da alamayabilirdik.Basra balı ise tamamen hava durumu ile orantılı bir durum.Bu yıl havalar biraz hengameli.Açıkcası bende ne olacağını merak ediyorum.

Biz suyu ateşe koyduk.Olursa olur,olmazsa çay demler içeriz:))

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Yusuf bey merhabalar,
İnşallah beklediğiniz gibi olur,Türkiyede havaların önümüzdeki günlerde rutubetli ve sıcak geçeçeğine inanıyorum,arılar için uygun olur inşallah,selamlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Bey.

Umut etmekten başka birşey gelmiyor elimden.Nihayetinde sabir arıcılık yapmaya çalışıyorum.Gezginci yapıyor olsaydım Türkiye de nektar nerde ben oradaydım.

SLM ve Muhabbetle...