1 Aralık 2009 Salı

TATİL FIRSATLARI

F-I kızımız nasıl da salına salına geziniyor.
Arıcının tatili.Bazıları hamsi yerken,biz çalışıyoruz:)
Bunlarda meraklı arıcı adayları.Kızım ve yeğenlerim.
  • Bizim gibi çalışıyorsanız arıcılık yapmanız biraz daha fazla fedakarlık istiyor.Tatil yapmanız gereken bir zaman da çalışmak zorunda kalıyorsunuz.Arıcı dostlarının çoğu emekli veya çiftci tarzında mesai saati olmayan serbet meslek sahibi arkadaşlarımızdan oluşuyor.Onlar bizlere göre çok daha esnek hareket edebiliyor.Hafta arası bir kaç saatliğine arılığıma uğradığım zaman arabamda bıraktığım telefonumda en az 30 cevapsız çağrı ile başbaşa kalıyorum.Varın gerisini siz düşünün.
  • Bayram programında da ilk sırayı tabii ki arılarım almıştı.İkinci gün hava güneşli ,fakat sert estiğinden hava sıcaklığı düşüktü.Kafeste ana verdiğim a-5,y-3 ve h-1 'in kontrollerini yaparak ,kafeslerin kek bölümlerini açıp bıraktım.
  • Üçüncü gün yağmur süprizi ile güne başladık.Dolayısıyla yağmurun zevkini çıkararak iyi bir dinlenme fırsatı elde ettik.Tabii son günün iyi olmasını umarak.
  • Son gün ise tam istediğimiz gibi idi.Tek sorun aynı gün arıcı dostlarımızın bizi Saim beyin yaptığı davette görmek istemesi idi.Gözüken toplantıya katılmamızın pek mümkün olmadığı idi.Fakat işleri zamanından önce bitirebilir isek bana 20 dk. mesafede olan Saim beyim mekana gidecek idik.Ne yazık ki olmadı.Yetişemedik.
  • Günün geri kalan kısmı benim açımdan verimli ve gayette güzeldi.İlk olarak ana verdiğim kovanları açıp kabulleri kontrol ettim.Sonuçlar süperdi.Üç ana ,Üç kabul.Özellikle de sahteye kaçan kovana ananın kabul edilmesi acaip hoştu.Aslında bu kovandan beklemiyor değildim de .Daha önce yaptığım meme transferinin bakımlarını yapmaları beni ana kabul etmeleri konusunda umutlandırmıştı.Ki öyle de oldu.Benim bayram hediyem de bu haber olmuş oldu.
  • Sonra kovanların tümünü kontrol ederek,kış stoklarının durumlarını baktım.Hepsi tamam gibiydi.Bir iki kovanın arasında dengeleme yaparak 5 kovan haric hepsini kış moduna geçirdim.Son iki kovanı hallederken akşam ezanı okunuyordu.
  • Toplantıyı kaçırarak belki çok şey kaçırmış oldum ama günü de en verimli çekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum.Önümüz kış ve arıcının boş zamanları başlıyor.Bunu bir şekilde nasıl olsa telafi ederiz diye düşünüyorum.



6 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Yusuf,
Bizlerde seni aramızda çok görmek istedik ama güneşli günler sayılı olduğu için arılıktaki işlerini halletmiş olmandan dolayı senin adına çok sevindim. Bu sefer bir arada olamadık ama en kısa zamanda acısını çıkartırız inşallah,
Selamlarımla,

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Selamümaleyküm


Yusuf kardeşim,

senide orada görmek isterdik ya..

işlerin sonuçta gebzedeki Aliden
çok değildir.

sağlık olsun başka sefere İnşallah

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Saim Bey.

Vaziyetimi anlayışla karşıladığın için teşekkür ediyorum.İlk fırsatta senin arılığı karıştırırız inşallah.

Zafer Abi.

Benim vaziyeti Saim bey.güzel özetledi.Bakanın vaziyeti de biliyorum.o bir şekilde iş yerinden ayrılarak hafta içi de olsa arılarına zaman ayırabiliyor.Benim ise öyle bir lüksüm yok.Aksine işlerim de çok yoğun.Benim için arıcılık bir hobi.Dolayısıyla önce işim gelir.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf yeni anaarıların durumları meçul,her an kayış atabilirler, fakat bir sezonu çıkaraklarını sanmıyorum.Kışın sana istepnelik etsin yetecek zaten.

Bu arada Akbaba köyüne gelememe nedenin iş degilde başka şeylerle alakalı oldugu yönünde duyumlar dinledik, mesala kazaklıla alakalı::))

İş dedigin neki, Zafer abi nasıl yazmış sendekide işmi, biz kaç kulvarda yarışıyoruz::)))

Bu arada söylenenlere degilde gelip doktorun neler götürdüğünü gözlerinle görmeni isterdim, Allah şifa vermiş silip süpürmekte.
Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Biliyorsun ,bizim derdimiz ana değil,dereyi geçmek.Ondan sonrası kolay.

Benim Kazaklığım kilo ile ölçülmüyor.Tartışmasını yapmam demek,virüsün bulaşması demek.Kim demiş ise kendi penceresinden bakmış.Anlarsınya gözlük meselesi :))

Anlaşılan beni sadece ev sahibi anlayabilmiş.Üzerinde düşünmemiz lazım:)

SLM ve Muhabbetle...

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

selamünaleyküm
Muhterem yusuf bey kardeşim
hayırlı işler ve günler temenni ederim sana msn ile ulaşmak isterdim ama msn profilinde eksik görülüyor bunun için buraya yorum yazmak aklıma geldi.
Senin blog lıstende amatoraricihilmi kaydını silmeni ve yerine www.atomaricihilmi.blogspot.com olarak degiştirirsen beni memnun edersin ayrıca Blog litenede kaydetmeni senden istirham eder Allah yar ve yardımcımız olsun.