18 Haziran 2009 Perşembe

BAL AKIYOR....DU !

Kınalı kuzularım benim.Nasılda çalışıyorlar.

Bak hele ,sırlamaya da başlamışlar.
Üçüncü kat terastan manzaralar.
Yaratana şükür kestane akımı devam ediyor.Akşam üstü yaptığım kontroller de genel görüntü böyle iyi idi.Kovanları açarken cesaretim yerinde idi.Ne maske,ne eldiven vardı.Sadece ben geldim deme adına ufak bir duman.Hatırımı sormak için ne gelen var ne de uğrayan.Benim kuzucuklar fena halde meşgul.Çalışıyor keratalar.Bizde bunca zamandır bu günler için hazırlamadık mı onları.
Ihlamurların da eli kulağında ha açtı açacak.Tabii herşey bir yere kadar.Bundan sonrası nasib.Ne derece doğrudur bilmiyorum ama bizim buralarda yağmur yağdığı zaman kestane balını unut derler.Şayet doğruysa kestane balını bu saatten sonra unutmam gerekiyor.3-4 günde ne aldı aldı.Olacak bu ya .Dün gece havada bulutun esamesi görünmezken şaka gibi yağmur yağıverdi.Geçer dedim ama gece de zaman zaman yağdı.Umarım eskiler yanılıyorlardır.


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Yusuf bey bol ürün almanız dileklerimle,selamlar saygılar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Yusuf kardeşim yağmur suyu nektarı yıkayarak alıp götürdüğünden dolayı olumsuz etki yapıyor diye öyle demişlerdir atalar.Ama belli olmaz tabi,emeklerinizin karşılıgını almanız dileklerimle...

yalovalı arıcı dedi ki...

adaş çok uğraştın artık emeklerin karşılığını istemen de hakkın.verirse mevla ne ala vermezsede ne diyeyim otur ağla :))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mehmet Bey.Teşekkür ediyorum.Temenniniz ortak temennimiz.

Uğur Bey.İnşallah alacağız.Bugün kovan uçuşlarına baktığımda arının yönü kestanelikti.Kanaatim odur ki eskiler bir çok noktada olduğu gibi bu konuda da yanılıyorlar.

Adaşım.İnsan emeklerinin karşılığını mutlaka görmek ister.Bu onun şevkini artırır.Fakat olmazsa da üzülmem.Bundan sonrası mevlaya kalmış.Verecek olan da oooo alacak olan da.