13 Nisan 2009 Pazartesi

BAK ŞU ARININ YAPTIĞINA !

Arı deyip geçmeyin.Nelere kadir.Yer Yalova'nın Kurt köyü.Masanın etrafında toplanan insanların ortak özelliği arıcı olmaları.Toplanma sebepi yine arı.Ortada bir gerçek var ki bizi bu masanın etrafına toplayan,bunca yeni dostluklar kurmamızı sağlayan ,yaratanın mucizesi olan arı.

Sefer'i zaten tanıyorsunuz.Kurt köy'ün meşhur market sahibi ve aynı zamanda köyün yeni azası.Gerçi biz onu 35 yıllık muhtarı ve ekibini devirdiklerinden dolayı tebrik etmeyi unutmuşduk ama buradan tebrik ediyor,yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Seferin yanında bulunan Salih abi,Rizeli tecrübeli arıcı abilerimizden biri.Saklanmaya çalışanda bizim bakanın meşhur hacı abisi.Niye saklanıyor diye düşünüyorsanız hemen söyleyeyim.Sabah evden çıkarken işim var diye çarşı izini al,evdeki işleri yengeye bırak,bir de ondan sonra masa başında poz ver.Hacı abi bunun izahatını vermekte zorlanır diye düşünüyorum.

Bir çiçek yeter mi ?

Zor.

Yanında da bakanımız Ali Türk.Karşısında zatıaliniz ben.Benim yanımda kaptanımız benim dayıoğlu adaşım yusuf ve onun kayıncosu.Onun yanında da fırsattan istifade salataya da kalite konrolü yapan Asım abimiz.Malum adaşımız fakat yeni zaferimiz resimde yok,o magazin ve organizasyonla uğraşmakla meşgul.

Her zamanki gibi köyde olan randevumuza geç kaldık.Malum sebeplerimizi ekipin üyeleri izah ettiler.Zaferin arılığa ulaşır ulaşmaz bakan ekipiyle birlikte denetlemelere başladı.Tabii ilk iş olarak boşta bulunan kerestelerden başladı.Hacı abide yaveri.


Koyun can derdinde,kasap et derdinde hesabı fırsatları Asım abi iyi değerlendiriyor.Biz denetleme işi ile uğraşırken Asım abini zaferi köşeye sıkıştırdığını görüyorum.Tabii benden kaçmaz.Bir fiş,bir alışveriş...

Eeee hesap görüldüğüne göre asım abi yüklemeye devam edebilir.Boyasız olanların tamamı Asım abiye ait.Çuvallar ise bakana ait.




Bakan ve avanesi Zafer'den üçlü matkap hakkında bilgi alıyor.Hacı abide bundan illaki isterim diye tutturdu.Bakalım bakanımız ne kadar dayanabilecek.

Buradan Muhteşem abiye bir sözüm olacak.Bu resim seni yanıltmasın.Bakan doktorsuz ben yiyemem dedi ısrarlarımı kırmayarak yiyormuş gibi poz verdi.Anlayacağın seni çokkk aradı.Boğazından lokma geçiremedik.O bahçede çalışırken ben nasıl bu köfteleri,miss gibi alabalıkları yerim diyip durdu.

Bakan olurda magazin olmaz mı.Aldı hacı abiyi karşısına bir otur bir kalk misali hacı abiden manken yaratma peşindeler.Bana daha çok hacı abiyi yengeye karşı kurtarma operasyonu gibi geliyor ama bilmiyorum artık.


Hacı abinin vaziyeti görüyorsunuz.Eğitime devam.Salih abide nasıl poz vermesi gerektiği konusunda katkıda bulunuyor.Bir nevi yönetmen.Zaferde eğitim alan stajer pozisyonunda.

  • Var mı böyle bir bakan.Heyete bak.
  • Bir tarafta Asım abi ,bir tarafta Hacı abi.Bu ekiple beraber Zaferin arılığı denetlendi.Tabii bizim kovanlar ve alabalık tesisleri.
  • Belki yorucu birgün oldu ama benim penceremden 365 güne eşdeğer bir gün yaşadık.Kazanımları çok olan bir gündü.
  • Her birini değerlendirmeye gerek yok fakat emin olun ekibin hepsi kendi terazisinde pırlanta gibi parlayan değerler.
  • Menfaatler üzerine kurulmayan,birbirine yardım etmeye koşan,paranın geri planda kaldığı inanılmaz dostlukların kurulduğu bir ortam.Bir insan bundan daha fazla ne isteyebilir ki.Bu kadar değerli insanları bir araya getirmek ,onlarla birgünü paylaşmak,bilgilerinden istifade etmek,kelimenin tam anlamıyla herşey inanılmazdı.
  • Buradan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Zafer ve Sefer arkadaşımıza bize gösterdikleri misafir severlikten ötürü ayrıca teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

  • Kovanlarımdan ve ustasından başka bir zamanda bahsetmek istiyorum.Benim için bugün kovanlardan daha önemli olan dostluklardı.
  • Günün notu : ''Eğer birgün biryerde kaybolursan,yolunu bulmak için ilk önce mutlaka bir Gebzeli bul ona sor.Şayet o bilmiyorsa kimse bilmiyordur''.





4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi ne diyeyim. Allah önce hacı abiye sonra bana sabır versin. Bu Ali için her yolu denedim en son yengeye döv şunu dedim sen benden yaşça büyüksün sen dururken bana düşmez dedi ama hacı abiyle aldığımız ortak karar gereği bu sene bal sağımına kadar üstüne gitmeyeceğiz ondan sonra bakalım böyle gezebilecekmi.

yalovalı arıcı dedi ki...

slm.. adaşım haberde benim adım hiç geçmemiş zafer diye birinden bahsetmişsiniz:))oda kim yahu
günün geçmişini çok güzel özetlemişsin eklenecek bir şey yok günün bize kazandırdıklarını Ali abinin haberine yazdım

bizlerde sizlere teşekkürlerimizi sunmaktan kıvanç duyarız.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf gerçekten iyi bir gün geçirdik.
Çoktan beri böyle gezi yapmamıştım. Muhteşem abide olmayınca gezi tadından yenmez oldu::)
Ayrıca Allah herkesten çok bana sabır versin.
Emegi geçen herkese ayrı ayrı teşekür ediyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Doktorum bakanım derki boğazlı kazağım.Bu işi yenge ile çözümü kolay gözükmüyor.Sen iyisimi elinde tokmak yanından ayrılmamaya bak.Bal sağımı geç olabilir.
Zaferi tanıyalı yeni oldu ama olsun onu da sevdik.Yusuf'u da zaferi sevdiğimiz için sevdik.Kazanımlar hepimiz için.
Ali abi devamı olur inşallah.Arkasını kesmemek lazım.Hem üstelik ekipte doktorumuzun eksikliğini hissettik.Özellikle de sen.Bilirim boğazından lokma geçmedi.Daha güzel ortamlarda buluşacağız inşallah.