6 Nisan 2009 Pazartesi

ARI EĞİTİMİ

Arılara eğitim vermeye karar verdim.Tabii nasıl yapacağımı merak ediyorsunuz.Basit bir şekilde bunu halletmeyi düşünüyorum.İnatlaşarak.

Evet.

İnatlaşarak sorunu çözeceğiz.

Arılarım aslında uysaldırlar.Fakat bu aralar biraz söz dinlemiyorlar.Onlar daha talep etmeden onlara kabarmış ,onarım ihtiyacı olan petekler veriyorum.Fakat gel gör ki benim verdiğim peteklere rağbet etmiyor inatına şurupluğun yanına doğru kendi imalatlarını yapıyorlar.Ben temizliyorum ,onlar yapıyor.Bakalım kim pes edecek.

Maşallahı olan kovanlarımdam bir tanesi.Mevcut gayet iyi gözüküyor.Fakat yeterince yavru gözü göremedimbu da beni strese sokuyor.Nasib olursa bu hafta sonu Asım abi ile hem yeni kovanları aktaracaz hemde daha iyi gözleme imkanımız olacak.



Bir isyankar örneği daha.Aslında bunlarda bu inadı gördükten sonra bunları kara kovanamı atsaydım.

Haftalık olağan şuruplamamı yaparken gözüme takılanları sizinle paylaştım.Şuruplamayı hafta da Pazar ve Salı günleri yapıyordum.Artık ilave olarak Perşembe gününü de eklemeyi düşünüyorum.Arılar boş bırakmaya gelmez.Bakarsın hemen bir yaramazlık yapıverirler...


8 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

s.aleykum
adaşım arılarının maşallahı var daha bende öyle arı yok desem yeri var.
şerbetlik konusuna gelelim neden şerbetliği çerçeve üstlerine koyuyorsun.çerçeve üstlerine örtü bezini ört uygun biy yerinden delik aç şerbetliği örtü bezinin üzerine koy.hem petek örmezler hemde şerbet vermen kolaylaşır her seferinde arıları rahatsız etmemiş olursun.
selametle kal....

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Adaşım önerini düşündümde sen uygulama yaptın mı acaba.Bana göre bir takım sıkıntılar olası.Herşeyden önce arıların şerbetliğe ulaşması için açacağımız delikten onları sadece şerbetliğe yönlendirmek pek mümkün gözükmüyor.Şurupluk haricine gidecek her arı ölüm demektir.diye düşünüyorum.Lakin düşünmeden de edemiyorum.Senin önerini düşünmeye devam.

UĞUR GÖK dedi ki...

Yusuf abi sözünüzün arasına giriyorum ama ben şerbeti o şekilde veriyorum örtü bezini tam şerbetliğin arı giren kısmına göre kesersen arı dışarı çıkamaz sadece şerbetliğe girer o kadar kolay gelsin

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
arı için babasını tanımayan canlı derler
fakat burada bir ilk olacak heralde
eğitelebilecekmiyiz bakalım


insanı iman arıyı duman yola getirir

boşuna denmemiş

yalovalı arıcı dedi ki...

yusuf usta ben arıcılığa başladığımdan beri o şekilde şerbet veriyorum arılar şerbetlikten başka yere çıkamaz.açacağın delik 2x10 genişliğinde olması yeterli.şerbetlik giriş deliğini o açılan deliğe denk getirip bırakacaksın fakat şerbetliği hiç oynatmaman gerek azcık ileri kayarsa delik kapanır arılar şuruba ulaşamaz sende düşünürsün bu arı neden şerbet içmiyor diye şerbetliğin giriş deliği ile örtü bezin deliğini denk getirip sabitleyebilirsen işlem tamamdır sabitlemek için izole bandı yada yapıştırı kullanabilirsin ben hiç birini kullanmıyorum gerçi.yeterki şerbetliği oynatmayacağından emin ol.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Adaşım anlaşıldı ki bu hafta senin yaptığın uygulamayı yerinde göreceğiz.
Uğur Bey seninde bizim adaşın yöntemini uyguluyor olman sistemin sorun vermediğini gösteriyor ve beni cesaretlendiriyorsunuz.
Taşkın Bey.İnanın bazen duman bile vız geliyor.Lakin bizimkisi laz inatı.Eeee bunlarda kafkas değil ki bize kafa tutsunlar.illaki pes edecekler.

Unknown dedi ki...

örtü tahtasından şerbet verme olayını destekliyorum... şerbetliği al örtü tahtasının ortasına yerleştir kapağını aç delik kısmından kalemle kesiceğin yeri işaretle... sonra deliği uzunlamasına aç... şerbetliği yerine koy iki yanına ve önüne inceden çıta dönki sabit kalsın... çıta takmadığın yer kovanın arkasında kalıcak çalışırken kovanı arkadan açıp şerbeti rahatlıkla verebiliceksin... kolay gelsin .....saygılar

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Titanium önerin için teşekkür ederim.Yerinde uygulamayı gördükten sonra daha ikna edici olacak sanırım.